POPULÆR PROFESSOR: Alle sammen-møtet LaboraTROriet fikk besøk av Professoren, som ble en populær skikkelse hos både liten og stor! 


Fellesskap i nord

Over 200 deltok på årets Liv & Vekst og Stagedive i nord. Etter et opphold i Harstad i fjor, er festivalen igjen tilbake i Folkehøgskolen Nord-Norges lokaler i Evenskjer.

Evangelist Rickard Lundgren fra Gå ut mission og fra vår søsterkirke i Sverige, Equmeniankyrkan, talte på kveldsmøtene og Linda Andernach Johannesen fra Misjonskirken UNG delte Guds ord på LaboraTROriet på formiddagene. Kafé, seminarer, aktiviteter og Jesus-møter for liten og stor, og muligheter for å snike seg bort for å se VM-kampene, sørget for at folk koste seg i de hyggelige lokalene på folkehøgskolen.

Se flere bilder fra Liv & Vekst i nord på vår facebookside

Slutten av langtur
Viggo Klausen fra Misjonskirken UNG har de siste månedene gått Norge på langs, og dukket opp på festivalen. Han er nå kommet til Bodø, og fikk skyss til Evenskjer for å være med på Liv & Vekst i nord. Han har nå bare tre uker igjen av sin permisjon. På grunn av senere oppstart enn planlagt, blant annet på grunn av mye snø i vår, rekker han ikke helt «til toppen» i denne omgang. Han kan fortelle om en tur med flotte naturopplevelser og gode møter med mennesker underveis.

– Det er såpass mange møter at jeg må nok fordøye det litt. Jeg må tenke tilbake på de møtene jeg har hatt og alle de inntrykkene det gav. Og så naturen da. Det å se sammenhengen, hvordan naturen forandrer seg i de ulike landsdelene, det har vært veldig flott. Den biten av reisen har vært det som har gitt sjelefred. Jeg visste at det ville ta noen uker å få meg «nedpå». Da er det naturen som bare er der, som etterhvert får deg nedpå. Den bare ligger der, selv om den forandrer seg, så er den konstant. Det roer sinn og tanker veldig ned, forteller den velkjente barne- og familieforkynneren.

Viggo Klausen fikk seg en god rastepause i Evenskjer. Her med Manfred Vangstad fra Bodø og Ingrid og Tony Collington-Hanna fra Berg  (Helgelandskysten).

Den åndelige biten av det ble annerledes enn Viggo hadde sett for seg. Han hadde en drøm om at han skulle «komme inn» i bibellesning og bønn i løpet av turen, men ganske tidlig møtte han på rastløsheten og følelsen av at det var så langt igjen.

– Da opplevde jeg veldig tydelig at Jesus sa: Viggo, nå er det viktig at du bare «er». Du skal bare være, ikke gjøre. Vær i det som er godt, og vær i det som ikke kjennes godt, for nå kan du ikke rømme. Nå må du bare gå inn i det været du møter og de følelsene og savnet som er der. Så skal Jeg være og, forteller Viggo åpenhjertig.  

Se bilder fra turen og følg Viggo på det siste stykket på hans instagramkonto: viggoklausen. Mer av Viggos opplevelser fra turen vil du kunne lese om i neste utgave av Misjonsbladet, som kommer ut i slutten av september 2018.

Kjøkkengjeng fra sør
I år som i fjor hadde et herlig knippe fra Farsund tatt turen opp til misjonskirkenes sommerfestival i nord, blant annet for å bistå med kjøkkentjeneste. Mari Sagdahl Unhammer er styreleder i Farsund misjonskirke, og er en av de som har tatt turen nordover for å sørge for at festivaldeltakerne får mat på bordet.

– Vi ble utfordret på det i fjor, og vi som var her da synes det var så utrolig kjekt å være sammen med de her i nord, så vi fikk lyst til å dra opp i år igjen, forteller Mari.

Farsund misjonskirke hadde i år igjen sendt sitt beste mannskap for å bistå Liv og vekst i nord med kjøkkentjeneste. Mari Sagdahl Unhammer i midten.

I fjor var det flere fra Farsund som deltok, blant annet pastor Maria Morfjord og familien, men i år har en del fra menigheten dratt på misjonsreise til Romania. Det vil si at store deler av Farsund misjonskirke i disse dager er engasjert i frivillig arbeid og misjon den første uken av skoleferien. Det er forbilledlig fra sørlandsmenigheten.

– Det er fint å få være med å hjelpe noen som kanskje strever litt mer i hverdagen med kirkelivet, enn det vi gjør sørpå. Vi føler oss velsignet! uttrykker den engasjerte Farsundgjengen.

Gavmilde nordlendinger
Lørdagen under festivalen arrangerte Stagedive Misjonsløp og Misjonsmarket til inntekt for barnekirken Esperanza i Colombia. Barnekirken skal utvide og pusse opp, og begge sommerfestivalene i Misjonskirken Norge samler inn til dette i år. I tillegg til selve Misjonsløpet stilte Stagediverne med blant annet boksekast, hårfletting, neglfiksing og popcornfisking, og samlet inn hele 35 000 kroner til formålet.

Rundt 35 000 kroner ble samlet inn til barnekirken Esperanza, under Liv & Vekst i nords Misjonsløp og -marked.

Av Rachel Elisabeth Olsen

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X