FALKELEIR: Det var 22 deltagere og ledere på leiren som ble arrangert i august ved Vegårtun.


Falkeleir uten ild

Uka var varm, blaut, solrik, kald og vindfull. Akkurat sånn en speiderleir skal være, bortsett fra en sak. Det var bålforbud på grunn av tørken i sommer. Falkeleiren er for patruljeførere og assistenter i ungdomsskolealder.

Speiderne fikk erfare blod, svette og latter til lands og til vanns ved Vegårtun leirsted. Det var 22 deltagere og ledere med på leiren som foregikk fra 4. til 11. august. Speidergruppene i Misjonskirken Speiderkorps (MSK), som deltok denne gangen, var fra Lista, Grimstad, Arna, Haugesund, Haugesund sentrum og Trondheim. MSK Trondheim deltok for første gang.

Speideraktiviteter på og rundt øya i vannet Vegår.

Ingen røyk uten ild
– Det var bålforbud på grunn av tørkesommeren i Agder, og det setter jo noe preg på en speiderleir, sier leirsjef Per Kristian Næs. Han forteller at de hadde ransakelse av alle sekkene for fyrstikker og tennere. Det ble leirbålsamlinger uten ild, men noen av båløktene gikk ut.

Leirprest Lill Katrin Island

Leirpresten i år var Lill Katrin Island (bildet). Hun er fra Trondheim, men har akkurat startet som barne- og ungdomsarbeider i Farsund misjonskirke. Hun delte ord om hvorfor vi trenger Gud i dag, og tok opp temaer som nåde, bønn, «gudfeldigheter» og ubetinget kjærlighet.

Alltid beredt
Speiderne fikk utfordret seg og øvd på å være patruljeførere gjennom økter og en haik. Men leirsjefen er tilbakeholden med å røpe for mye av hva som er programmet på en Falkeleir.

– Poenget er nettopp at speiderne som kommer ikke helt skal vite hva de går til, og bli utfordret på oppgaver de vanligvis ikke gjør på speiderleir. Dette gjelder både troslivet, fysiske aktiviteter og mentale utfordringer, forklarer Per Kristian, som selv prøvde seg på stående kanopadling. Bildene fra leiren røper imidlertid at det har vært mange ulike utfordringer til lands og til vanns. Kanopadling og transport av kano over land, teamoppgaver for samarbeidserfaring, bygging og bading. Det går også rykter om at det var levende dyr i leiren, som skulle håndteres så blodet fløt.

Når speidere fra forskjellige steder møtes til ei uke med samarbeid og fellesskap, får noen nye venner. Det ble derfor allerede snakk om å møtes på Kombikurset som MSK arrangerer i oktober.

Av Trond Filberg. Foto: Leirstaben i MSK.

Misjonskirken Speiderkorps består av om lag 750 speidere fordelt på 17 speidergrupper. Korpset er en del av Misjonskirken UNG og er et av speiderkorpsene som tilhører Norges speiderforbund (NSF). Falkeleir arrangeres annet hvert år. Neste år arrangerer MSK en marin utgave av leiren, som heter Breiflabben.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X