POWERSTATION: – Fortsett å søke Jesus, hold dere nær ham, og la ham påvirke livet ditt, oppfordret Marius Hodne til barne- og ungdomslederne fra hele landet under UNG Lederskole. (Foto: Trond Filberg)


Bygg liv og tjeneste på Jesus

Det er stort å være med i et kirkesamfunn som satser stort på å utvikle ledere, sa en av deltagerne. Over 180 deltagere og medarbeidere deltok på UNG Lederskole 2019 på Ansgarskolen sist helg.

Hva bygger du på?

– Det er fantastisk og oppmuntrende å se at dere er her for å engasjere dere. Fortsett å søke Jesus, og la ham påvirke ditt liv. For det fins et liv med Jesus. Jeg håper derfor dere har fått noe disse dagene som kan hjelpe dere i den tjeneste dere har, sa Marius Hode oppmuntrende til en stappfull aula på Ansgarskolen. Han talte lørdag kveld.

Stagedive Live ledet sterkt i lovsang, og Martine Tveit Kragholm fra Lyngdal ledet Powerstation som skjedde fredag og lørdag kveld.

Noen ganger må det en storm til i våre liv for å avsløre hva vi bygger livene på. Jesus sier at det går an å bli stående i en storm. Våre verdier og vår identitet ligger ikke først og fremst i det vi gjør, men hva Jesus har gjort for oss. Det er jo Jesus vi skal bygge på. Det er han som bærer når ingenting annet gjør det, talte Marius som er ungdomspastor i Randesund misjonskirke. Han tok utgangspunkt i teksten om å bygge på fjell framfor sand, fra Matteus 7, 24-29.

– Noen ganger tenker jeg at vi har en tendens til bygge vårt kristne liv og tjeneste så det ser fint ut for andre. Da stenger vi på en måte Gud ute, talte Marius under overskriften «Et annet fundament». Han understreket at det det vi hører og kunnskap vi har, må få påvirke resten av våre liv.

En lydhørt forsamling tok godt imot forkynnelsen fra Viggo Klausen. (Foto: Trond Filberg)

Levende trosforsvar

– Vår høyeste bekjennelse er at Jesus lever. Det er derfor vi er her. Vi vil være med å peke på Jesus, talte Viggo Klausen på Powerstation fredag kveld, til et lydhør forsamling. Han hadde en sterk forkynnelse om hva som er sant, og gav de unge lederne solide knagger for et troverdig trosforsvar. Viggo som er barne- og familieforkynner i Misjonskirken UNG, holdt også eget seminar om forkynnelse.

– Det er en tid for alt, men hva er ditt neste steg, utfordret Odd Inge Elemy i morgensamlingen. Han er linjelærer på disippellinja ved Ansgar Bibelskole.
Hva er det neste steget i arbeidet vi leder eller det fellesskapet vi er en del av? Med henvisning til Forkynnerens bok i Bibelen ga han konkrete eksempler og spørsmål som deltagerne kunne ta med seg videre.

Erfarne undervisere

Programmet på lørdag var spekket med aktuelle seminarer og spor, der deltagerne fikk høre erfarne undervisere. Torben Joswig holdt seminar på Drive, om hva som er drivkraften i våre liv og tjeneste, mens Vetle Leksbø underviste i UNG-seminaret om tro og vitenskap. I tillegg hadde Daniel Dahl seminar om lovsangstjenesten.

Senere på dagen var det flere parallelle spor om møteproduksjon, forkynnelse, ungdomsarbeid, skolearbeid og hvordan bruke film og sosiale medier. Rektor Ingunn Breistein hadde seminar om våre historiske helter, og Sunniva Hamnes Eid om musikk.

Søndag formiddag var det fellesundervisning med Naomi Curwen som hadde tema om sosial rettferdighet og vårt oppdrag i en urettferdig verden.
– Å jobbe for rettferd er en livsstil og ikke ment å bare være noe vi viser i et protesttog av og til. Markeringer kan være nødvendig, men det handler dypest sett om å våge å ikke være likegyldige og leve for andre og deres behov, sa Naomi.

UNG Lederskole ble avsluttet med gudstjeneste der Hanna Marie Huseby, ungdomsarbeider i Vågsbygd misjonskirke, talte – og Odd Inge forettet nattverden.

Jens Kristian Wikstøl holdt seminar om sosiale medier i ungdomsarbeidet.

God stemning

Jens Kristian Wikstøl som var hovedkoordinator for lederskolen, talte 140 påmeldte deltagere. I tillegg deltok lovsangsteam, talere, undervisere, nattevakter, aktivitetsholder, underholdere og frivillige. Til sammen 182 personer var til stede fra fredag til søndag på Ansgarskolen i Kristiansand.

– Dette har vært en helg preget av god stemning og stor lærevillighet. Jeg synes det er så mange fine ungdommer som kom fordi de vil noe! Jeg håper de tar med seg ny kunnskap hjem til sine menigheter og bruker det der, forteller Jens Kristian som er arrangementskonsulent i Misjonskirken UNG. Han melder også om at det var en veldig positiv stemning, og mange ble kjent med nye fra andre steder i landet.

Sunniva Hamnes Eid holdt seminar om musikk- og lovsangstjenesten – og var med i Stagedive Live (Foto: Trond Filberg)

Gøy å være med

– Det er stort å være med i et kirkesamfunn som satser stort på å utvikle ledere både for kirke, samfunn og politikk. Det er tydelig at vi ikke kun trener opp ungdommene våre til å bli ungdomsledere, men ledere i hvilken som helst sfære de kommer til å gå inn i, sier Marcus Thomas Vindenes som er menighetsabeider i Askøy misjonskirke i Hordaland.

– For oss på Askøy er det nødvendig med slike helger hvor vi finner ny inspirasjon, samles og drømme stort om en visjon om å nå andre for Jesus, sier Marcus som reiste sammen med tre ungdommer fra eget ungdomsarbeid, «Solution». De hadde også med seg to ungdommer fra Hyllestad i Sogn, som de har et lite samarbeid med.

– Jeg spurte dem om de hadde lært noe denne helgen, og de kunne fortelle meg så masse om alt fra medier, til produksjon og forkynnelse. Utrolig kjekt å komme sammen og møte andre som står i samme type arbeid som oss selv, sier Marcus og blir stadig minnet på gjennom samtaler og undervisning, hvor nødvendig det er å ha et godt tilbud til ungdommer.

Snakk med de unge

– Det gleder meg å se hvor mye det gror i yngre rekker. Det er viktig at menighetene tar en gjennomgang av hva de har i eget hus og virkelig benytter muligheten til å utruste og gjøre disipler av den generasjonen ledere som vokser opp nå, uttaler Svein Aksel Nakkestad etter arrangementets slutt.

Han registrerte dessuten at fem deltagere han snakket med begynner på Ansgar Bibelskole til høsten.

– En times prat i uka med en moden leder kan bety enorm forskjell for en ung leder. Unge ledere kan virke modne og energiske på utsiden, men mitt inntrykk er at mange av dem trenger så veldig å bli sett og ha noen å snakke med om Jesus og livet, oppfordrer Svein Aksel som en fortsettelse på lederskolen.

Av Trond Filberg

UNG satser på å utvikle og bygge gode og sunne ledere. På leirene og i samlingene gjennom året får unge ledere verdifulle erfaringer og viktig opplæring.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X