NYANSATT: – Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe i Misjonskirken UNG, sier Helene Mersland Gundersen. Hun er nyansatt arrangementskonsulent fra 1. april (Foto: Trond Filberg).


Hun vil skape gode fellesskap

I dag starter Helene M. Gundersen jobben i UNG. Hun har et brennende ønske om at barn og ungdom skal ha det trygt sammen og oppleve gode relasjoner.

– Jeg synes det er viktig at Misjonskirken UNG er en ressurs for lokalmenighetene, sier den nye arrangementskonsulenten, Helene Mersland Gundersen. Hun gleder seg veldig til å komme i gang, og hun er både takknemlig for muligheten og spent på hvordan det blir.

Idéen ble virkelig

Vi møtte Helene på Ansgarskolen, den helgen i mars UNG Lederskole samlet over 180 deltagere og ledere. Hun kunne ikke la være å delta selv og fikk oppgaven med å registrere alle deltagerne. For akkurat dette arrangementet er nemlig hennes «baby». Idéen kom opp i en samtale i 2015 med Odd Inge Elemy, og Helene fulgte opp idéen som medlem i Landsstyret til UNG så Lederskolen ble virkelig.

Engasjert leirleder 

– Jeg snakker veldig mye, erkjenner hun smilende. Det kan nok komme godt med når hun nå gyver løs på oppgavene med UNGs mange leire og arrangementer.

Helene beskriver seg selv som relasjonell. I tillegg liker hun å arrangere ting, å få puslespillet til å gå opp med personer og oppgaver for det som skal skje.

– I ungdomstiden min var jeg veldig engasjert i konfirmantarbeidet for Agder og Telemark. Men jeg har aldri vært deltager selv på Stagedive eller Across. Vel, jeg var leder et par ganger på Stagedive, innrømmer hun. Helene vet imidlertid godt hva som skjer på sommerfestivalen, og var med å arrangere Alle Sammen-møtene.

– Jeg tenker at vi må bevare alle de gode ledere vi har, og gjøre arrangementene enda bedre, ikke bare lage noe nytt, sier hun og synes det er spennende med fokuset på lederutvikling i UNGs strategiplan.

Kontorplass på Rona

Helene har solide røtter i kirkesamfunnet. Hun vokste opp i Lyngdal misjonskirke og har vært elev på Ansgar Bibelskole. Pastor Thore Tellefsen er hennes morfar, og hennes onkel er pastor Tore Mersland.

Det er om lag fem år siden hun giftet seg med Aleksander. Etter noen år i Stavanger, flyttet de i 2017 til Hånes da Aleksander startet som pastor i Hånes misjonskirke.

Til hverdags får hun kontorplass på Rona, sammen med Viggo Klausen og ansatte i Randesund misjonskirke og Ytre Randesund misjonskirke.

Helene starter 1. april i 40% stilling. Fra august økes omfanget til 60%. Jens Kristian Wikstøl som har hatt stillingen fram til nå, fortsetter i halv stilling fram til august, og deretter 20% med Touchpoint.

Av Trond Filberg

Misjonskirken UNG arrangerer leirer og samlinger for barn og ungdom, medarbeidere og eldere gjennom hele året. I 2018 var det over 1500 deltagere og ledere med på UNGs arrangementer. 

Se oversikten over alle arrangementene til UNG her: mknu.no/ung/arrangementer

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X