Puslespill med manglende brikke

Du er savnet!

De som begynner å få grå hår er svært viktig for Gud

Torbjørg Oline Nyli lanserte i november sin nye bok: «Generasjon Savnet». Her utfordrer hun oss med at man med et økt fokus på den neste generasjonen, står i fare for å glemme den generasjonen som begynner å bli godt voksne. Hermund Haaland fra tankesmien Skaperkraft, har uttalt at boka bør leses av alle kristne over 40 år. Jeg er enig.

De som begynner å få grå hår er svært viktig for Gud. Særlig de yngre i menigheten trenger dere! Jeg snakket nylig med en av våre yngre ledere om det at lederne på leirene våre blir stadig yngre. Før var det alltid en liten gjeng med ledere på godt over 25 år. I dag er det mer eller mindre bare ledere i alderen 19 til 25år. Hvor er de trygge gode voksne?

Touchpoint-festivalen i november stilte et ektepar, som er besteforeldre, opp for å lage maten til deltakerne. For en fantastisk måte å støtte opp om det som skjer i Touchpoint. Også på Vegårtun leirsted stiller et knippe godt voksne jevnlig opp på kjøkkenet. Det har over mange år vært en stille vekkelse i leirarbeidet og i Touchpoint. Unge mennesker kommer jevnlig til tro. Det er fantastisk for oss som har bikket ung voksen-alder å få være med å heie frem det som skjer! Kanskje kan du være med å be for arrangementet, være en samtalepartner for unge ledere, være med på kjøkkenet eller som nattevakt?

Les også: Livsavgjørende øyeblikk

Noe av det mest kraftfulle jeg har vært med på i ungdomsarbeid, er når de som har bikket 70 år blir med. Det trenger ikke være mer enn at de er tilstede på bakerste rad, så er det et så sterkt vitnesbyrd i seg selv. Eldre mennesker som involverer seg blir fort som en bestefar eller bestemor for deltakere. De eldres vitnesbyrd er som balsam for en ung sjel. Og de eldre blir selv minst 10 år yngre av å være der.

Vær med å involver deg i de unge. Du har godt av det selv og du er savnet!

Av Svein Aksel G. Nakkestad, daglig leder Misjonskirken UNG

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X