BARRANQUILLA: – Det var en fantastisk opplevelse å møte barna i bydelen Palermo, forteller Kristian Kristiansen fra Flekkerøy.

Nytt hus for barn i Colombia

Det var stor stas da Barnas Hus i Barranquilla ble innviet med åpningsfest i februar. Den colombianske storbyen har mange barn som virkelig trenger et trygt tilfluktssted.

Mangeårig Colombia-misjonær Kirsten Watne og ekteparet Margrethe og Kristian Kristiansen, reiste fra Flekkerøy til Barranquilla i slutten av januar for å være med på åpningen av det nye tilbudet for barna. Huset ligger i bydelen Palermo i Barranquilla, på den østlige siden av elven Magdalena. Området er preget av slum, kriminalitet og meget enkle forhold. Gatene med det røde støvet, er steinete og trange mellom oppmurte hus med blikktak.

På Barnas Hus får barna nå mat og mulighet til en dusj. Det er også senger å sove i hvis det trengs.  Medarbeiderne gir undervisning og lar barna bli kjent med Jesus. I februar var det storstilt åpningsfest for store og små.

.

Stor fest da Barnas Hus ble åpnet i Barranquilla tidligere i år. (Foto: Kristian Kristiansen)

En fest for barna

– Festen var fantastisk på alle måter, forteller Kristian begeistret. Det var helt fullt av barn i lokalet. Bakerst og utenfor stod de voksne. Mange var interessert i å se hva som skjedde. Pastor Dayer Cañas med band ledet an i sangen.

Barna hadde oppvisning, de norske brakte hilsninger og lokalet ble offisielt åpnet med snorklipping og gaver til medarbeiderne. Alle fikk servert hamburger fra en innleid burgervogn utenfor lokalet. Cola ble delt ut til alle fremmøtte og det kom en god del folk, ikke minst fordi ryktet gikk fort i området om gratis mat.

Barranquilla ligger ved det Karibiske hav, helt nord i landet. Byen er Colombias fjerde største by etter Bogotá, Medellín og Cali. Det bor om lag to millioner mennesker i området. Klimaet er meget varmt og fuktig.

Før festen kjøpte de vifter, bord, stoler, kopper og kar i byen, og fraktet det hele med lastebil til huset. Kristian hadde fått laget en plakett, som nå er satt på veggen ved inngangsdøren, med teksten: «Centro de atencion mi pequeno refugio», som betyr  «Et tilfluktsted hvor jeg finner ly».

Et håndtrykk fra Gud

Besøket i Barranquilla gjorde sterkt inntrykk på byggmesteren fra Flekkerøy.

– Åpningen av Barnas Hus er et personlig håndtrykk og bønnesvar fra Gud, forteller Kristian. Dette var hans fjerde tur til Colombia, mens for Margrethe var dette andre gangen.

– For over et år siden fikk Kristian ut av intet, i løpet av kort tid og på flere måter, et konkret bibelvers: Se, jeg gjør noe nytt (Jesaja 43,19). I en gudstjeneste ble versene på nytt delt sammen med et «bilde» av en strand, folk som sparket litt frustrerte i sanden, en elv, barnelatter og glede. Kristian tok vare på dette i hjertet inntil august, da Kirsten Watne forteller ham om en opplevelse og visjonen til å bygge «Barnas Hus».

– Vi la sammen to og to, og forstod at vi hadde et nytt oppdrag. Innsamlingen startet vi umiddelbart, og gaveløfter fra bedrifter og noen privatpersoner ble nok til byggestart. I september i fjor ble grunnmuren støpt, og nå er arbeidet i gang, forteller den engasjerte sørlendingen.

– Be gjerne om at folk må bli kjent med Jesus! Og at alle får mat på bordet, skolegang og et litt bedre liv, sier han og tenker på alle gode medarbeidere i Colombia.

Av Trond Filberg

Utenfor Barnas Hus i Palermo. Fra venstre Elizabeth Bolivar, Yulianis Monsalvo, Kirsten Watne og Margrethe Kristiansen. Foto: Kristian Kristiansen.

Det var med stor sorg Misjonskirken Norge mottok meldingen i april om at bestyreren på Barnas Hus, Elizabeth Bolivar, brått døde lørdag 25. april 2020 av hjertestans. Hun ble 55 år. Elizabeth gjorde en stor innsats med etableringen av arbeidet i Palermo og Barnas Hus. Hun var tidligere en av rektorene på skolene i Barranquilla, som Kirsten og Svein Watne har stått i spissen for å bygge opp. Våre tanker går til Elizabeths familie, og til alle medarbeidere og venner som nå sørger. Guds fred over hennes varme minne.

Vil du være med å gi en gave til våre søsterkirker?

Gi via Vipps til 117008 eller via kontonummer 3000 15 10300 – merk gaven «Nødhjelp».

Gaven går direkte til behov knyttet til den akutte situasjonen, som lønn til menighetsarbeidere, mat, husleie, medisiner, smittevernsutstyr m.m. Vi holder fortløpende kontakt med våre søsterkirker, og fordeler midlene der det er størst behov og muligheter for å distribuere hjelpen på en trygg måte.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X