Foto av ordstyrere under GF i 2018

DIGITALE ORGANISASJONSMØTER: Både landsmøtet for Misjonskirken UNG og generalforsamlingen til Misjonskirken Norge vil denne gangen gjennomføres kun digitalt. Bildet er fra GF i 2018 med ordstyrerbenken. (Foto: Trond Filberg)


Valg på digitale plattformer 

For første gang skal valgene av styremedlemmer for både Misjonskirken Norge og UNG kun skje med digital avstemming i nettmøter.

Fredag 6. og lørdag 7. november gjennomføres landsmøtet og generalforsamlingen. Selv om delegatene ikke er samlet fysisk, vil nettmøtene på Zoom overføre live bilder med presentasjoner og taler fra hovedledere i organisasjonene.

– Jeg ønsker å bidra med kontinuitet og et brennende engasjement for helheten i vårt arbeid, skriver Bente E. Nome Næser i sin presentasjon. Hun stiller til gjenvalg som leder for hovedstyret i Misjonskirken Norge.

Bente E. Nome Næser

Bente har erfaring som administrasjonsleder i Randesund misjonskirke og Kristiansand misjonskirke Salem. Hun har også jobbet med administrasjon i Den norske kirke og som kateket. Foruten hovedstyret har hun vært medlem i internasjonalt råd og i styret for Personalorganisasjonen.

– Jeg vil jobbe for at vi som fellesskap setter oss felles mål, og at vi som menigheter hjelper hverandre til å bevege oss mot disse, skriver Bente og inkluderer både UNG og Ansgarskolen i dette.

Kandidater til hovedstyret

Øvrige kandidater til hovedstyret er Dag Andersen (Misjonskirken Betel Mjøndalen), Liv Svanhild Grøneng (Arna Misjonsmenighet og Espeland Misjonsmenighet),  Lars Andreas Livden (Randesund misjonskirke), Kristian Råmunddal (Ytre Randesund misjonskirke) og Ingebjørg Stenhaug (Misjonskirka Kristiansund). Det skal velges tre faste medlemmer og to varamedlemmer.

Rita Nottveit (Oslo), Mangfred Vangfred (Bodø) og Per Ivar Aase (Haugesund) er ikke på valg og fortsetter i hovedstyret i to år til. Hovedstyret består for øvrig av ett medlem fra landsstyret i UNG, ett medlem fra Ansgarskolen og ett medlem fra styret i Pastor- og medarbeiderforeningen (PMF).

Gordon Valen og Lars Unstad er kandidater til vervene som medlemmer til Predikant- og menighetsrådet (PMR).

Skolestyret for Ansgarskolen

Styret for morselskapet Ansgarskolen AS er gjennomgående det samme for tre datterselskapene Ansgar bibelskole AS, Ansgar høyskole AS og Ansgar drift og eiendom AS. Morselskapet eies av Misjonskirken Norge.

Svein-Tore Råmunddal (Randesund misjonskirke) tar gjenvalg som styreleder. Øvrige kandidater til styret er Siv-Kathrine Stark (Frimisjonen Tromsø), Tina Sødal (Hånes misjonskirke), Olav Vikse (Arendal misjonskirke), Christiane Marie Ødegård (Ytre Randesund misjonskirke), Carl Magnus Nystad (Misjonskirken Notodden) og Hans Hodne (Høvåg menighet, Dnk). Blant disse skal det velges fire medlemmer og to varamedlemmer.

Kandidater til styret for Ansgar Sommerhotell er Terje Simonstad (driftsleder Ansgarskolen), Jon Egil Andersen (Randesund misjonskirke), Per-Christian Nygård (Randesund misjonskirke), Anja Christine Berglihn (Personalhuset Kristiansand).

Ny styreleder for UNG

André Tjersland, pastor i Misjonskirken Bryne, er avtroppende styreleder i landsstyret i Misjonskirken UNG. Nåværende nestleder i landsstyret, Isak Voie, stiller som kandidat til ledervervet.

Isak Voie

Isak (24) er til daglig ungdomspastor i Ytre Randesund misjonskirke. Samtidig studerer han ledelse- og menighetsutvikling på Ansgar høyskole.

– Vi har en veldig dyktig stab i UNG, som jeg opplever er målrettet og hengitt til visjonen. Jeg tror vi begynte på et godt spor med den nye strategiplanen vår, og dessverre har koronaviruset stått litt i veien for oss. Jeg vil at vi skal fortsette i dette sporet og samtidig som vi tar imot innspill og forslag som kommer inn fra siden, skriver Isak i sin valgpresentasjon.

Øvrige kandidater til landsstyret er Rebecca Hamnes Johansen (20) fra Frimisjonen Tromsø, Johannes Øverland Aanonsen (23) fra Arendal misjonskirke, Martine Aanensen (25) fra Arendal misjonskirke, Hannah W. Livden (21) fra Arna misjonsmenighet, Stine Sætre Risanger (33) fra Porsgrunn misjonskirke, Benjamin Lindefjeld (23) fra Skien misjonskirke og Tiedemann Borge (20) fra Skien misjonskirke.

Landsmøtet i Misjonskirken UNG skal velge nytt landsstyre med styreleder, seks faste medlemmer og ett varamedlem.

Av Trond Filberg, saken er oppdatert 30.10.2020

Landsmøtet (LM) i Misjonskirken UNG skjer som digitalt nettmøte fredag 6. november kl. 17:00.

Påmeldingen er åpnet og siste frist for å delta er 31. oktober.

Les mer om LM og sakene på nettsiden – klikk her.

Generalforsamlingen (GF) i Misjonskirken Norge skjer som digitalt nettmøte lørdag 7. november kl.10:00. Inkludert i GF er eiermøtet for Ansgarskolen.

Påmeldingen er åpnet og siste frist for å delta er 31. oktober.

Les mer om GFog sakene på nettsiden – klikk her.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X