SOMMEREN 2021: Det blir arrangement i Stavern neste år, og tilbudet blir tilrettelagt med flere andre leirsteder. Bildet er fra Hagekroa i Stavern i 2019. (Foto Trond Filberg)


Tror på trygge samlinger til sommeren

Hvordan blir sommeren 2021? Skal vi arrangere Liv & Vekst i Stavern? Blir det bibelcamping? Nå har festivalkomiteen tatt grep for å tilby flere trygge arrangementer.

I dag er det vintersolverv, og vi får mer dagslys framover. Mange lengter etter sol og varme, selv om vi er i julehøytiden og flere vintermåneder venter i 2021. Noen begynner allerede nå å drømme og planlegge sommeren.

– Vi skal lage noe skikkelig bra i 2021, og vi har tatt flere strategiske grep som gjør at dette kan gjennomføres trygt, sier festivalsjefen i Misjonskirken Norge, Tor Marius Langås (bildet). Han er allerede godt i gang med å forberede hva som skal tilbys av fellesskap. Sammen med arrangementskonsulent i UNG, Helene M. Gundersen, og andre ledere, har han stor tro på flere spennende samlinger neste år.

Sprer samlinger på flere steder

For å kunne samle flest mulig har festivalkomitéen besluttet å gå for en felles løsning og samarbeid med flere leirsteder. Ungdomsleiren Stagedive som har vært på sommerfestivalen i Stavern flyttes til to leire på Vegårtun leirsted. I Stavern blir «Liv & Vekst sommercamp» for voksne og barn, og med noen færre dager.

Les også: Se hele oversikten for sommeren 2021 – klikk her.

Det samarbeides videre om markedsføring av to bibelcampinger på Vegårtun leirsted og bibelcamp på Nissedal camping.

Arrangementskomitéen for Liv & Vekst i nord, i full gang med planleggingen for samlingen i pinsen 2021 på Evenskjer.

– Vi har mye bra å bygge på planen som ikke ble gjennomført i 2020. Dette vi tar med oss i prosessen, sier Sunniva Hamnes Eid (bildet), som leder arrangementet i nord. Stagedive NORD vil også skje parallelt på samme sted – Folkehøgskolen Nord-Norge, Evenskjer.

Flere bibelcampinger

– Vi har bare utsatt bibelcampen ett år, sier leirsjef Terje Watne med glimt i øyet. Han inviterer alle til Nissedal bibelcamping i uke 27 og har tro på å kunne gjennomføre sitt arrangement.

Vegårtun leirsted arrangerer selv bibelcamping, og inviterer til to flotte uker i juli.

– Vi ser for oss en bibelcamping som tidligere år, og håper å få det til i 2021. Vi klarte det selv under restriksjonen i år, så vi jobber mye med å organisere alt så det er trygt for alle som kommer, sier Laila S. Løwe (bildet), daglig leder ved Vegårtun leirsted.

Hun tar telefonen med malerkosten i hånda. Hele gymsalen i hovedbygget får ny farge. Vegårtun leirsted er i gang med å gjøre om gymsalen i hovedbygget til å bli en møtesal med ny scene og nytt lydutstyr. I tillegg er de i gang med planene for å bygge en helt ny hall for aktiviteter.

Før de to ukene med bibelcamping ønsker UNG å gjennomføre to Stagedive-leirer på Vegårtun. At Misjonskirken UNG har flyttet ungdomsleiren Stagedive til Vegårtun neste sommer synes Laila er flott og ønsker dem velkommen. Det er satt opp med to leire, hver på fem dager, for å gi plass til mange ungdommer.

Forstår mer nå hvor viktig leirene er

– Vi legger til rette for gode samlinger, og jeg ser at det er viktig med sosialt fellesskap der vi fysisk kan være på et møte for åndelig fellesskap. Og jeg tror at vi dette året forstår mer om hvor viktig og hvor mye leir betyr for mange av oss, sier Laila.

– Leir er et flott sted å få med seg venner og naboer, oppfordrer Laila som ser fram til å møte folket i 2021.

Blir sommercamp i Stavern

Det største sommerarrangementet i Misjonskirken Norge, Liv & Vekst sommerfestival, ble avlyst i år. Med flere leirsteder som en del av tilbudet sommeren 2021, endres arrangementet i Stavern til «Liv & Vekst sommercamp». Antall dager reduseres med to dager, og vil i 2021 starte torsdag ettermiddag i uke 28 og slutte søndag ved lunsjtider.

Informasjonsside livogvekst.no

– Dette året ser vi hvor viktig det er for oss å møte hverandre. Vi vil derfor invitere til et trygt arrangement. Siden ungdomsleirene er flyttet til Vegårtun, vil hovedfokuset i Stavern være for barn og voksne, sier Tor Marius.

Justerer omfanget

– Vi forbereder derfor et arrangement i en skala som kan gjennomføres. Stavernhallen skal ikke benyttes, men lokalene på folkehøyskolen vil derfor benyttes litt annerledes. Flere av samlingene vil foregå utendørs. Enkelte møter vil gjennomføres dobbelt, så mange kan få med seg møtene, forteller festivalsjefen.

Festivalkomitéen tenker at det bli færre programposter, men det skal være gode samlinger for barn og voksne. For barna blir det aldersinndelinger som tidligere år, og tweens skal få et supert opplegg.

– Selv om det blir et mindre arrangement i Stavern, vil vi innholdsmessig ha et toppet arrangement. Foreløpig har vi ikke navn på talere og musikalske krefter bekreftet enda, men dette kommer på nyåret, sier Tor Marius og planlegger at påmeldingen vil starte etter påske.

Av Trond Filberg

Vår og sommer 2021

Se samlet oversikt på våre arrangementer – klikk her.

Følg gjerne med i vår kalender – mknu.no/kalender.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X