Barn og Ansgar-elever spiller fotball på fredens hus

Blogginnlegg av Jon-Arne Hoppestad, leder av Internasjonal avdeling

Utsendt for å tjene

Så lenge det er dag, må vi gjøre hans gjerninger som har sendt meg. Det kommer en natt da ingen kan arbeide. Johannes 9,4

Det er ikke uten betydning hva vi sammen bestemmer oss for. Et godt utgangspunkt kan langt på vei definere resultatet. Har vi noe å holde oss fast i når utfordringene kommer så står vi stødigere.

TRO – SENDE – PLANTE er Misjonskirken Norges utgangspunkt for de neste årene. Tre små ord som skal forstås, utvides og omsettes i praktiske planer og handlinger.

Misjonærene, eller utsendingene som vi nå gjerne kaller dem i vår sammenheng, har en stor plass i vår historie og identitet. Fargerike, viljesterke, kreative, arbeidssomme og trofaste er noen av ordene som har blitt brukt om dem. Mennesker med ulike gaver, energi, temperament og syn på menighet, fellesskap og andre mennesker. Hva som var riktig for 50 år siden er ikke nødvendigvis riktig i dag, og om noen år vil man garantert tenke annerledes om misjon enn slik vi tenker nå.

Det viktige er at vi sammen har satset på misjonsarbeid. Noen har utfordret til misjonstjeneste, noen har forberedt misjonærene, noen har reist ut, og de fleste har på en eller annen måte bidratt gjennom bønn, dugnadsarbeid og økonomi. Ikke minst har vi stått sammen med dem som har tatt imot oss, i Sør-Afrika, Kina, Kongo, Colombia, Afghanistan, Romania og Polen! Uten våre kjære venner her ville historien vært tynn og uinteressant.

Som kirke har vi respondert på misjonskallet, og vi har en raus Gud som velsigner både de som sender, de som sendes og de som mottar. Rekkefølgen er ikke så viktig, for alle som en har vi på et eller annet tidspunkt mottatt, det som er viktig er hva vi gjør med det vi har fått.

Misjonskirken Norge vil fortsatt være aktive i det store misjonsarbeidet, og vi vil fortsatt sende ut mennesker med et kall til å tjene Gud og mennesker – fordi Guds kall fremdeles gjelder og fordi det fortsatt er mulig!

Les også: Vedtok nytt fokus etter Vekst 2020

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X