ACROSS 2021: – Vi sitter igjen med en ekstrem takknemlighet for at vi fikk mulighet til å ha leir i år. Vi tror og vet at denne leiren har betydd mye for deltakerne, sier årets leirsjefer, Hanna Marie og Jens Kristian Huseby. (Foto: Reidun Hagir Bilstad)


Endelig møte andre igjen på Across

Stor stemning og takknemlighet for å være sammen igjen på leir! Acrosserne fikk hele pakken med gode samtaler, mye moro og herlig åndelig fellesskap.

Over hundre deltakere og ledere var på Across som ble holdt på Ansgarskolen i Kristiansand, helgen 24.-27. juni. I tillegg fikk de besøk av flere talere, og to miljøarbeidere fra skolen deltok. Across er en ungdomsleir som Misjonskirken UNG arrangerer for dem som er i alderen 16 til 20 år.

Fremhever innsatsen til ledere

– Å være på leir igjen var en skikkelig god opplevelse. Det var herlig å se deltakerne kose seg med aktiviteter og i fellesskap med hverandre, forteller leirsjefene Hanna Marie og Jens Kristian Huseby. De synes det var fantastisk å være i lovsang sammen med ungdommene og å sørge for at de fikk med seg god forkynnelse og bibelundervisning.

Hanna Marie og Jens Kristian fremhever særlig innsatsen til gruppelederne, aktivitetslederne og resten av leirkomitéen.

– Denne leiren kunne ikke blitt så bra som den ble uten at de satte av tiden sin og brukte tid i samtaler og aktiviteter med deltakerne og planlegging i tiden før leir. Deltakerne mente at noe av det beste med leiren var oppfølgingen fra gruppelederne sine, sier de og synes det var et privilegium å være leirsjefer med Across-gjengen.

Martinius Havaas (t.v.) og Daniel Brændeland var to av gruppelederne på årets Across. (Foto: Reidun Hagir Bilstad)


Gruppa som vant finalen i Across Games 2021! Yeah! (Foto: Reidun Hagir Bilstad)

Ingrid Gonsholt og William Paul synes det var topp å komme på leir igjen. (Foto Reidun Hagir Bilstad)

Endelig møte kjente og nye fra andre steder

– Å være på møtene og stå samlet å synge var høydepunkt for meg. I tillegg var seminarene gode, blant annet med Martine, sier Ingrid Gonsholt (18) fra Haugesund. Hun har vært mange år tidligere på Stagedive og Liv & Vekst. Fra hjemstedet var de nå en skikkelig gjeng som deltok på Across.

– Lederne passet godt på oss, og vi ble en sammensveiset gruppe, forteller hun og opplevde årets Across som litt annerledes siden de var på Ansgarskolen og ikke i teltleir. Men det ga mer oversikt over hvem som var der.

– Å møte venner fra andre steder som det var lenge siden jeg har møtt, var veldig kjekt, forteller Ingrid som var imponert over nivået på volleyball hos de andre.

– Det beste med Across var å møte folk. Det var jo ikke Across i fjor, og året før var jeg på Stagedive, forteller William Paul (17) fra Arendal. Across Games var det morsomste på leiren, men hans synes at det beste var å være sammen med kjente og nye, både i aktiviteter og sitte sammen for å snakke.

– Jeg anbefaler andre å være med på Stagedive og Across neste gang, sier William.

Johnny Omdal, pastor i Justnes misjonskirke, var en av talerne på Across.

Flott undervisning

Tema på leiren var «Fred», og det ble undervist med utgangspunkt i Filipperbrevet. Det var flere talere innom årets Across. Johnny Omdal talte på Powerstation torsdag og fredag kveld, mens Ellen Merete Drønen og Siri Iversen talte lørdag og søndag.

I tillegg hadde Jens Kåre Lindal bibelundervisning fredag og lørdag formiddag. Det var seminarer både fredag og lørdag. Fredag var det besøk fra organisasjonen Åpne Dører, og på lørdag snakket Martine Aanensen om sex og porno.

Josefine Aslaksen og Lotta Watne var møteledere, mens Stagedive Live ledet i lovsangen på Powerstation.

Jobbet godt med smittevern

Det ble jobbet godt med smittevern i forkant av leiren. Alle deltakerne var delt inn i kohorter, og alle programpostene skjedde i disse. De spiste, sov og hadde aktiviteter i sine kohorter, og i tillegg satt de sammen med sine i møtesalen.

En vanskelig og lei beslutning å ta for lederne, var å be åtte deltakere fra Grimstad om å holde seg hjemme. Et pågående utbrudd i aldersgruppen i deres kommune gjorde at de dessverre ikke fikk deltatt.

Bildeserie fra Across 2021

Alle foto: Reidun Hagir Bilstad (copyright)

Ble rørt av unge lederes innsats

– Det var rørende å stå på bakerste rad under Powerstation og se alt det fine som skjedde på møtene, sier Helene M. Gundersen, arrangementskonsulent i Misjonskirken UNG. Hun synes det var helt fantastisk å være på leir igjen.

Helene M. Gundersen

– Det var veldig god stemning! Det virket som deltakerne koste seg med både aktiviteter, Powerstation og fritid. For de fleste var det lenge siden forrige leir, og jeg regner med en god del av dem var ganske trøtte søndag ettermiddag. Det var mye glede og positiv energi gjennom hele leiren!

Helene trekker fram to høydepunkt slik hun selv opplevde det.

– Det ene var å kunne være med i kollektiv lovsang igjen, og det andre var å se den innsatsen som lederne mer enn gjerne la ned for å gi ungdommene en god opplevelse og et møte med Jesus. Lederne skal ha mye skryt for innsatsen de la ned gjennom hele helgen. Smittevern gav dem en god del ekstraarbeid, og når leirrutinene var litt ute av trening viste lederne en enorm fleksibilitet. De stod virkelig på både tidlig og sent. Det er rørende å se ledere med så sterk indre motivasjon som gir så mye av seg selv for at ungdommer skal få bli bedre kjent med Jesus.

– Når ungdommene selv trekker frem at oppfølgingen fra lederne var noe av det de var mest fornøyd med, så ble det nesten for mye for en lettrørt arrangementskonsulent, sier Helene som bare får en kort pust i bakken før to Stagedive-leirer starter opp på Vegårtun leirsted.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X