LIV & VEKST ’21: I verdens minste coronavennlige kommentatorboks kommenterte og koordinerte misjonskonsulentene Øyvind Slåtta og Naomi Curwen årets misjonsløp i Stavern. (Foto: Trond Filberg)


Sommerleirene samlet oss

I år ble ikke sommerleirene like store som tidligere, men et godt samarbeid med flere leirsteder har gjort at mange likevel har fått oppleve sommerstevner i Stavern, Nissedal og Vegårtun.

– Dette har trolig vært den Liv & Vekst med færrest deltagere, men kanskje den viktigste, kommenterer festivalsjef for Liv & Vekst sommercamp’21. Han håper dagene har vært med å gi en ny kraftinnsprøyting for høsten. Gode grep med uteaktiviteter, oppdelte grupper og organisering med et romslig program, gjorde årets sommercamp i Stavern til en god opplevelse.

Det var nærmere 370 tilstede, inkludert medarbeidere og ansatte. Av disse var om lag 40 prosent barn under 13 år. En egen Tweens-leir ble vellykket. Det har vært en bevisst strategi å prioritere de yngste og ungdommene dette året. Ungdommene var ikke i Stavern. Across som var de eldste ungdommene var samlet på Ansgarskolen i juni, og på Vegårtun leirsted ble det  gjennomført to leirer for Stagedive-ungdommer. UNG kunne konstatere at de aldri har hatt så mange ungdommer på sommerleir som i år, med om lag 100 ledere.

I tillegg var årets Liv & Vekst sommercamp markedsført i nært samarbeid med Nissedal bibelcamping og Vegårtun bibelcamping. Det er første gang at samarbeidet har vært så koordinert og godt, nettopp for at flest mulig skulle få oppleve fellesskap og styrket Jesus-tro.

Radiosendinger fra Stavern

Programmet i Stavern var i stor grad lagt opp til samlinger i friluft for deltagerne. Etter frokost fredag og lørdag ble det sendt en intern radiosending over Facebook og på høytalere i Hagekroa. Torben og Ingeborg Joswig sammen med Naomi Curwen intervjuet talere og deltagere, fortalte om dagens program og minnet om å drikke mye i varmen.

Radiosendingene er fortsatt tilgjengelig på Facebook for dem som har lyst å ta en kikk.

Facebook Liv & Vekst 2021 >>

Kveldssamlingen i Hagekroa ble ledet av Thomas Aas Pedersen med Jens Andreas Kleiven som ledet sangen. Talere var Torben Joswig, Linda A. Johannesen og Jens Kåre Lindal.

Løpsrekord for Romania

Årets misjonsløp satte ny rekord for innsamling. Over 250 000 ble samlet inn til arbeidet blant barn og unge i Onestí. I Stavern kom det inn nærmere 100 000 kroner, mens Stagedive-leirene samlet inn over 110 000 kroner. I tillegg har flere misjonsmenigheter hatt lokale innsamlinger, blant annet i Trysil, Bryne og Vågsbygd.

Tekst og foto av Trond Filberg

Bilder fra Liv & Vekst sommercamp ’21

Vi vil tro, sende, plante!

Reportasje fra vandregudstjenesten

Journalist Svend Ole Kvilesjø fra avisen Norge IDAG besøkte Liv & Vekst sommercamp og laget egen videoreportasje fra vandregudstjenesten og en fin artikkel. Han intervjuet festivalsjef Tor Marius Langås og daglig leder i UNG, Svein Aksel Nakkestad. I tillegg snakket han med Torjus og Johan fra Heddal misjonskirke.

Les artikkelen >>

Vegårtun bibelcamp

På Vegårtun leirsted var det først to leirer med Stagedive, og deretter to uker med bibelcamp, i uke 29 og 30. I uke 29 prekte Ingrid Eskilt, Stein Bjørkholt, Ellen Merete Drønen, Jorunn lohne og Halvor Lindal.

Bildene under viser en sommerglad gjeng på Vegårtun, Levende tro-seminaret «Vandre sammen som familie» med Jorunn Lohne og Torunn Fidje Lian, glimt fra badestranden og misjonsløpet. (Foto: Lohne) – klikk på fotoene for større versjon.

Takk for støtten til Romania

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X