UTSENDT TIL COLOMBIA: I Arendal misjonskirke var det forbønn for Marie Igland. Fra venstre er søster Kristine Igland Omdal, morfar Henning Øverland, Oriana Gallo Hoppestad, Unni Hansen og Sveinung Lorentsen. (Foto: Gjermund Igland)


Nå reiser Marie og Marcus til Colombia

I dag reiser endelig Marie Igland og Marcus Vindenes til Colombia. De er våre nye volontører utsendt av Misjonskirken Norge.

Marie og Marcus skulle egentlig reist ut for ett år siden, men på grunn av pandemien ble dette utsatt. I formiddag sitter de på flyet til Bogotá i Colombia. Begge skal være i Colombia fram til neste sommer. Den første tiden skal de bo hos hver sin colombianske vertsfamilie og skal bruke tid på språkstudier.

Marcus Vindenes på flyplassen i dag morres, før avreise via Amsterdam til Bogotá. (Foto: privat)

Marie Igland (24) er fra Grimstad, er utdannet sykepleier og har arbeidet ved Arendal sykehus før utreisen. Marcus T. Vindenes (26) er fra Bergen, har studert statsvitenskap og fullført mastergrad om menneskehandel. Han har fram til nå vært menighetsarbeider i Askøy misjonskirke og hatt en deltidsstilling i Misjonskirken UNG.

Gleder seg til å møte menneskene

– Jeg gleder meg til hverdagen i Colombia, å få bo hos vertsfamilie, dra på jobb i prosjektene, besøke menighetene og bli kjent med nye mennesker. Dessuten gleder jeg meg veldig til å dumme meg ut på spansk, ler Marcus. Han ser for seg at han vil kjenne på hjemlengsel, men tror savnet blir verst for sin mamma.

– Jeg tror det blir utfordrende å bo med en ny familie og lære meg spansk. Vi reiser jo fra et veldig behagelig og kjent liv her i Norge, til noe som er helt annerledes og uvant for oss, sier Marie, som ser fram til å møte folk og se arbeidet de skal være med på. Marie og Marcus skal arbeide med barn og ungdom i menighetene og skal etter hvert også være med i det diakonale arbeidet som vår colombianske søsterkirke driver.

Forbønn i menighetene

Marie Igland er på vei til Colombia. (Foto: Trond Filberg)

Sist søndag, 10. oktober, var det markering av utreisen for Marie i Arendal misjonskirke. Bibeltekster ble lest, før Jon-Arne Hoppestad, leder for Internasjonal avdeling, orienterte om vår felles misjonshistorie og Colombia spesielt, så om volontør-tjenesten og om oppgaver og utfordringer som ventet Marie. Jon-Arne som selv har vært misjonær i Colombia, fortalte også om sin egen vei til misjonstjeneste.

Ved forbønnshandlingen for Marie deltok søster Kristine Igland Omdal, morfar Henning Øverland, samt representanter fra menigheten. Pastor i menigheten, Gjermund Igland, talte i gudstjenesten.

Tilsvarende forbønnshandling ble gjort søndag 3. oktober for Marcus i hans hjemmemenighet, Askøy misjonskirke. Der deltok Naomi Curwen, misjonskonsulent i Misjonskirken Norge. Hun talte i gudstjenesten med overskriften «Grensesprengende misjon».

Se filmen der Jon-Arne Hoppestad forteller om starten på sin misjonstjeneste >>

Forberedelser for utsendingene 

– Vi har stått på vent så lenge, det er nesten vanskelig å tro at det faktisk blir noe av. Men nå begynner det å gå opp for meg, sa Marie da hun i august var sammen med ansatte i Misjonskirken Norge og de andre som skal til Colombia. De hadde et døgn sammen på Haukenæsodden for reiseforberedelsene.

Utreise for volontør Angie Vasquez skjer senere. Alle tre volontører deltok på forberedelsessamlingen sammen med Elisabeth Gonzalez Bjelland og Roberto Gonzalez. Sistnevnte skal etter planen reise våren 2022 til Colombia med sine to døtre. Da vil de være våre utsendte misjonærer til Colombia for en lengre periode. På forberedelseshelgen med volontørene, kunne Elisabeth og Roberto villig dele fra sin flerårige erfaring, blant annet fra misjonstjeneste i Colombia.

Av Trond Filberg

Nye utsendinger til Colombia fra Misjonskirken Norge var i høst samlet til reiseforberedelser og teambygging. Fra venstre: Angie Vasquez, Marie Igland, Marcus T. Vindenes, Elisabeth Gonzalez Bjelland og Roberto Gonzalez. (Foto: Jon-Arne Hoppestad)

Den 23. september ble Marcus Vindenes intervjuet i TV-sendingen «Live fra Bergen» som Norge IDAG sender. Han delte sitt engasjement for å hjelpe mennesker ut av et moderne slaveri og fortalte om sine drømmer og tanker for utreisen til Colombia.

Se hele intervjuet på YouTube >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X