PÅSKE-STAGEDIVE: To ungdomsleirer med temaserie om «Håp» denne påsken. Ungdomspastor Johannes Øverland (bildet) var en av talerne i Fyresdal.


Stagedive i påsken var helt rått!

Stort engasjement i påsken da flere hundre ungdommer endelig kom på leir. UNG arrangerte to Stagedives parallelt, på Vegårshei og i Fyresdal.

Årets tema for påskeleirene var «Håp». Det kristne budskapet er et budskap om håp. Et håp som ikke hviler på oss selv og hva vi får til, men et håp som hviler på hva Jesus fikk til. Vi tror at alle mennesker både trenger og lengter etter dette håpet.

– På årets leir fikk vi høre om hvordan påskens fortelling er selve utgangspunktet for det vi alle lengter etter. Malin Malmgren Johannessen og Eivind Galdal var med oss på Vegårtun og talte om dette, forteller Ragnhild Stensrud begeistret. Hun var leirsjef på Stagedive på Vegårtun leirsted. Rundt 140 deltagere og ledere var på leiren.

Endelig leir etter to år

Årets påskeleirer var en av de første leirene uten restriksjoner på to år. Det syntes med stort engasjement fra både deltagere og ledere. Behovet for leir var derfor stort for mange, engasjementet var høyt både fra deltakerne, men også fra lederne som var med.

– Noe jeg la spesielt la merke til var at deltakerne allerede første dag var blitt så godt sammensveiset. Noe som på en måte ikke var helt forventet etter de to årene med mye avstand. Så til stor glede kunne jeg allerede til middag første dag se på underholdningsinnslag fra gruppeaktivitetene hvor ungdommene stilte seg opp foran alle andre og sang sanger, leste dikt og heiet på hverandre. Dette gjorde noe med miljøet som preget resten av leiren, sier Ragnhild. Hun så også at flere ungdommer på møtene ga til kjenne at de ville ta nye steg i troen på Jesus.

For første gang på ungdomsleir

I Fyresdal kom det rundt 190 ungdommer og ledere fra over ti menigheter. Johannes Øverland og Ingrid Marie Skjegstad Brevik talte om «Håp» i påskens perspektiv. Elever på Ansgar bibelskole ledet i lovsang, og flotte ledere var med å gjorde leiren til en fantastisk opplevelse for ungdommene.

– Vi opplevde stor pågang i forbønn, noe som viser at leir, et felles møtepunkt for ungdommer med fokus rettet oppover og utover, er viktig, forteller Runar Furre som var leirsjef på Vegårtun. Han forteller at for mange av ungdommene var det første gang på ungdomsleir på grunn av korona-årene.

– Det var derfor ekstra gøy at de fikk oppleve et stort felleskap med venner og nye venner med Jesus i sentrum, sier Runar som berømmer lederne som gode eksempler for deltagerne. Innsatsen fra lederne bidro sterkt til at det ble en trygg og «konge» leir.

Påske-Stagedive er en ungdomsleir i første del av påsken med ungdom fra hele landet i aldersgruppen 8. klasse til andre året på videregående skole. På leiren møter ungdommene gamle venner, treffe nye og til å bli bedre kjent med Jesus! Dagene fylles med Powerstation (møte med lovsang, forkynnelse og forbønn), underholdning, aktiviteter med teamwork og mye moro!

Overgitte ledere

– Jeg var med på lederdøgnet for begge leirene, sier Svein Aksel Nakkestad, daglig leder i Misjonskirken UNG. Han la merke til den positive og overgitte gjengen med ledere.

– Noe av det sterkeste jeg tar med meg er bønn og lovsang sammen som ledere. Jeg var spent på hvordan to år med pandemi har preget lederne, men det virket på meg som om de var enda mer innbitt på at evangeliet må ut til flere, sier Svein Aksel takknemlig. Han ser fram til kommende ungdomsleirer resten av året.

Tekst: Trond Filberg

Alle foto fra Fyresdal, av: Hans Fredrik Råmunddal, Johan Unhammer, Philip Liabø

Les mer om kommende ungdomsleirer Across og Stagedive – informasjon og lenker for påmeldingen som er åpen >>

Stagedive arrangeres i pinsen på Evenskjer i nord, og i Stavern i juli. Ungdomsleiren for litt eldre ungdom, Across, arrangeres 26.-29. juni på Ansgarskolen i Kristiansand.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X