GENERALSEKRETÆR: Lørdag ble Siri Iversen valgt til ny generalsekretær i Misjonskirken Norge. Avtroppende generalsekretær, Øyvind Haraldseid forbereder en god overlappingsperiode fram til august-september når Siri vil starte i stillingen. (Foto: Trond Filberg) 


En gledens og historisk dag!

Klokken 12 lørdag 28. mai, til stående applaus og med et overveldende flertall, valgte Generalforsamlingen Siri Iversen til ny generalsekretær.

Til trampeklapp og et overveldende, nærmest enstemmig resultat fra avstemmingen, valgte Generalforsamlingens rundt 150 delegater pastor Siri Iversen (47) til ny generalsekretær.

Samme kveld ble hun innsatt i gudstjenesten i Kristiansand misjonskirke Salem. Det ble mye glede og mange hellige øyeblikk da Siri ble intervjuet, besvarte troskap til tjenesten, fikk skriftord og kjærlige hilsener, før ledere og forsamlingen bad for henne.

Siri talte ut fra bibelteksten i 2. Korinterbrev 4, vers 5 til 7. Hun var personlig og utfordret, skapte latter og gav uttrykk for takknemlighet og ydmykhet for å trå inn i sin nye tjeneste for kirkesamfunnet.

Av Trond Filberg

Saken ble oppdatert 09.06.2022 med andre bilder. Mer fra Generalforsamlingen publiseres etter hvert på nettsiden og i kommende utgave av Misjonsbladet.

Rita Nottveit: – Vi er et lagarbeid! >>

Bilder fra Generalforsamlingen

Nærmere 400 personer fra hele landet var til stede i gudstjenesten da Siri Iversen ble innsatt som ny generalsekretær i Misjonskirken Norge. Her blir hun intervjuet av avtroppende styreleder Rita Nottveit. (Foto Trond Filberg)

Innsettelse og forbønn ledet av Øyvind Haraldseid.

Siri Iversen talte i gudstjenesten 28. mai og fortalte at hun var klar for nye utfordringer, etter mange år som hovedpastor og menighetsplanter. (Foto Trond Filberg)

Fredag kveld ble 14 pastorer ordninert i Misjonskirken Norge: Ellen Merete Drønen (hovedpastor i Frimisjonen Tromsø), Johnny Eskedal (pastor i Fevik misjonskirke), Marius Hodne (student- og ungdomspastor i Randesund misjonskirke), Markus Kleppe (ungdomspastor i Vågsbygd misjonskirke og påtroppende pastor i Farsund misjonskirke), Markus Kvavik (menighetsplantingskonsulent i Misjonskirken Norge), Kristine Lauvrak (medpastor i Froland misjonskirke), Torunn Fidje Lian (barne- og familiepastor i Randesund misjonskirke), Mats Sveindal (ungdomspastor i Randesund misjonskirke), Jorunn Lohne (pastor i Hellemyr misjonskirke, Johnny Omdal (pastor i Justnes misjonskirke), Helene Igland Stensland (påtroppende ungdomspastor i Grimstad misjonskirke), Eirik Vikse (ungdomspastor i Misjonskirken Lyngdal), Isak Voie (ungdomspastor i Ytre Randesund misjonskirke) og Johannes Aanonsen Øverland (ungdomspastor i Kristiansand misjonskirke Salem). Foto: Stein Gudvangen, KPK)

Bilder fra forhandlingene

Øyvind Haraldseid fikk blomster og takk av avtroppende styreleder Rita Nottveit, mens forsamlingen klappet. (Foto: Trond Filberg)

Forhandlingene 27. og 28 mai ble gjennomført i kantinedelen av Ansgarskolen.

Stor oppslutning med rundt 150 delegater som stemte fra over 50 misjonsmenigheter. (Foto: Trond Filberg)

Sveinung Lorentsen, tidligere generalsekretær i Misjonskirken Norge, holdt appell med gode ord for å velge Siri Iversen som ny generalsekretær. I bakgrunnen på bildet (f.v.): Torunn Fidje Lian, Øyvind Haraldseid, Eilif Tveit og Rita Nottveit. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X