NY FESTIVALSJEF: Cathrine Hortemo er ansatt og har startet som ny festivalsjef for Liv & Vekst sommerfestival i Misjonskirken Norge. (Foto: Rachel E. Olsen) 


Leir er livet!

– Livet er for å kort for å låse seg til noe A4. Jeg elsker jo leir, og da er det fint å kunne få være med på, og være en del av, noe som jeg syntes er så gøy!

Misjonskirken Norges nye festivalsjef, Cathrine Hortemo (33), har virkelig kommet på rett plass. Hun er utdannet lærer og har nylig startet som barneleder i Froland misjonskirke. Da muligheten til å jobbe med enda en av de tingene hun syntes er aller gøyest dukket opp, kunne hun ikke takke nei.

Hun har fått leir og bibelcamping inn med morsmelka og sier selv at hun aldri blir lei av festivallivet. I det nye året starter hun med Tweens-leir i mars, følger opp med både barneleir og enda en barne- og tweens leir, før hun tar turen til sitt faste tilholdssted på bibelcampingen i Nissedal, og deretter kroner festivalsommeren med Liv & Vekst i Stavern.

Kan det bli for mye leir? Ikke for Cathrine.

– Jeg elsker det. Jeg kommer sikkert til å kjenne det etter den siste uka, fordi det er så mye nytt, men ellers tror jeg det går greit. Leir for meg er en kort, intens periode som kan prege mye, både for barn, ungdom, familier og andre. Det skjer mye, med masse mennesker og nye relasjoner, og så Jesus midt inni. Det er en god oppskrift, mener den ferske festivalsjefen.

Smitter over på ungene

Cathrine er bosatt i Froland med mann og tre barn. Fritiden brukes gjerne på å arrangere diverse sammenkomster og sosiale krumspring, som å arrangere utekino i hagen. Med åpen invitasjon til hele Froland.  Heldigvis har hun en familie som trives både med høy aktivitet og ikke minst – leirlivet.

– Jeg tenker at når jeg er engasjert, så smitter det over på ungene. Det er det som er så fint. Jeg spurte ungene før jeg tok jobben, om de synes det var greit. Og de synes jo alt er greit, for de vil jo helst ha meg og Knut med på ting uansett, enten det er å dra på leir eller at de vil at vi skal arrangere noe.

Godt i gang med planene

Da Cathrine startet i jobben i januar, kom hun inn midt i planleggingen av årets festival, og mange prosesser var allerede satt i gang. Hun er glad for å ha med avtroppet festivalsjef Tor Marius Langås på laget, og en festivalkomité med god oversikt og erfaring.

Cathrine Hortemo er festivalsjef (Foto: Trond Filberg)

Selv er det mange år siden Cathrine har vært med på Misjonskirken Norges sommerfestival, utenom på dagsbesøk. Hun var med å starte opp Across (leirtilbud for ungdom mellom 16-20 år) da det ble arrangert for første gang. Ellers har hun liten erfaring med Liv & Vekst etter at festivalen flyttet fra Grimstad til Stavern.

Opptatt av å inkludere alle

En ting Cathrine brenner for, er nettopp det at de som er nye skal få en god festivalopplevelse. Hun har selv kjent på kroppen hvordan det er å føle seg utenfor på leir. Da hun og familien skulle være med en annen familie på leir, men den andre familien måtte avlyse. Cathrine og mannen valgte å ta med barna på leiren likevel. Her kjente de ingen og opplevde at det ble vanskelig å komme inn i de etablerte relasjonene blant de andre deltakerne.

– Det gjorde at jeg ble skikkelig lei meg i leirhjertet mitt. Jeg ser på meg selv som ganske sosial og åpen, men ble her satt helt på utsiden. Det er fallgruven med leirer og større festivaler, at man kan forsvinne i mengden. Mange drar sammen med andre kjente og etablerte relasjoner, og det kan være krevende for de som er nye.

Dette er noe som engasjerer henne og som hun vil være bevisst på i arbeidet med Liv & Vekst fremover.

Hun er også opptatt av at de som er frivillige på festivalen skal få en god opplevelse. At det å være med å lage festival skal være noe gøy, noe man har lyst til å være med på. Hun sammenligner det med en opplevelse hun hadde for noen år siden, da hun skulle følge barna til en HalloVenn-fest i Froland misjonskirke for første gang.

Å lage festival skal være noe gøy for frivillige medarbeidere.

– Jeg kom inn i kirka, og der bugnet det av unger og foreldre. Da kjente jeg på, at her skjer det noe gøy og så er ikke jeg med på det! Etter det har jeg vært med hver eneste HalloVenn-fest. For å være med på noe gøy, det vil jeg jo ikke gå glipp av. Sånn ønsker jeg at det skal være med tanke på å få med frivillige og at folk skal kjenne eierskap til Liv & Vekst, sier Cathrine.

Av Rachel E. Olsen

Cathrine Hortemo ble ansatt i Misjonskirken Norge fra 1. januar i år etter at stillingen (30 %) var lyst ut offentlig. Administrasjonsleder Yngve H. Brosstad som er hennes overordnede, ledet prosessen og foretok ansettelsen i samarbeid med Tor Marius Langås som følger opp alle arrangementene i Misjonskirken Norge. Tor Marius som var festivalsjef tidligere, er nå medlem i festivalkomiteen. Øvrige medlemmer er Svein Aksel G. Nakkestad, Siri Iversen, Torben M. Joswig, Helene M.  Gundersen, Linda A. Johannesen og Thomas Vårlid.

Kontaktinformasjon i administrasjonsavdelingen >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X