INNVIELSE AV BARNEKIRKEN: En gammel drøm for Barnekirken Esperanza har gått i oppfyllelse. Søndag 26. februar var det høytidelig innvielse av nye lokaler. Flere norske utsendinger deltok på feiringen. Fra venstre: Odd Bjørge og Mona Risanger, sammen med en av pastorene i Barnekirken, Alexis Jimenez. Foto: Miriam Alsvik.


Åpnet barnekirke-drømmen!

Søndag 26. februar var det høytidelig åpning av Barnekirken Esperanza, sør i Bogota i Colombia. Den ble åpnet med gallamiddag, musikk, taler og danseopptreden.

-Det har vært en lang vei, og noen ganger har jeg trodd vi måtte gi opp, men endelig er vi her, sa tidligere Colombiamisjonær Odd Bjørge Risanger fra talerstolen. Han har fulgt opp byggearbeidet fra Misjonskirken Norge sin side, helt fra det startet for seks år siden.

Den gang snakket pastor Alexis om den store drømmen de hadde for Barnekirken, med å kunne utvide fra én til tre etasjer, og gjøre det til en familiemenighet, ikke bare ei barnekirke.

Les mer om drømmen til Barnekirken her

Flere hindringer på veien

Arbeidet har tatt lenger tid enn ventet, og det har vært hindringer på veien. Byggetillatelser og koronapandemi har gjort det krevende. Men det har ikke stanset drømmen, og nå har Barnekirken en stor førsteetasje, en andreetasje, og en etasje på toppen, som etter hvert skal bli ballbinge. Fremdeles gjenstår det å samle inn mer penger for å gjøre andre og tredje etasje helt ferdig, men førsteetasje er klar til bruk.

Milepel med innvielse

Det var mye stolthet å se blant de oppmøtte til åpningen, både blant norske misjonærer, de colombianske pådriverne for prosjektet, og medlemmene av menigheten. To ungdommer fra menigheten ledet arrangementet, lovsangsteamet ledet i noen sanger, Odd Bjørge Risanger holdt tale, det ble delt ut blomster til de som har hatt en viktig rolle i arbeidet, og noen barn fra menigheten viste fram en dans de hadde forberedt for anledningen. Mat var det også, og kvelden bar et galla-preg.

Utbyggingen av Barnekirken har lenge vært en drøm. Nå kan drømmen endelig begynne.

Tekst og foto av Miriam Alsvik, journalist og tidligere volontør i Colombia.
Foto fra byggearbeidet: Odd Bjørge Risanger.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X