PÅSKESPILL: Sist søndag hadde Oslo misjonskirke Betlehem fremføring av Påskespillet med rundt 80 medvirkende. (Foto: OmB) 


Norge rundt i misjonskirkene

Hva skjer rundt om i Norge i våre misjonskirker? Vi har fått noen tips og tatt en kikk på Facebook på hva som har skjedd den siste tiden.

Dåp ute og påskespill, mannskveld og diakoniengasjement, nye medlemmer og kurs om nådegaver, stor oppslutning på tweens- og ungdomsleirer og misjonsturer. Legger vi på flere titalls gudstjenester, barnekirker og ungdomssamlinger, får vi et glimt på hva som skjer. Det inspirerer!

Tre ganger Tweenscamp

I mars har det vært tweenshelger på rekke og rad på Vegårtun leirsted. Deltagerne har kommet fra misjonskirkene, fordelt på tre leirer. Den første leiren med om lag 180 deltagere kom fra Flekkerøy, Vågsbygd, Hellemyr, Kristiansand misjonskirke Salem og Justnes. Like mange kom på neste leir fra Randesund, Ytre Randesund og Hånes. På den tredje tweensleiren, som var sist helg, var det over 200 tweens, ledere og medvirkende fra Grimstad, Arendal, Fevik, Froland og Guds Menighet på Vegårshei. Tweens er barn i alderen fra om lag 10 år til 14 år, eller gjerne går i 5.-7.klasse.

Rekordpåmelding til PåskeStagedive

Kommende helg reiser godt over 430 på PåskeStagedive i Fyresdal og på Vegårtun leirsted. Om lag 300 er ungdommer, mens resten er ledere, komitémedlemmer, talere og alle som bidrar med sang, musikk, teknikk og kjøkkentjenester. Det er rekordoppslutning, i følge arrangementskonsulent i Misjonskirken UNG, Helene M. Gundersen. Til Fyresdal kommer ungdommer og ledere fra tidligere Vest-Agder. Der skal Jonas Hompland, Rebekka Skaiå og Hanna Watne Iversen være med som talere, mens Runar Furre er leirsjef. På Vegårtun deltar Malin Malmgren og Martine Aanensen for å tale, og Ragnhild Stensrud er leirsjef. Stagedive >>

Dåp ute etter gudstjenesten

Sist søndag inviterte Misjonskirken Bryne alle til å være med til Melsvannet etter gudstjenesten, for å delta ved dåpen. Det vil si, etter gudstjenesten ble det først servert pølser, slik at ingen ble sultne på reisen videre til Melsvannet.

– Det var en fantastisk fin opplevelse med dåp ute, forteller pastor Thomas Aas Pedersen som synes det var kaldt. Han foretok dåpen av Christoffer Barane. At det skjedde utendørs var kanskje helt naturlig, siden Christoffer er leder for Jæren Isbading.

Over tretti nye medlemmer

Ti nye medlemmer ble tatt opp i Frimisjonen Tromsø sist søndag. Til sammen har 33 nye medlemmer blitt lagt til menigheten de siste ukene.

Betweens pakket dessuten påskeegg med hyggelig kort som skal gis til de innsatte i Tromsø fengsel.

Dagsrevyen omtalte påskespillet

(Faksimile fra NRK TVs nettside, søndag 26. mars.)

Noen skvatt kanskje litt da de så på Dagsrevyen i NRK sist søndag kveld. Da hadde NRK et innslag om påskespillet som Oslo misjonskirke Betlehem framførte med to forestillinger. Påskespillet inneholdt jublende glede, stort drama og gåsehudøyeblikk når om lag 80 barn, ungdom og voksne fremførte påskespillet.

– Det er en måte å dele historien på. Vi har gode nyheter å dele, sa regissøren for spillet, David Parrish, til NRK. Han jobber til daglig ved Nationaltheateret.

Innslaget i NRK er tilgjengelig på NRK TVs nettside – se her >>

Kurs for å lære mer om tjenestegaver

Sist helg, fredag og lørdag, arrangerte Narvik misjonskirke kurset «Oppdag». Med overskriften «Fri til å tjene, med den jeg er og det jeg har» inspirerte og utfordret foredragsholder Aril Svartdahl 35 deltagere til å bruke de gavene og talentene hver enkelt har fått.

Menn møter menn i Skien

«Mann søndag kveld» er et initiativ fra noen frivillige i Skien misjonskirke. De arrangerer dette tre-fire ganger i halvåret, for menn. De rydder møtesalen for stoler og sitter i sofagrupper rundt småbord. Dette er et lavterskeltilbud og åpent for alle. Med forskjellige temaer er målet å snakke om livet og ha det artig sammen.

Gunnar Otterdal Kleven som er initiativtaker og har ledet kveldene, melder om god stemning og en engasjert forsamling i samtalen sist søndag da Rune Almenning Jarstein var gjest. Om lag 50 menn deltok.

– Vi er mange som lenge hatt et ønske om å bety noe for mennesker rundt oss, sier Marit Hartwedt Larsen (i midten) fra Haugesund misjonskirke. Her sammen med styringsgruppa for TilStede i Haugesund.

Starter nytt diakonisamarbeid i Haugesund

I oktober i fjor begynte personer fra Haugesund misjonskirke, Pionerkirken og Haugesund nordre misjonskirke å søke informasjon om det diakonale arbeidet som heter «TilStede» og som opprinnelig er startet i Grimstad. Ei styringsgruppe med 2-3 personer fra hver av de tre menighetene ble etablert i januar i år, og deretter har de gjennomført en informasjonsrunde i menighetene og rekruttert frivillige.

– I mars har vi kontaktet forskjellige instanser som er i kontakt med mennesker i nød og vanskelige livssituasjoner. Med rundt 65 frivillige tilbyr vi dem å kanalisere mennesker med hjelpebehov til oss, forteller Marit Hartwedt Larsen som er koordinator for «TilStede» i Haugesund.

– Vi er mange som lenge hatt et ønske om å bety noe for mennesker rundt oss. Nå venter vi bare på at behovene skal begynne å tikke inn, sier Marit.

«TilStede» har som hovedmål å formidle hjelp ved å koble sammen de som trenger hjelp med dem som ønsker å hjelpe. Det er både praktisk og sosial hjelp som de frivillige fra menighetene kan bidra med.

Varmt hjerte for byen

På årsmøtet til Blå Kors Bergen i midten av mars, ble det markert at Tore Vindenes (t.h.) har vært ansatt i 25 år ved tilbudet «Gatenært». Det er et lavterskeltilbud for personer som sliter med rus eller er hjemløse.

Tore fikk da tildelt Norges Vel Medalje, som gis ved at arbeidsgiveren søker om dette for ansatte som har jobbet minst 25 år og er et synlig bevis for lang og god arbeidsinnsats. Tore som også er pastor i Askøy misjonskirke, holdt blant annet kaféen i Bergen åpen under koronapandemien når andre stengte dørene.

Felles påskeleir i Vest

Det blir felles påskeleir på Dyrkolbotn Fjellstove fra 6. til 10. april. Årets tema for påskeleiren er «TAKK!». I samlingene vil de dele om takknemlighet for det påsken betyr for oss. Det er misjonskirkene i Vestland fylker samt Haugesund nordre misjonskirke som sammen arrangerer leiren, og Tore Vindenes er kontaktperson. Fjellstova ligger på Vikanes som er om lag 7 mil nordover fra Bergen, og nord for Romarheimfjorden. Påmeldingsfrist er 30. mars og skjer i Checkin.

Misjonsengasjement i misjonskirkene

I vinterferien var konfirmanter og ledere fra Fevik misjonskirke, Arendal misjonskirke og Grimstad misjonskirke i Romania. De besøkte arbeidet i byen Onestí der Dorthe og Cornel Pascu er våre utsendte medarbeidere. Til sammen var det om lag femti personer fra Sørlandet som deltok.

– Det har vært en svært minnerik opplevelse, og vi har fått med oss mye godt hjem i «bagasjen» fra Herren, sier pastor Johnny Eskedal som er ansatt i Fevik misjonskirke.

– Det var mye fattigdom å se, men mange vi møtte hadde tatt imot Jesus som sin Herre og Frelser. De lovsang og takket Gud, og de hadde en sterk glede over Guds frelse, forteller han.

I påsken reiser en gruppe fra Misjonskirken Lyngdal til Onestí, med pastor Eilif Tveit som reiseleder.

«Tobba» Helgesen, Johnny Eskedal og Helene Rypestøl var reiseledere for konfirmantene fra Fevik.

Ungdomspastor i Grimstad misjonskirke, Helene Igland Stensland, blir tolket av Cornel Pascu, under besøket i Onestí.

Artikkelen «Norge rundt i misjonskirkene» er sammenfattet og skrevet av redaktør Trond Filberg. Takk for alle gode tips og innsendt stoff til misjonsnytt.no og Misjonsbladet. Tips oss gjerne og send inn bilder med tekst fra hva som skjer i misjonskirkene. 

misjonsnytt.no >> 

På Stillingstorget finner du utlysninger på stillinger både lokalt og sentralt i Misjonskirken Norge. Det er flere ledige stillinger som hovedpastorer og ungdomspastorer, blant annet på Flekkerøy, Arna, Ytre Randesund. Se alle her >>

Følg med på arrangementene framover i vår felles kalender. Her finner du lenker for informasjon og påmelding >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X