TSP PODDEN: Isak O. Voie (t.v.) er gjest i TSP Podden som er i samtale med Siri Iversen og Torben M. Joswig. (Foto: Trond Filberg) 


Leirarbeid er et vendepunkt for mange

I episode to av TSP Podden har Torben M. Joswig og Siri Iversen besøk av Isak O. Voie. Men hva står O’en for? Og hvem er Isak egentlig?

I podkasten som ble publisert i går, forteller Isak om sin oppvekst og hvordan det var å være kristen i ungdomsårene i konkurranse med egen idrettsinteresse. Han forteller også om sin trosreise og hva møter med Gud på leir har betydd for ham. Sammen snakker Torben, Siri og Isak om betydningen av ungdomsleiren Stagedive og andre leirer som barn og ungdom er med på.

TSP Podden handler om «Tro Sende Plante» og tar opp temaer rundt kristenliv og menighet. Her får lytterne en lett prat om dype emner. Faste medlemmer i podkasten er Torben Martin Joswig, nasjonal leder i Misjonskirken Norge, og generalsekretær Siri Iversen.

– Hvordan snakker vi om troen på Jesus, spør Torben som leder an samtalen i podkasten, og utfordrer Isak.

– Jeg opplever at ungdom har mye de har tro på, men språket for å uttrykke den troen kan være vanskelig å finne. Det opplever jeg også selv, sier Isak.

Selv jobber han med å uttrykke troen gjennom å øve seg, snakke om det og forsøke. Isak synes det er viktig å være rause med hverandre når vi gjør dette, fordi det noen ganger kan bli litt keitete og at det man sa egentlig ikke ble så bra. Han anbefaler i tillegg å lese en del for å finne begreper og se hvordan andre uttrykker sin tro.

Opptatt av å få fram nye medarbeidere

Hør TSP Podden på Spotify – klikk på bildet!

I dag er Isak ungdomspastor i Ytre Randesund misjonskirke, og kommende høst starter han opp som daglig leder på fulltid i Misjonskirken UNG. I podkasten deler han hvordan prosessen har vært for ham til å søke på stillingen som ble utlyst.

– Jeg gleder meg til mye å starte i UNG! Det er et stort arbeid som skjer, og selv om vi ikke alltid lykkes med alt vi planlegger, er det mye som motiverer meg forteller Isak i podkasten. Det som motiverer ham til den nye jobben, er blant annet opplevelsen av å komme sammen på leirer og i fellesskapet. Dessuten er han opptatt av å legge til rette for at vi får fram flere nye medarbeidere i misjonskirkene.

Forsker på Menighetsskolen

Isak forteller videre hvordan det er å jobbe i en menighet som er startet ganske nylig, og sammen snakker de om hva som preger en nyplantet menighet. Isak røper også litt om sine funn som han nå gjør i arbeidet med sin masteroppgave som han avslutter snart. Oppgaven handler om Menighetsskolen i Misjonskirken Norge, der han har gått tett på fire misjonskirker som har jobbet med Menighetsskolen.

Til slutt i podkasten forteller de tre om hver sin sang de ville si litt om denne gangen. Isak røper da bakgrunnen for sangen til fotballklubben som han heier på.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X