STAGEDIVE: Leirsjefene fra årets Påske Stagedive ble rørt av å se alle ungdommene som søkte Jesus. På bildet leder Stagedive Live i lovsangen på årets påskeleir på Vegårtun leirsted. (Foto: Malin Liknes) 


Ungdommene elsker leir!

I påsken arrangerte Misjonskirken UNG to leirer med til sammen 450 deltagere og medarbeidere! Det er ny rekord for påskeleirene. Nå forberedes nye ungdomsleirer i Pinsen og til sommeren.

– Jeg blir overveldet av å se ungdom ha det enormt gøy i løpet av dagene med fullt program, lek og konkurranser, og så se dem sitte på møtene og gi respons på at Gud virkelig er til stede, forteller Ragnhild Stensrud. Hun var leirsjef på Påske Stagedive på Vegårtun leirsted. Der fikk 120 deltagere og 80 ledere og medarbeidere oppleve fellesskap med folk fra hele landet.

Ragnhild Stensrud var leirsjef på Vegårtun. (Foto: Malin Liknes)

– Først av alt sitter jeg igjen med en enorm takknemlighet for muligheten til å arrangere leir, sier Ragnhild når hun sorterer i alle inntrykkene. Hun var leirsjef for første gang på påske-Stagedive i fjor, og tidligere har hun blant annet vært med som leder og i komitéer for Stagedive på sommeren.

– Det mest utfordrende med å være leirsjef må være det å holde kontroll på alt, men jeg arrangerer jo ikke leir alene! Vi hadde en helt rå komite som virkelig tar ansvar, skryter hun og setter utrolig pris på alle hun kan lage gode leirer sammen med.

– Jeg liker så godt at leiren på Vegårtun samler deltagere fra rundt omkring i hele Norge. Så møtes vi på leir, danner vennskap og ser at det kristne fellesskapet er så mye større enn det de kanskje kommer fra! Også er det jo god mat, godt fellesskap og så mye god input fra talene. Det er jo ikke noe å ikke like på leir, smiler Ragnhild. Hun skriver for tiden på sin bacheloroppgave og er ellers aktiv i Randesund Misjonskirke der hun spesielt engasjerer seg i studentarbeidet TouchPoint.

Ville ikke stoppe å dele

Den andre påskeleiren ble arrangert samtidig i Fyresdal, vest i Telemark. Den samlet deltagere særlig fra Vest-Agder, og det deltok 162 ungdommer og 89 ledere og medarbeidere.

Runar Furre var leirsjef i Fyresdal. (Foto: Terje Hystad)

– Det som gjorde mest inntrykk på meg er å se ungdommer søke Jesus og ta et valg om å følge Han, sier Runar Furre som var leirsjef i Fyresdal. Delekvelden varte i over tre timer der både ungdommer og ledere delte åpent om hva Jesus har gjort i deres liv.

– Det er stort å få være med på noe som er så mye større enn oss selv, sier Runar som synes det er fantastisk å være en del av ei ledergruppe og med frivillige som vier av sin tid og energi for å tjene Gud på leir.

– I tillegg er det utrolig gøy og givende å treffe ungdommene på leir hvor mange gode minner skapes, sier Runar og synes nok koordineringen i forkant av leiren er det mest utfordrende med å være leirsjef. Spesielt det å få plass til alle ledere og deltakere på buss og fordele soverom når det ble så mange som var med i år. Men det anser han som et herlig luksusproblem!

Begge påskeleirene ble arrangert 1.-4. april.

Familie- og ungdomspastor Martine Aanonsen (t.v.) og ungdomspastor i Skien, Malin Malmgren-Johannesen, talte på Påske-Stagedive på Vegårtun. (Foto: Malin Liknes)

Meld dere på til Stagedive som kommer!

– Ungdommene er seine til å melde seg på leirene som ligger foran. Men det er jo ikke noe nytt fenomen, sier arrangementskonsulent Helene M. Gundersen i Misjonskirken UNG. Hun har gode forventninger om at på kommende leirer vil flere unge vokse i tro og ta nye steg i livet med Jesus.

Helene M. Gundersen i UNG. (Foto: Trond Filberg)

– Så langt er det få påmeldte til sommerens leirer, men vi vet om flere som tenker de skal reise på leir. Min oppfordring er at alle melder seg på så fort som mulig. Det gjør det mye lettere å planlegge en god leir når vi vet mer om hvor mange som kommer, oppfordrer Helene.

Hun opplever at mange av misjonskirkene og deres ledere er veldig engasjert i leirarbeidet til Misjonskirken UNG.

– Det synes vi er stas! Vi vil at leirene våre skal være et godt og relevant tilbud. Derfor setter vi stor pris på dialogen med lokalt ansatte som treffer mange flere ungdommer enn vi som jobber sentralt, sier Helene. Hun mener det viktigste de lokale menighetene kan gjøre er å sende sine ledere på leir, sammen med ungdommene.

– Vi har erfart viktigheten av at ungdommene har noen trygge og kjente ledere på leir. Samtidig ser vi at ledere som er ansatte eller frivillige i et ungdomsarbeid også lettere får med seg flere ungdommer på leir. I tillegg er det viktig at det reklameres for leirene i misjonskirkene. For det er de lokale lederne som kjenner ungdommene og vet hva som engasjerer, sier arrangementskonsulenten og setter veldig pris på at menigheter ber for leirene, for ungdommene og for lederne.

Av Trond Filberg

ACROSS OG STAGEDIVE

Ungdomsleiren Across skjer i Kristiansand

Across er ungdomsleiren for litt eldre ungdom. UNG gjentar suksessen med å arrangere Across i Kristiansand på området til Ansgarskolen. I år utvider de med én dag, og leiren holdes 23.-27. juni. Nytt av året er også at ungdommene kan fordype seg i noen utvalgte temaer i løpet av leiren. Formiddagene er satt av til  spennende undervisning og praksis med relevant innhold. Deretter blir det AcrossGames, Powerstation, underholdning og alt av moro som hører til på leir! Lill Katrin Island er leirsjef.

Undervisningen på Across er delt opp i spor i løpet av lørdag, søndag og mandag. Daniel Brændeland har to spor der han opp forvalterskapet for skaperverket og om hvordan vi lager gode vaner i våre liv. Helene Gundersen har sporet «Hverdagskristen», mens Tiedemann Borge forteller om lovsangsarbeid i ungdomsarbeidet. Erik Andreassen har sporet «Kropp», Awin Khalili Holm og Torbjørg Oline Nyli har sporet «Jentedag» og Fredrik Tybakken har sporet «Guttedag». Jan fra organisasjonen Åpne dører utfordrer om hvordan ungdom kan engasjere seg for forfulgte kristne. I tillegg kan man teste hvordan det er å være bibelskolelev.

Påmeldingsfrist er 4. juni. Informasjonsside om Across >>

Stagedive i sommer i Stavern

I Stavern er Stagedive delt i to ungdomsleirer, Jump og Camp, men samtidig mye felles, blant annet er møtene, som kalles Powerstation. Leirsjefene er Gina Furre og Rebecca Aanonsen.

Jump Stagedive er for ungdom som er født årene 2009-2010, mens Camp Stagedive er for ungdom som er født årene 2006-2008. I tillegg rekrutteres hjelpeleder på Jump for eldre ungdom født årene 2004-2006, mens ledere i sommer skal være født i år 2003 eller tidligere.

Stagedive er leirkonseptet til Misjonskirken UNG for tenåringer. En Stagedive-leir er fullpakket med møter (PowerStation), aktiviteter, utfordringer, overraskelser og mye moro! På Stagedive får ungdom en god kombinasjon av aktiviteter, nye venner og møter med Jesus. Her får ungdom mulighet til å snakke med gode ledere om tro. Leirkonseptet har vært gjennomført flere ganger siden året 1999.

Stagedive nord i Pinsen

Nytt i år er det at Stagedive Nord arrangert på et annet sted enn Liv & Vekst i Nord. Stadive blir på Rivermont ungdomssenter, mens barn og voksne møtes på Folkehøgskolen Nord-Norge på Evenskjer.

Årets talere er Thomas Neteland og Ingrid Skjegstad Brevik, mens Rebecca Hamnes Johansen med flere har ansvar for sang og musikk. Anne Omholt Berrefjord som er ansatt i Narvik misjonskirke og Tobias Mersland som er ansatt i Frimisjonen Tromsø, er med i komiteen for Stagedive Nord. Odd Jarle Vangstad fra Bodø er med som leder. I tillegg er Ingrid Skjegstad Brevik og Håkon Brevik leirsjefer.

I fjor var det om lag femti ungdommer og ledere på denne leiren for ungdom i nord.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X