SOMMERFESTIVALEN: Rickard Lundgren (bildet) gleder seg både til fellesskap med deltagerne og å forkynne Guds ord på Liv & Vekst i Stavern. (Foto: Equmeniakyrkan) 


Setter fokus på framtidstroen

Framtidstro er hovedtema både for Liv & Vekst i nord og Liv & Vekst sommerfestival.

– Midt i alt som skjer rundt oss, har vi fremdeles grunn til framtidstro. Hvordan er det mulig? Fordi vårt håp er knyttet til Jesus Kristus. Han er vårt håp og gir oss håp både nå og inn i evigheten. Dette skriver Siri Iversen og Svein Aksel Nakkestad når de introduserer årets tema. Siri Iversen taler onsdag kveld i Storsamlingen i Stavernhallen.

Spennende talere

Torsdag kveld skal Daniel tale i Storsamlingen. Av sikkerhetsmessige grunner gjengir vi ikke hele hans navn eller har foto av ham. Daniel som vokste opp i Midtøsten, forlot islam. Det førte til at han måtte flykte fra hjemlandet for å berge livet. Daniel kom til Norge, og gjennom et Alpha-kurs ble han kristen. Siden har han besøkt nærmere femti land for å formidle evangeliet. Han har sett mange omvende seg til troen på Jesus og bli døpt. Daniel har en utrolig spennende livshistorie å fortelle, full av Guds under. Det gjelder både hans egen vei til tro og i den tjenesten han har for Jesus.

Rickard Lundgren kommer fra Equmeniakyrkan som er vår søsterkirke i Sverige. Der har han ansvar for å samordne menighetsplanting. Rickard er også riksevangelist og har besøkt over 50 nasjoner. Han har bodd flere år i Norge med sin familie og besøkt titalls norske menigheter. I 2018 var han en av talerne på Liv & Vekst i nord. På sommerfestivalen i år er Rickard med fra fredagen. Da deltar han med innlegg i seminaret klokka 11, og senere på fredagen er han gjest kl. 18.00 i kveldssamlingen fra Hagekroas scene. På lørdag kl. 18.00 taler han i Storsamlingen i Stavernhallen.

Se film med Rickard Lundgren >>

Fredag kveld blir annerledes i år. Etter samlingen i Hagekroa kl. 18.00, blir både voksne og tweens invitert til å være med på ungdommenes (Stagedive) møte (Powerstation) i Staverhallen kl. 20.00. Dette ønsker festivalkomiteen å gjøre for å understreke fellesskapet på festivalen.

Bibeltimer med Ingrid

Hver morgen kl. 9.00 torsdag, fredag og lørdag er det bibeltime med Ingrid Eskilt. Hun har i mange år vært førsteamanuensis ved Ansgar høyskole og er nå pensjonist. Hun har undervist ved Ansgarskolen i over tretti år, der hun var den første kvinnelige læreren. Hennes doktoravhandling om kall til tjeneste, «An Analysis of Changing Perspectives on the Understanding of the Missionary Call in the Mission Covenant Church of Norway», skrev hun ved Trinity International University. Ingrids fagområde er interkulturelle studier.

Seminarer om misjon og menighet

I løpet av sommerfestivalen inviteres deltagerne til fire seminarer i Undervisningsbygget. Det skjer torsdag, fredag og lørdag. Torsdag er temaet på seminaret «Hvordan finne et andaktsliv som passer for meg?», der Thomas Aas Pedersen leder en panelsamtale om emnet. Fredag er det først seminar med Fredrik Tybakken, Torbjørg Oline Nyli og Rickard Lundgren. Temaet er «Er jeg som mann viktig i menigheten?». Etter lunsj er det internasjonalt seminar med tittelen «Grensesprengende misjon». Der deltar blant annet våre misjonærer i Colombia, Elisabeth Gonzalez Bjelland og Roberto Gonzalez.

Les mer om alle seminarene >>

Bidra til å gi foreldre lavere skuldre

– Jeg kommer til å snakke om hva barn og foreldre trenger for å ha det godt sammen. Målet med seminaret må være å normalisere det noen tror de er alene om. Jeg ønsker at de som syns det å være foreldre er en lett oppgave og de som strever med skal oppleve at det er et fint seminar å komme på. Og jeg håper at de som kommer på seminaret går derfra etterpå med lavere skuldre, sier Silje Vårlid. Hun skal holde seminaret på lørdagen. Det har overskriften «Hvordan overleve sommeren som par og foreldre?».

Silje Vårlid er familieterapeut.

Silje arbeider som familieterapeut, og hun er medlem og engasjert i Justnes misjonskirke. Hun tenker at seminaret er mest aktuelt for småbarnsforeldre, men fordi hun selv er tenåringsmamma, så det kommer nok også eksempler fra denne delen av livet. Til daglig arbeider hun på Familiens Hus i Kristiansand. Det tilsvarer helsestasjonene. Men de har flere tjenester på samme sted, blant annet familieveiledning som Silje jobber med.

– I min hverdag treffer jeg mange ulike mennesker med ulike utfordringer knyttet til familielivet. Stort sett handler det om strev i foreldrerollen eller strev i parforholdet. Jeg bruker mye tid i samtale, men holder også kurs i blant annet emosjonsfokusert foreldreveiledning, sier Silje og håper seminaret kan bidra til at foreldre som deltar får mer tro på egne ferdigheter i framtiden.

Det er plass til flere på årets sommerfestival, og nå er tiden inne for å melde seg på. Festivalsjef Cathrine Hortemo minner om at torsdag 1. juni stiger prisene på sommerfestivalen. Det er også datoen for frist til å bestille glamping som overnatting. Det er fortsatt muligheter for dette, mens rom på internatene nå er fullbooket. Camping er det rikelig plass til.

Av Trond Filberg

Les mer om sommerfestivalen på www.livogvekst.no >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X