PODKAST: Torben M. Joswig (t.v.), Siri Iversen og Thomas Vårlid besøkte Arendalsuka i august og spilte inn en ny episode til TSP-podden.


Nye podkast-episoder publisert

I august publiserte Misjonskirken Norge en ny episode av podkasten «TSP-podden». Denne gang er Torben M. Joswig og Siri Iversen på Arendalsuka, og de har med seg Thomas Vårlid som gjest. Siri og Torben forteller om hvordan de opplevde å være på Arendalsuka.

– Jeg lurer på hvordan vi som kirkesamfunn og kristenhetene generelt kan være synlig på dette stedet, sier Siri som er på Arendalsuka for første gang. Det er også Torben, mens Thomas har vært der før med standen til Ansgarskolen.

Thomas deler fra sin egen trosreise og hvordan vi kan engasjere og ta vare på frivillige medarbeidere i menighetene. Han er for tiden styreleder i Justnes misjonskirke, og er opptatt av å verdsette innsatsen til alle frivillige medarbeidere.

«TSP-podden» er knyttet til strategien «Tro Sende Plante», derav forkortelsen TSP. Hver episode har derfor samtaler om de tre temaomerådene.

Alle episodene for «TSP-podden» fins på Spotify og Misjonskirkens nettside for podkast.

Maria Morfjord (bildet) er pastor i Haugesund misjonskirke. (Foto: Trond Filberg)

Guds kall for å flytte

– Å flytte er litt av et eventyr med Gud, forteller Maria Morfjord i episode 8 av podkasten «Fem byer». Den handler om flytting som Guds godhet, hvordan Gud brukte barna i flytteprosessen og hvordan Maria opplevde kall til tjeneste fra Colombia, via menighetsplanting i København, til pastortjeneste i Farsund og Haugesund. I en av flytteprosessen var hennes bønn til Gud at hvis dette var godt for meg og min familie, så kaller du oss. Hvis ikke, så kaller Gud oss ikke.

– Jeg har jo tro på at Gud vil oss det beste, sier hun og har samtidig ulike kallsprosesser gjennom tjenesteveien fra sted til sted. Maria forteller i intervjuet hvordan hun og familien opplevde konkrete hendelser som ledet dem videre.

– Alle bør stille seg spørsmålet om man er på rett sted. Og alle har godt av å reise til et sted der men ikke kjenner noen. Å kjenne på den følelsen er bra for bedre å kunne møte andre mennesker, tror Maria.

Prosjektleder for satsingen «Fem byer», Markus Kvavik, står bak podkasten som nå har 17 episoder. Blant de siste som er utgitt er «Hjelp! Barna mine har fått misjonærkall» med Tone Moi, og «Veien fra å ikke tro på Gud til startteam i menighetsplanting» med Atle Lunde og Emilie Wetteland. Fembyer-podkasten finner du på Spotify og Misjonskirkens nettside. «Fem byer» er en del av strategien «Tro Sende Plante».

Av Trond Filberg


Hør flere podkast!


Mellomrom med Torunn og Jorunn


Hva er greia? En tro som bærer livet – med Hannah og Lill Katrin


Ansgarpodden – Ansgarskolen

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X