PASTORSKIFTE: I august ble André Tjersland innsatt som hovedpastor i Misjonskirken Askim. Her står han sammen med styreleder Kristin Tangen. (Foto: Anne Margrethe Mandt-Anfindsen)


Pastorer på nye steder

Flere misjonskirker har den siste tiden fått ny pastor eller venter på ny pastor. Her er en oppdatering.

Av Trond Filberg, publisert 15.09.2023 15:30. Oppdatert 18.09.2023.

Søndag 27. august var det høytidelig innsettelse av pastor André Tjersland i Misjonskirken Askim. Både unge og voksne deltok med skriftlesning og forbønn for André og hans familie.

Fra innsettelsen i Misjonskirken Askim.

Menighetsrådgiver Anne Margrethe Mandt-Anfindsen som medvirket i innsettelsen, forteller om hilsener og skikkelig musikalsk festløft av ei gruppe fra koret Moments, som skapte høytid og begeistring.

André har vært hovedpastor i menigheten tidligere, og vender nå tilbake etter tre viktige og fine år som medpastor i Misjonskirken Bryne. Styrets leder, Kristin Tangen, ledet gudstjenesten.

Johannes Øverland startet i august som medpastor i Misjonskirken Bryne, der Thomas Aas Pedersen er hovedpastor. Johannes kommer fra Kristiansand misjonskirke Salem der han var ungdomspastor.

Rune Heimvoll (t.v.) ønskes velkommen av Asbjørn Lunde i Kristiansand misjonskirke Salem. (Foto: KmS)

Rune Heimvoll er ansatt som ny hovedpastor i Kristiansand misjonskirke Salem fra 2024. Han er nå avdelingsleder og stevnekoordinator i Troens Bevis, og han har tidligere vært hovedpastor i Lista misjonskirke.

Daniel Aas Brændeland er ansatt og har startet som ny hovedpastor i Flekkerøy misjonskirke. Han har tidligere vært ungdomspastor i Oslo misjonskirke Betlehem og vært prest i Forsvaret for Misjonskirken Norge.

Elisabeth og Torfinn Thorsen blir nye pastorer i Misjonskirken Stavanger fra august 2024. Elisabeth vil tjene som hovedpastor og Torfinn som lovsangspastor. For tiden befinner de seg i Kenya hvor de leder arbeidet ved en familiebibelskole. De har tidligere vært ansatt som pastorer i Haugesund misjonskirke.

Eilif Tveit har fra 1. september gått av med pensjon og sluttet som pastor i Misjonskirken Lyngdal. Han har vært ansatt sentralt som internasjonal leder i Misjonskirken Norge, og vært utsendt misjonær og frivillighetsarbeider i Kongo. I over 40 år har han tjenestegjort innen kirkesamfunnet som pastor og medarbeider. Han er fortsatt medlem i Predikant- og menighetsrådet (PMR) fram til generalforsamlingen neste år.

Ingunn F. Breistein (Foto: Lasse Eid)

Ingunn Folkestad Breistein slutter ved årsskiftet som rektor ved Ansgarskolen, da åremålsstillingen avsluttes. Hun har nylig kunngjort at hun starter i ny stilling fra 1. januar ved Fakultet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder. Hun vil da ha vært ansatt ved Ansgarskolen i 32 år, og de siste åtte årene som rektor. Hun vil fortsatt være tilknyttet Ansgar høyskole som professor II.

Jarle Råmunddal sluttet i juli som hovedpastor i Randesund misjonsmenighet, som han har vært ansatt i siden 2012. Fra 1. august startet han i ny jobb som generalsekretær i Den Norske Israelsmisjon. Han var generalsekretær i Misjonskirken Norge i perioden 2007 til 2012.

Johnny Eskedal sluttet 1. juli som pastor i Fevik misjonskirke.

Judith Ddembe startet 19. august som ungdomsarbeider i Askøy misjonskirke.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X