NY ANDAKTSBOK: – Verden trenger at vi er modige akkurat der vi er, sier Heidi Gellein som har skrevet andaktsboka «Modig tro». (Foto: Trond Filberg)


Hva er en modig tro?

– Å ha en modig tro er så mye. Det kommer an på hvem du er og hvor du er i livet. Men å være modig koster litt. Noen ganger mye, sier forfatter Heidi Gellein som har skrevet ny bok.

Av Trond Filberg

Tidligere i år kom hennes femte bok. «Modig tro, der du er og gjennom alt». Det er en gjennomarbeidet andaktsbok med mange personlige historier. Boka er preget av oppmuntrende innhold for hverdagslesning som er gjenkjennbart i vår tid. Heidi er opptatt av ærlighet og at hver enkelt av oss er modige akkurat der vi er i livet.

– Tilbakemeldingene er overveldende, forteller Heidi Gellein. Responsen på boka handler om at innholdet treffer leserne akkurat der de trenger det. Noen har opplevd at det de leser er bønnesvar. Det handler også om at det er en ærlig bok. Det er lett å kjenne seg igjen, og tekstene passer inn i hverdagen.

– Når jeg får tilbakemeldinger, blir det helt klart at det er Gud som gjør dette. Jeg kan ikke gi liv til ordene mine slik at de berører hjerter. Det kan bare Gud. Og jeg er så uendelig takknemlig for at Han kan bruke mine ord til det, sier hun og blir rørt til tårer når hun leser alle de fine tilbakemeldingene.

– Det er så sterkt, og det blir så utrolig tydelig at Gud finnes, Han virker, Han bryr seg! Ja, Han bruker faktisk boka som er skrevet her hjemme ved kjøkkenbordet av ei helt vanlig dame, smiler Heidi som tidligere har skrevet bøkene «Elsket», «God nok», «Jesus den eneste» og «Mammahjerte».

Trenger modige kristne

Å ha en modig tro er så mye, det kommer an på hvem du er og hvor du er i livet. Men å være modig koster litt også. Noen ganger mye. Men verden trenger modige kristne, sier Heidi og understreker at verden trenger at vi er modige akkurat der vi er.

– Noen ganger innebærer modig tro å komme seg opp av senga, en dag. Og så en dag til. Å rope om hjelp er å være modig, når det føles som vi ikke klarer mer. Vi er modige når vi våger å være oss selv og er ærlige, og når vi deler troen vår med andre. For folk omkring oss trenger ærlighet, ikke flere fasader.

For Heidi handler det om å våge å gi fra seg kontrollen og gi den til Gud.

– Jeg må være modig for å tviholde på Guds løfter når det stormer. Da gir jeg slipp og lar Gud kjempe kampene, sier hun og peker på Jesus. Han er kilden til motet, ikke oss selv.

Bilde av Heidi Gellein med sin nye bok. Foto av Trond Filberg.

Jeg blir rørt til tårer av tilbakemeldingene på boka, forteller Heidi Gellein. (Foto: Trond Filberg)

Barna ga bønnesvaret

Heidi hadde egentlig ikke tenkt å skrive flere andaktsbøker. Familie og jobb krevde sitt.

– Men så fortsatte det å dukke opp tanker om bibeltekster, i hverdagen og da jeg leste i Bibelen. Så jeg begynte å skrive ned stikkord og små stykker, forteller hun og opplevde at Gud ga henne flere andakter som bare poppet opp. Da skjønte hun at skulle det bli en bok måtte hun ta noen valg i hverdagen.

– Jeg ba til Gud om dette. En ettermiddag vi satt rundt kjøkkenbordet, sa jeg til barna våre at jeg kom til å ta noen valg i hva jeg holdt på med, uten å nevne et nytt bokprosjekt. Da sa alle tre på likt: «du må ikke slutte å skrive bøker». Det var et utrolig øyeblikk. Et helt konkret bønnesvar fra mine tre barn, deler hun.

– Jeg felte noen tårer, og der og da ble jeg helt trygg på å ta sjansen på enda en bok.

Heidi sendte en e-post til forlaget, men var forberedt på avslag. Men de sa ja, noe hun er utrolig takknemlig for.

Boka «Modig tro, der du er og gjennom alt» inneholder femti andakter. Hvert stykke er på to eller tre sider. De starter med et bibelvers, og har overskrifter som «Du er båret», «Til deg som føler at du ikke strekker til», «Ørn eller høne» og «Kjærlighet ser ut som noe». Boka passer godt for deg som trenger en god start på dagen. Eller du synes det er fint med gode ord når våre skjermer er slått av og du skal gå til ro for kvelden. Tekstene gir oppdrift for kveldsbønnen, og de er oppbyggelige for hjertets hvile. Boka er utgitt av Luther forlag.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X