Follow misjonskirke bilde av ny pastor sammen med menighetsrådgiver Kjell

FOLLOW MISJONSKIRKE: Menighetsrådgiver Kjell Birkeland (t.h.) ledet innsettelsen av Håkon Ruud Kringstad som ny pastor i Follow misjonskirke i Oppegård. (Foto: Jorge Strander)


Nye pastorer i misjonskirkene

Flere misjonskirker har fått nye pastorer denne høsten. På Flekkerøy, i Larvik, Bryne og Oppegård har det vært innsettelser av nye pastorer. Fra januar i 2024 er det flere andre misjonskirker som får ny pastor.

Av Trond Filberg, redaktør

I Misjonskirken Follow har man søkt etter pastor etter at Erna S. Ultvedt sluttet. Det var derfor en gledens søndag 15. oktober da Håkon Ruud Kringstad (26) ble innsatt som ny pastor. Innsettelsen var lagt til Misjonskirken Kråkstad, og menighetsrådgiver Kjell Birkeland fortok selve innsettelsen.

– Jeg håper å kunne være med å bygge stein på stein, bygge relasjoner og være en trofast medarbeider over tid, sier Håkon som sin personlige målsetting i pastortjenesten. Han startet i stillingen 1. august i høst. Det er en fulltidsstilling, men fram til årsskiftet er han delvis ansatt ved Greverud Nærmiljøsenter i Oppegård. Det gir ham en god inngang i lokalmiljøet. Teologiutdanningen har han fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo, men har også bibelskole i Tromsø. Dialekten røper imidlertid at han trønderske røtter.

Vil peke på Jesus

– I februar i år begynte jeg å se etter aktuelle stillinger, og fant utlysningen på Stillingstorget til Misjonskirken Norge. Siden min kone, Hanna Ellisiv, studerer ved Universitetet i Ås, var Oppegård et fint sted der vi kunne etablere oss. Det hele la seg veldig fint til rette, forteller Håkon. De giftet seg i fjor sommer. Han brenner for at mennesker skal få oppleve livsforvandlende møter med Gud, finne glede i Gudslivet og se rikdommen i evangeliet.

– Jeg vil peke først på Jesus og at vi kan dele vitnesbyrdene om hva folk har opplevd, så vi kan være med å skape tro, sier Håkon.

Les også: Suksess med teologistudier på nett >>

For å få mer kontakt med kirkesamfunnet, har Håkon blitt med i læringsfellesskapet praXis som startet opp i høst. Der møter han både erfarne og nye pastorer, sammen med ledere i Misjonskirken Norge.

Engasjerte medlemmer

Håkon synes den første tiden i menigheten har vært spennende. Han er glad for å være i en menighet han opplever er både framoverlent og sterkt engasjement blant medlemmene. Nå har de gudstjenester annen hver søndag i Østlikollen grendehus, men de kjenner allerede på at lokalene kan bli for små. Den andre søndagene i måneden har de som regel kveldssamlinger. I tillegg har menigheten «Pulsgrupper» (småfellesskap) i hjemmene, søndagsskole for barna, tweensgruppe og ungdomsgruppe. Misjonskirken Follow ble plantet av Misjonskirken Oslo Syd i 2013, og de ble en selvstendig menighet i februar 2018.

Follow misjonskirke - forbønn for pastorparet.

Forbønn for det nye pastorparet i Misjonskirken Follow, Hanna Ellisiv og Håkon Ruud Kringstad. (Foto: Jorge Strander)

Innsettelse av ny hovedpastor i Flekkerøy misjonskirke, fra venstre, Stein Bjørkholt, Daniel og Anna Aas Brændeland og styreleder Espen Iversen. (Foto: Flekkerøy misjonskirke)

Flekkerøy misjonskirke

Søndag 24. september var det festgudstjeneste i Flekkerøy misjonskirke da Daniel Aas Brændeland ble innsatt som menighetens pastor. Menighetsrådgiver Stein Bjørkholt ledet innsettelsen. Daniel har tidligere vært ungdomspastor i Oslo misjonskirke Betlehem og vært prest i Forsvaret for Misjonskirken Norge.

Marius Hodne

Randesund misjonskirke

Menigheten kunngjorde 19. oktober at Marius Hodne er ansatt som ny hovedpastor fra januar 2024. Marius er i dag studentpastor i Randesund misjonskirke, og han har vært ansatt i menigheten siden 2014.

Marius overtar etter Jarle Råmunddal som i høst ble generalsekretær i Israelsmisjonen. Roy Elling Foss er for tiden menighetens konstituerte hovedpastor. Menigheten er den nest største i Misjonskirken Norge, med tanke på antall medlemmer i kirkesamfunnet, med rundt 470 medlemmer (31.12.2022).

Les også: Nettartikkel om nye pastorer i Askim, Kristiansand og Stavanger >>

Misjonskirken Bryne

Birgitte og Johannes Øverland sammen med Stein Bjørkholt. (Foto: MK Bryne)

Johannes Øverland ble innsatt som medpastor i Misjonskirken Bryne, søndag 15. oktober. Menighetsrådgiver Stein Bjørkholt foretok innsettelsen. Johannes kommer fra Kristiansand misjonskirke Salem der han var ungdomspastor.

Larvik misjonskirke

Søndag 29. oktober var det pastorinnsettelse i Larvik misjonskirke. Alf Dagfinn Hovland er ny pastor, og menighetsrådgiver Kjell Birkeland deltok. Alf Dagfinn har tidligere vært pastor i Porsgrunn misjonskirke og har jobbet i Evangeliesenteret.

Pastorinnsettelse i Larvik misjonskirke 2023, Kjell og Alf Dagfinn.

Alf Dagfinn Hovland (t.h.) ble innsatt som ny pastor i Larvik misjonskirke. Menighetsrådgiver Kjell Birkeland stod for innsettelseshandlingen.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X