Hvor skal du i sommer?

Blogg av

Siri Iversen

GENERALSEKRETÆR
MISJONSKIRKEN NORGE

Som barn dro Jesus antagelig på samme reise hvert år til Jerusalem for å feire påske (påskeleir!). År etter år. Samme reise, samme opplegg. Det var på den reisen han som 12-åring ble borte fra foreldrene. De hadde gjort det så mange ganger, at det ikke var rart det tok tid før de oppdaget at Han ikke var sammen med dem.

Selv har jeg vokst opp med at årets desidert største høydepunkt var å dra på bibelcamp. Gjerne flere uker i strekk. Senere ble det ungdomsleirer, stevner og festivaler, både påske og sommer. Det har hatt veldig stor påvirkning for min tro og mitt liv. Det er jeg ikke alene om! Når vi spiller inn podkasten «TSP-podden», forteller gjestene ofte om både tros- og kallserfaringer knyttet til en leir.

Bli med på Liv & Vekst!

Jeg vil med dette slå et slag for alle våre barne-, ungdoms og felles leirer denne våren og sommeren. For dere som har mulighet: Prioriter det!

La meg nevne Liv & Vekst i nord, et fellesskap der folk kommer langveisfra for å være sammen og opplever møter med Jesus. Midt i juli skjer Liv & Vekst sommerfestival i Stavern, med flotte opplegg for alle barna og flere hundre ungdommer på Stagedive og Across. For noen kan Liv & Vekst virke for stort. Da anbefaler jeg bibelcamping både i Nissedal og på Vegårtun.

«Jeg har mer tro nå, enn jeg hadde hatt, hvis jeg ikke hadde vært på Liv & Vekst.»

Det skjer noe når vi kommer sammen fra hele landet samtidig! Etter fjorårets sommerfestival samlet vi en gjeng til et «etterleirtreff» i stua vår. Folk fortalte hva festivalen hadde betydd. Det var mange sterke vitnesbyrd. En av dem sa: Jeg har mer tro nå, enn jeg hadde hatt, hvis jeg ikke hadde vært på Liv & Vekst.

Penger er alltid en utfordring når det gjelder hva det koster å være på sommerfestivalen i Stavern. Festivalkomiteen jobber mye med å holde leiravgiften nede, selv om prisene øker. Derfor forsøker vi å legge til rette for enda flere alternative påmeldinger. Mange har god mulighet til å betale for seg selv og for en til. Derfor kan de gi en gave når de melder seg på. Andre sliter med å få det til økonomisk. Da kan de sende en liten søknad om reduksjon i prisen.

Vårens utfordring fra meg er altså: prioriter deltagelse på Liv & Vekst og leirene! Og gjør det til en vane!

Be for alle leirene!

Jeg er vel vitende om at det er mange som på grunn av helse eller livets omstendigheter ikke har mulighet til å dra på leir. Dersom det gjelder deg, så send gjerne en e-post til festivalsjefen med konkrete bønneemner, så vil du bli bedt for i bønnesamlingene under festivalen.

Til oss alle: La oss be for alle leirene og festivalen som ligger foran. Be om Guds ledelse og kraft både i planlegging og gjennomføring.

Velsignet vår og sommer!

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X