Eldre mann klapper i forsamlingen på gudstjeneste i Kina

Vårt arbeid i Kina

Dagens arbeid i Shaanxi-provinsen i Kina, er frukten av et utrettelig engasjement og pågangsmot fra våre første misjonærer helt tilbake i 1899. Det har vært forfølgelse og utfordrende tider, men menighetene har overlevd og er i dag svært aktive. Shaanxi-provinsen har minst 450 000 kirkemedlemmer og vokser stadig.

Ved å gi til arbeidet i Kina, støtter du følgende:

  • Bibelskole: Vår samarbeidskirke i Kina trenger sårt mange flere pastorer. Derfor satser de stort på å utdanne flere pastorer gjennom bibelskolen i byen Xi’an, i Shaanxi. Vi støtter bibelskolen økonomisk, slik at de kan kjøpe inn nye bøker, sende studentene på menighetsbesøk for opplæring, stipend for videreutdanning av lærere og økonomisk støtte til noen studenter.
  • Lokalmenigheter: For å skape sterke menigheter trengs gode ledere, derfor støtter vi arbeidet med lederutvikling i menigheten. På landsbygda er det mange menigheter som ikke makter å betale lønn til pastorer, og vi er derfor også en bidragsyter her. Vi støtter også Shaanxi Kristne Råds tidskrift, som er uvurderlig for pastorer og ledere i provinsen.

Ønsker du å samle inn til arbeidet i Kina? Se mknu.no/innsamling for informasjon og tips. Last ned filmer, bilder, informasjonsark og PowerPoint-presentasjoner fra vårt ressursarkiv.

Bakgrunn

Allerede på årsmøtet i Skien i 1899 ble det bestemt at Misjonskirken Norge skulle engasjere seg i Kina. På misjonshistorie.no kan du også lese om vårt historiske engasjement i Kina.

Vi har også tett kontakt med vår søsterkirke i Hong Kong, The Mission Covenant Church of Hong Kong, som driver barnehage, skoler og eldrehjem, i tillegg til menighetsarbeidet. De støtter også økonomisk Misjonskirken Norges arbeid i Colombia og Kongo.

Se historisk film: Gjensyn med Kina

Siste nytt fra Kina

ATTRAKSJON: Glassbroer er blitt en utbredt attraksjon i Kina. De besøkende fra Norge fikk forsøke…

PIONÈRER: Misjonærparene Ester og Jacob Nordmo, og Konstanse og Fredrik Riis, sammen med menigheten i…

ENGASJERT I ROMANIA: Pastor Jens Kåre Lindal i Vågsbygd misjonskirke, er engasjert sammen med mange…