Hvem er tweens?

Tweens er et begrep som brukes om de større barna. De som er midt i mellom småbarn og ungdom, «in between», – derav utrykket «tweens». Nøyaktig hvilke aldersgruppe dette er, defineres ulikt i ulike organisasjoner, menigheter osv. Under Misjonskirken Norges sommerfestival Liv & Vekst, er det egne Tweens-samlinger for barn som skal starte i 6.klasse og 7.klasse (11-12 år). Misjonskirken UNG utvikler tweens-ressurser rettet mot aldersgruppen 10-15 år.

Viggo for tweens

Misjonskirken UNG har utviklet tre undervisningspakker for tweens, med barne- og familieforkynner Viggo Klausen. Dette er studieverktøy utviklet som en ressurs i trosopplæringsplattformen Levende Tro. I hver pakke inngår episoder med film og samtaleopplegg med veiledning for lederne.

VIGGO FOR TWEENS 2 (2017)

Seks episoder av og med Viggo Klausen, laget for barn i alderen 10-15 år, med tilhørende ledermanual med tips til gjennomføring av Tweens-samlinger (bl.a. samtalespørsmål, aktiviteter, Kahoot-quiz). Se promo (Vimeo).

  • Episoder: 1. God jord  2. Gode nyheter  3. Bibelens blodrøde tråd  4. Ikke ta deg sammen, ta i mot  5. Elsk deg selv  6. Røtter

Last ned gratis via mknu.no/tweens2.

VIGGO OG CHRIS FOR TWEENS (2015)

Ni episoder med Viggo Klausen og Chris Duwe. Følger med et eget hefte med samtalespørsmål og aktiviteter tilpasset hver episode. Filmene kan føre til gode samtaler om de store spørsmålene i livet og i troen, og hjelper deg som leder til å åpne opp for at barn/unge kan få stille de stille vanskelige spørsmålene.

  • Episoder: 1. Er alt relativt? 2. Er noe sant for alle?  3. Hvordan kan vi vite hva som er sant?  4. Hvorfor lever jeg?  5. Kan vi stole på Bibelen?  6. Kan Gud alt?  7. Hvorfor fikk vi fri vilje? 8. Hva hvis jeg tviler?  9. Enten «Ja!» eller «Nei!», bare ikke et «Kanskje!»

NB! Filmene er digitalisert og kan lastes ned gratis via mknu.no/viggochris

VIGGO FOR TWEENS (2013)

Viggos første utgivelse for tweens består av til sammen sju inspirerende andakter. Undervisningen er rettet mot unge og anbefales å brukes sammen med det medfølgende samtaleheftet.

  • Episoder: 1. Finnes det bevis? 2. Korsvask  3. Bevar ditt hjerte  4. God, trofast og sterk  5. Storm!  6. Stillhet  7. Hva drømmer du om?

Lastes ned via mknu.no/tweens1.

Aktuelle ressurssider

Awana.no – Awana er en misjonsorganisasjon som tilbyr kirker og organisasjoner undervisningsmateriale rettet mot barn og unge

Morfjord.com – ressursside for Tweens-arbeidet i lokalmenigheten

B-tweensspillet på fribu.no – Samtalespill med aktuelle temaer til bruk i mindre grupper

Chris Duwe driver blant annet Youtube-kanalen Ellers takk, og reiser rundt for å snakke med store barn om livet, tro og tvil. Les mer på hans hjemmeside chrisduwe.com.