HVEM ER TWEENS?

Tweens er et begrep som brukes om de større barna. De som er midt i mellom småbarn og ungdom, «in between», – derav utrykket «tweens». Nøyaktig hvilke aldersgruppe dette er, defineres ulikt i ulike organisasjoner, menigheter osv. Under Misjonskirken Norges sommerfestival Liv & Vekst, er det egne Tweens-samlinger for barn som skal starte i 6.klasse og 7.klasse (11-12 år). Misjonskirken UNG utvikler tweens-ressurser rettet mot aldersgruppen 10-15 år.

Viggo for tweens

Misjonskirken UNG har utviklet tre undervisningspakker for tweens, med barne- og familieforkynner Viggo Klausen. Dette er studieverktøy utviklet som en ressurs i trosopplæringsplattformen Levende Tro. I hver pakke inngår episoder med film og samtaleopplegg med veiledning for lederne.

Viggos nettside: mknu.no/viggoklausen

Aktuelle ressurssider

Awana.no – Awana er en misjonsorganisasjon som tilbyr kirker og organisasjoner undervisningsmateriale rettet mot barn og unge

Morfjord.com – ressursside for Tweens-arbeidet i lokalmenigheten

B-tweensspillet på fribu.no – Samtalespill med aktuelle temaer til bruk i mindre grupper

Chris Duwe driver blant annet Youtube-kanalen Ellers takk, og reiser rundt for å snakke med store barn om livet, tro og tvil. Les mer på hans hjemmeside chrisduwe.com.