DRIVE:  – Lederkonferansen fikk et sammensydd budskap om hvordan være disippel og leder, sier Malene H. Bjørgås som er arrangementskonsulent i Misjonskirken UNG. (FOTO: TROND FILBERG)

Lærte mer om hvordan være leder

Over ti menigheter var representert med om lag femti deltagere på Drive lederkonferanse for unge ledere i misjonsmenighetene. Fokus i samlingene handlet om ledelse og disippelliv.

– Ungdom trenger ledere som gir kjærlighet og er tilstede, sa Aleksander Gundersen, pastor i Hånes misjonskirke. Han underviste i åpningsdelen på Drive lederkonferanse for unge ledere over 18 år. I år ble Drive arrangert i midten av februar på Vegårtun leirsted i vinterlige omgivelser. Det ble en helg fylt med seminarer, fellessamlinger og sosialt opplegg spesielt tilrettelagt for å inspirere unge ledere.
De fleste deltagerne er selv ledere i sine menigheter eller aktive ledere på UNGs leirer i påsken og på sommeren. Flere var allerede i gang med planleggingen til påske-Stagedive som i år skjer to steder, Vegårtun og Fyresdal.

Enkelt og nært
– Vi ønsket å ta ned alt avansert sceneteknisk og legge vekt på samvær og innhold, forteller Malene H. Bjørgaas som stod i spissen for lederkonferansen. Hun er ansatt i Misjonskirken UNG som arrangementskonsulent.
– Jeg sitter igjen med takknemlighet til alle som bidro i undervisningen. Det var et sammensydd budskap om hvordan være disippel og leder, sier Malene. Det var god tid til å søke Gud, både i fellesskap og for egen del. Erlend Synnes Drønen som er ungdomsarbeider i Farsund Misjonskirke, ledet lovsangen med sang og gitar. Enkelt og nært.

Hva er viktigst som leder?
– Det kan være litt skremmende å tenke at man selv skal være forbilde for andre. Men i stedet for bare å være opptatt med å bli et flott forbilde og en ambisiøs leder, er det enda viktigere at vi har en nær relasjon med Jesus. Er vi «inne» med Jesus, talte Ellen Merete Drønen, som er ungdomspastor i Salem misjonsmenighet i Kristiansand.
Hun hentet fram Peters forhold til Jesus, hvordan disippelen tydelig ville ha det som Jesus hadde og la ned det han vanligvis gjorde for å følge Jesus. Men samtidig som han var tett på Jesus og hadde mange gode intensjoner om å hjelpe i flere situasjoner, rotet han det til og sviktet. Jesus ga ikke opp Peter, men fornyet sin relasjon med ham.
– Jesus er først og fremst din frelser og venn, sa Ellen Merete for å oppmuntre og veilede de unge lederne i salen.

Markus Kvavik underviste om holdninger i tjenesten.

Er du øyentjener?
– Hvem er ditt publikum? Hvem arbeider du for i menigheten og på leirene? Hvem er det som ser deg også i de kjedelige og usynlige oppgavene som ledere? Markus Kvavik, ungdomspastor i Misjonskirken Lyngdal, underviste lørdag formiddag om hvordan vi forholder oss til omgivelsene som ledere og disipler.

– Vi trenger ikke publisere og fortelle alle andre om de gode gjerningene vi gjør. Når jeg hjelper bestemor, har samtale med en ungdom som sliter eller gir penger til noen som trenger det – så ser Gud oss alltid, og Han ønsker å være vårt publikum. Han vil være den vi lever for.

Derfor trenger vi ikke å imponere alle rundt oss. I Matteus 6 snakker Jesus om at når vi faster skal ingen se at vi faster, uten vår Far som ser i det skjulte. Gud ser oss når ingen andre ser oss. For vi er ikke øyentjenere for mennesker, nei, vi er tjenere som helhjertet gjør Guds vilje, slo Markus fast og leste fra Efeserbrevet 6, vers 6.

Se andre som ledere

Truls Åkerlund

Resten av lørdagen hadde Truls Åkerlund tre undervisningsbolker. Da handlet det om å bli sett som leder og se andre som ledere. Truls underviste også forrige gang Drive ble arrangert og fikk da gode tilbakemeldinger. Han er ansatt som førsteamanuensis ved Høyskolen for Ledelse og Teologi.

Søndag formiddag var det en åpen gudstjeneste med lovsang og forbønn. I tillegg var det åpent for flere for å dele det som lå på hjertet. Søndag kveld og mandag fortsatte ei gruppe av deltagerne sammen med Svein Aksel Nakkestad i taleverkstedet. De jobbet fram neste halvårs taleressurser for ungdomsarbeid i menighetene.

Tekst og foto: Trond Filberg

Misjonskirken UNG inviterer til Drive lederkonferanse for unge ledere over 18 år. Arrangementet er en helg fylt med seminarer, fellessamlinger og sosialt opplegg spesielt tilrettelagt for å inspirere unge ledere. Deltagerne er gjerne ledere i menighetenes ungdomsarbeid og mange er også ivrige ledere og medarbeidere på UNGs leirer og sommerarrangementer som Camp Stagedive og Across.

Lederutvikling er et satsingsområde både i Misjonskirken UNG og Misjonskirken Norge.

Vegårtun leirsted ved vannet Vegår i Vegårshei kommune, eies og drives av mange misjonsmenigheter i fellesskap og som er tilknyttet Misjonskirken Norge.

Neste arrangement som Misjonskirken UNG har på Vegårtun leirsted, er påske-Stagedive, som skjer 24.-27. mars.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X