NYTT KIRKEBYGG: Forrige uke innviet Misjonskirken Kråkstad sitt nye kirkebygg med en hel festuke for bygda. Alt fra blueskonsert til åpen dag med hoppeslott, gudstjenester og samlinger for barn og ungdom markerte åpningen etter nærmere fire års dugnadsinnsats. (Foto: Trond Filberg)


En kirke for bygda

Nå har Misjonskirken Kråkstad innviet sitt nye kirkebygg. Gjester og lokale ildsjeler, medlemmer og naboer fikk i forrige uke se og høre hvordan bygget kan brukes til mange formål. Samlinger en hel uke ga et bredt inntrykk i hva menigheten står sammen om.

Etter byggearbeid i tre og et halvt år med om lag 10 000 dugnadstimer, kunne Misjonskirken Kråkstad endelig invitere til festuke for nytt kirkebygg. På innvielsesdagen, søndag 8. september, var både generalsekretær Øyvind Haraldseid og menighetsrådgiver Kjell Birkeland til stede sammen med menighetens folk og gode venner.

Være mer utadrettet

Den gamle bygningen til menigheten er en verneverdig funkisvilla fra 1940-tallet, som de ikke fikk bygge om. Det har lenge vært begrensende for aktivitetene. Bygget skal etter hvert huse en ny kafeteriadel og skal etter hvert pusses opp utvendig. Den den nye kirkesalen er en forlengelse av det gamle bygget. Menigheten har selv samlet inn over sju millioner kroner for utvidelsen.

Styreleder Heidi J. Andersen og pastor Erna S. Ultvedt er glade for at nybygget endelig kan tas i bruk!

– Vi vil nå få et veldig godt «løft» i vår utadrettede virksomhet. Nå kan vi i enda større grad invitere folk inn til forskjellige arrangementer. For det er god plass i en funksjonell og vakker kirke, forklarer Erna Søgaard Ultvedt som har pastor i menigheten siden 2015.

Festuke for alle!

– Etter en utrolig flott festuke gleder det meg at mange har kommet og at jeg ser hos menighetens egne folk et nydelig eierskap og en herlig begeistring til vår nye misjonskirke, sier Erna og uttrykker både glede og takknemlighet.

For etter innvielsesdagen, hadde de åpen kirke på tirsdag. På torsdag var det drivende konsert med Rev. John Blues Band, og fredagen hadde Betweens og ungdomsarbeidet Slottet sine samlinger. Lørdag åpen dag for store og små, og på kvelden konsert med menighetens eget gospel- og blueskor som heter Kairos. Festuka ble avsluttet med Alle sammen-møte på søndagen, en gudstjeneste for alle generasjoner.

Foto av koret Safari

Menighetens gospel- og blueskor Kairos deltok under innvielsen søndag og hadde egen konsert senere i festuka. Jon Ultvedt ved pianoet leder koret.

Lokal medieomtale

Faksimile fra nettsiden til Østlandets Blad, men omtale av det nye kirkebygget i bygda. (Klikk på bildet for større format)

Avisen Østlandets Blad fikk med seg begivenhetene, og karakteriserte nybygget som et signalbygg i bygda.

– Vi vil være en arbeidskirke, så vi håper den blir mye brukt. Vi håper å leie ut kirken en del, så her skal det ikke bare være gudstjenester, uttalte Erna Søgaard Ultvedt til avisen, som la ut både filmklipp og bilder på avisens nettsider.

Blueskonserten som ble ledet av Jon Ultvedt, samlet om lag 80 personer. Flere av dem hadde aldri vært innenfor dørene til menigheten tidligere. Og det svingte skikkelig når bandet dro til med meget anerkjente bluesmusikere og sangeren Anette Løvtangen.

Tekst: Trond Filberg. Foto: Rachel E. Olsen og Trond Filberg, Misjonsbladet

Foto av blueskonsert

Flere gjester var for første gang innom misjonskirken på blueskonserten under festuka. Fra venstre: Jon Ultvedt, Trond Ytterbø, Tommy Larsen, Anette Løvtangen og på bass Jan David Norrman. Skjult ved trommene satt Arne Steinar Myrvang. Sammen utgjorde de kveldens Rev. John Blues Band. 

Om menigheten

Misjonskirken Kråkstad med adresse Stasjonsveien 21, ligger i Ski kommune, om lag 30 km fra Oslo sentrum. Menigheten har sine røtter i Kråkstad Frimisjon som ble stiftet i 1923 og tilsluttet Misjonskirken Norge i 1924. I 1929 ble Misjonshuset ferdig og innviet. Menigheten har i dag om lag 90 medlemmer. Pastor er Erna Søgaard Ultvedt og styreleder er Heidi J. Andersen.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X