FOTSPOR: Hvilke spor setter vi etter oss? i sin sommerhilsen inviterer Svein Aksel og Øyvind oss til å søke Jesus denne sommeren, og la hans plan og vilje bli tydeligere i våre liv. Kanskje kan vi sette ett tydelig spor etter oss? 


Sommerhilsen fra Svein Aksel og Øyvind:

Hvilke spor setter vi etter oss?

Sommeren 2020 blir annerledes. Den kommer til å huskes i historien. Det ble ikke sommerfestivaler og leirer, verken Liv & Vekst i nord eller Liv & Vekst i Stavern. Det er rart.

Det har vært en veldig annerledes og rar vår. I et lite øyeblikk lurte vi på om vi ville få mye fritid og lange rolige dager når Norge stengte ned. Det tok imidlertid ikke lang tid før vi forstod at oppgavene vi måtte legge bort ble erstattet av mange nye. Oppgaver som vi ikke var like vant med å gjøre. Noen var til og med helt nye for oss.

I vår har endringsledelse blitt mer enn teori. Ikke bare for noen få særlig interesserte, men for oss alle, i større eller mindre grad. At endring skaper usikkerhet og uforutsigbarhet er åpenbart. De aller fleste mennesker og organisasjoner liker stabilitet og forutsigbarhet. Men når endring er realiteten blir spørsmålet hvordan vi møter den.

Josjia var åtte år gammel da han ble konge, og han regjerte i Jerusalem i trettien år. Josjia gjorde det som var rett i Herrens øyne. Han fulgte i sin stamfar Davids fotspor uten å vike av til høyre eller venstre. I sitt åttende regjeringsår, da han ennå var ung, begynte han å søke sin stamfar Davids Gud. (2. Krønikebok 34, vers 1-3)

Sommeren 2020 kommer til å gå inn i historiebøkene som noe spesielt. Hva skal gå inn i «din historiebok»? Det er en avgjørelse du langt på vei kan påvirke selv. Denne sommeren byr ikke bare på endring, men også mange muligheter.

Sporet Edin satte

I år er det 100 år siden Edin Løvås ble født. For en god stund siden tok Misjonskirken Norge kontakt med Verbum forlag med en idé om å utgi en bok. I vår ble boken utgitt med tittelen «Veien videre, arven etter Edin Løvås». Den inneholder kapitler av 24 forfattere og forkynnere. De deler sine tanker om hva Edin Løvås etterlatt seg av fotavtrykk. Det har blitt en spennende bok som vi anbefaler varmt.

Edin Løvås var en mann med mange talenter. Mye hadde vært mulig for ham. Allerede som ung, nyomvendt mann tok han en beslutning: han ville sette ett tydelig spor og ikke lage mange stier etter seg.

De som møtte Edin vil sitte igjen med en opplevelse av en mann som pekte på Jesu. «Vår tid trenger Kristus disipler» står igjen som essensen i budskapet Edin ville formidle. Han var en disippel, og han hjalp mange andre til å kunne bli det.

Sporene vi kan sette

Vi vil invitere deg til å søke Jesus denne sommeren, og la hans plan og vilje bli tydeligere for ditt liv. Kanskje er også ditt kall å sette ett tydelig spor etter deg?

Vi har lyst til å sende med deg en sommerpakke med oppbyggelige taler, idéer til aktiviteter og andre ressurser for ferien. Vi håper noe i pakken kan være til glede og nytte for deg og dine – enten i bilen, i hagen, hjemme eller på tur – hvor som helst.

Vi ønsker alle en god og velsignet sommer!

Vennlig hilsen

Øyvind Haraldseid
Generalsekretær
Misjonskirken Norge
Svein Aksel G. Nakkestad
Daglig leder
Misjonskirken UNG

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X