SOMMMER 2023: Først ut av sommerens leirer og bibelcamping er Liv & Vekst i nord som samles i pinsen på Evenskjer. (Foto: Trond Filberg) 


Når er det tid for leir og fellesskap!

Forventningene er høye når påmeldingene åpnes i neste uke for sommerens leirer og arrangementer. Her har vi samlet noen første glimt fra våre samlinger med mange muligheter for små og store til skikkelig sommerstemning.

Med hundrevis av frivillige medarbeidere og ledere, gleder mange seg til sommerens leirer. Flotte tilbud og egne opplegg for barn og ungdom prioriteres høyt. Misjonskirken UNG har mye flott på gang, ikke minst for ungdom. I påsken arrangeres to Stagedive-leirer på Vegårtun og i Fyresdal. I slutten av juni er det Across for de litt eldre ungdommene på Ansgar Sommerhotell.

I pinsehelgen er det Liv & Vekst i nord og Stagedive Nord. Misjonskirkene i Nord-Norge inviterer til en raus og inkluderende helg på Folkehøgskolen Nord-Norge på Evenskjer. Da er det mye tid for gode samtaler, deilige måltider og kafé på kvelden, vakre omgivelser for turer og et herlig program! Thomas Neteland og Siri Iversen er hovedtalere, mens Sunniva Hamnes Eid er festivalleder. Stagedive nord vil foregå samtidig på Rivermont ungdomssenter ved Harstad.

Liv & Vekst sommerfestival

Cathrine Hortemo er festivalsjef for Liv & Vekst. (Foto: Trond Filberg)

– I år tror jeg at noen av høydepunktene for meg blir å stå på avstand og se barn og ungdom få stå i lovsang og bli berørt. Det blir jeg skikkelig rørt av! Se barn og ungdom danne nye relasjoner. Se mennesker ta små steg i riktig retning, sier Cathrine Hortemo. Hun er festivalsjef for Liv & Vekst sommerfestival som skjer 12. til 16. juli i Stavern. Årets tema er «Framtidstro»!

– Høydepunktene, sånn programmessig, tror jeg vil være Richard Lundgren. Han er lydhør, har mye kunnskap, god humor og er god til å formidle, sier hun gleder seg også til mye annet som fersk festivalsjef.

– Jeg er som en potet, som kan trives med mye. Å sitte i hagekroa og le sammen med de andre. Kanskje steppe inn litt i grillbua og slå av en prat mens maten grilles. Eller til å bare kunne få være en del av lovsangen og atmosfæren. Å observere mennesker ha det fint sammen, le og smile, mens de utfører en jobb. Den stemningen smitter over på alle rundt, sier Cathrine og er så takknemlig for den fine festivalkomitéen hun jobber sammen med.

– Dette er mennesker som vet hva de driver med. Når vi samles er det god stemning og godt humør. De er blide og løsningsorienterte. Planleggingen er godt i gang, og vi har mye godt i vente, lover hun. Påmeldingen åpner tidligere i år, allerede onsdag 1. februar. Komitéen jobber hardt med særlig to saker; plass til flere og holde prisene lavest mulig. De har blant annet fått på plass «glamping» som eget overnattingstilbud på festivalområdet.

Siri Iversen, generalsekretær i Misjonskirken Norge, taler på Liv & Vekst i nord i pinsen, og til sommeren taler hun på Nissedal bibelcamping og Liv & Vekst sommerfestival i Stavern. (Foto: Trond Filberg)

Egil Svartdahl er forkynner i Pinsebevegelsen og kirke-Norge, og han er kjent fra blant annet Plussord. Egil deltar på Pastor og medarbeiderforeningens vintermøte i mars og er en av hovedtalerne på Nissedal bibelcamping i sommer. (Foto: Trond Filberg)

Rickard Lundgren er en av hovedtalerne på Liv & Vekst sommerfestival. Han er ansatt i vår søsterkirke i Sverige, Equmeniakyrkan. Der har han ansvar for å samordne menighetsplanting. Rickard er også riksevangelist, har besøkt over 50 nasjoner, har bodd flere år i Norge med sin familie og besøkt titalls norske menigheter.

Thomas Neteland er en av hovedtalerne på Liv & Vekst i nord. Han har gjort det til sin livsmisjon å gjøre Jesus berømt og tilgjengelig. Thomas forkynner for både unge og voksne i hele Norge. Han har vært ungdomsleder i Sentrumkirken Sandnes og har skrevet boka «Avokadoeffekten». (Foto: neteland.co)

Bibelcamping på Vegårtun leirsted

Det blir to uker med bibelcamping på Vegårtun i uke 29 og 30. De byr på herlig ferietid for barn og voksne i vakre omgivelser med skog og vannet Vegår. Det blir inspirasjon og åndelig påfyll for troslivet, lovsang og taler.

Laila S. Løwe, Vegårtun leirsted.

– Det er god tid til relasjonsbygging, og vi har egne samlinger for barn og ungdom. Vi tilbyr kost og losji, og mye plass for camping, forteller daglig leder, Laila Løwe. Leirstedet har sandvolleyballbane, kanoer og ny møtesal. Påmeldingen åpner i Checkin.no lørdag 4. februar kl. 12.00. Det er kun ukesbestilling fram til 1. mai. Bilder og informasjon med program kommer på leirstedets nettside og på Facebook.

Allerede søndag 16. april kl. 11.00 er det offisiell åpning av den nye UNG-hallen på Vegårtun! De markerer også 60 års jubileum for leirstedet! Det begynner med gudstjeneste, så middag og deretter innvielse av UNG- hallen og festsamling.

Familieferie i Nissedal

Fra 1. til 9. juli er det bibelcamping i Nissedal. Det er bibeltime på formiddagen med parallelle barnemøter. På kveldene er det møter, og barna har egne kveldssamlinger. Eget opplegg for tweens og ungdom. Hovedtalere i år er Egil Svartdal, Siri Iversen og Halvard Hasseløy. Ved vannet Nisser er det flotte muligheter for bading, padling, eller du kan spille volleyball eller klatre? Og mye mer. Ingen påmeldingsfrist. Informasjon og program finner du på bibelcampingens Facebook-side.

Medarbeidersamling i Kragerø

Fra 13. til 16. mars har Pastor- og medarbeiderforeningen sin ukessamling i Kragerø. Hovedtema er «Sende», fokusord fra strategiplanen «Tro Sende Plante». De som deltar på samlingen er Egil Svartdahl, Tormod Kleiven, Ingrid Eskilt og Tony Gulbrandsen, samt flere av våre egne medarbeidere. Påmeldingen er allerede åpnet og lukkes 9. februar.

Av Trond Filberg

Onsdag 1. februar

Mange av vårens og sommerens arrangementer åpner påmeldingen onsdag 1. februar!

Følg med i vår kalender og på Facebook.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X