FASTEHELGEN: På Ansgarskolen er det bønne- og fastedag lørdag 4. februar. Skolen sammen med Hånes misjonskirke og Ytre Randesund misjonskirke inviterer. Fra venstre pastor Aleksander Gundersen, høyskolelektor Gordon Valen og pastor Torbjørg Oline Nyli. (Foto: skjermdump fra filmen) 


Misjonskirkene er engasjert i bønn

Helgen fra fredag 3. til søndag 5. februar har Misjonskirken Norge utlyst til bønn og faste. Mange av misjonskirkene har satt av tid til dette denne helgen.

I oktober i fjor utlyste generalsekretær Siri Iversen denne bønne- og fastehelgen. Undervisning om dette ble laget av Geir Johannessen, og det er laget både filmer, samtaleopplegg og bønneemner for helgen. I tillegg har Siri laget en egen film for nattverd søndag når fasten brytes. Den filmen vises på Misjonskirken Norges facebook-side søndag kl. 12.30.

Vi er med på bønne- og fastehelgen, sier pastor Tore Mersland i Porsgrunn misjonskirke.

I denne artikkelen kan du lese om noen eksempler på hvordan misjonskirkene inviterer til bønn.

Flere pastorer har på Facebook gitt sine anbefaler i små filmklipp om å engasjere seg i bønn.

– Styrken i det å stå sammen og vite at vi står sammen om noe er enormt stor. I tillegg vet vi at bønn og faste virker, sier Jorunn Lohne, pastor i Hellemyr misjonskirke.

– Vi ønsker den helgen å sette fokus på bønn og faste for Misjonskirken Norge, for det viktige arbeidet vi står sammen om – om «Tro Sende Plante» – så flere mennesker kan møte Jesus i landet vårt, sier Thomas Aas Pedersen, pastor i Misjonskirken Bryne.

– La oss lytte til Gud og høre hva Han har på hjerte. Hva har Han for oss som menighet og i vårt personlige liv og vår familie, sier Oddvin Larsen, pastor i Søgne misjonskirke.

– Farsund Misjonskirke blir med på fastehelgen i februar, og vi avslutter gudstjenesten søndag med nattverd, forteller pastor Markus T. Kleppe.

Åpner kirkedørene og vandrer i nærmiljøet

Her er noen eksempler på hvordan misjonskirker samles i fastehelgen for å be.

Skien misjonskirke har planlagt lørdag med åpen kirke og bønnevandring, og som tema for ungdomssamlingen Connect fredag kveld. Søndag er det gudstjeneste med nattverd.

Bjølsen misjonskirke inviterer til samlinger lørdag og søndag. I sin invitasjon blir det tidebønn, samtaler, bønnevandring i bydelen, åpent kirkerom og bibelsamtale. Søndagen fra kl. 10 til kvelden har de bønnefokus på strategiområdene «Tro Sende Plante», og så felles måltid og gudstjeneste på ettermiddagen.

Grimstad misjonskirke skal ha bønn og faste som tema i gudstjenesten på søndagen, mens de søndag ettermiddag deltar i Froland misjonskirke der det er bønn og lovsang. Froland misjonskirke har bønnevandring fredag kveld der de ber for barnehager og skole, og velsigner bygda.

Misjonskirkene på Nesodden og Kråkstad har felles samlinger i helgen, der generalsekretær Siri Iversen deltar med tale lørdag og søndag formiddag. På Nesodden er det bønnesamling på fredag kveld, samt bønnestafett fra lørdag og gjennom natten til søndag.

Gjerpen misjonskirke har bønnefrokost lørdag, og deretter bønn og lovsang, retreat og refleksjonsgrupper, bønn og nattverd. Lørdag ettermiddag ber de på Ramsberget der de ber for nærområdet. Søndag er det gudstjeneste med fokus på bønn og det blir nattverd.

Kristiansand misjonskirke Salem har bønnemøte og lovsangssamling lørdag formiddag, samt kveldsmøte med bønn. Søndag brytes fasten med gudstjeneste og nattverd.

Flekkerøy misjonskirke inviterer til bønn fredag kveld til midnatt med konkrete bønnetemaer blant annet for land, folk, kirker og ungdommer. Lørdag formiddag er det bønn og lovsang, bønnesamling med forbønnsemner, bønn for syke og tilbedelse. Søndag er det gudstjeneste der Marius Hodne taler.

Misjonskirka Kristiansund ber for byen, for menigheten og mennesker i nærmiljøet i sin samling lørdag, og på søndag er det gudstjeneste med lovsang og nattverd. Frimisjonen Tromsø har samlinger fredag og lørdag kveld med lovsang, bønn og bibellesning. Haugesund misjonskirke har bønne- og lovsangskveld på søndagen.

Hellemyr misjonskirke ønsker velkommen til bønnesamling på lørdag formiddag.

Lillesand misjonskirke setter av helgen til bønn. De er i bedehuset fra klokken 10 til klokken 17 på lørdagen. I løpet av denne tiden vil også være bønneturer i byen.

Arendal misjonskirke har i januar og februar en taleserie Herrens bønn «Vår Far». Søndag er det pastor Asle Wikanes Hansen som taler ut fra dette i gudstjenesten som har nattverd.

Bethel Bergen starter din bønneuke lørdag. Det blir bønn både «i hjemmene og på tempelplassen». Hver morgen sender pastorene ut bønneemner på epost. I tillegg er det åpent for bønn i kirkelokalene på ettermiddagene.

I tillegg til samlingene og arrangement i regi av menighetene, er alle enkeltpersoner i kirkesamfunnet utfordret til en personlig bønne- og fastehelg.

Misjonskirkene ber

Klikk på bildene for større versjon.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X