SOMMERFESTIVALEN: I Stavern opplever vi både åndelig påfyll, byggende fellesskap og mye moro for små og store. Her fra festivalen i fjor der det i Hagekroa på kveldstid er lettbeint underholdning og forskjellige innslag. På bilde ser vi Siri Iversen tar pulsen på pastor Thomas Aas Pedersen (liggende), mens pastor Tore Mersland (til høyre) ser noe betenkt ut. Fra venstre kommenterer pastor Knut Moholt i mikrofonen, mens forfatter Jørn Lier Horst morer seg over leken. Bak pianoet sitter Andreas Kleiven. (Foto: Trond Filberg)


Sommerfestival med glamping

– Vi vil at flere skal få plass på Liv & Vekst sommerfestival. Derfor tilbyr vi for første gang glamping i tillegg til andre overnattingsmuligheter, sier festivalsjef Cathrine Hortemo.

Påmeldingen åpnet onsdag 1. februar kl. 12:00, både for Liv & Vekst sommerfestival, og for ungdomsleirene Across og Stagedive. Det er mulig å melde seg på uten å måtte betale med det samme.

www.livogvekst.no >>

Ønsker plass for alle

Sommerfestivalen er virkelig sommerens store samvær, med et bredt tilbud for alle aldre. For barna er det fire aldersinndelte tilbud, og to aldersinndelte leirer for ungdom. Liv & Vekst er også stedet der familiene i flere generasjoner kan gjøre noe godt sammen. Undervisning i Guds ord, bønn og sang fyller programmet, men også fritid, lek, bading og tid for vennskap.

For første gang prøver festivalen i år «glamping», glamorøs camping. Det rigges opp ferdige luksustelt sentralt på festivalområdet. Da får du komfort uten å måtte stå for egen frakt og opprigg.

Glamping er nytt overnattingstilbud i år.

Teltene inneholder gulvteppe, ferdig oppredde senger, stoler lys og varmeovn. Sengetøy kan bestilles i tillegg om man ikke har med selv. I tillegg er det rom på internatene og camping for telt, bobiler og campingvogner.

Presset på prisene

Festivalkomiteen har jobbet hardt med prisene for deltagerne. Noen av deltagerprisene er satt ned, mens andre er uendret fra i fjor. I en krevende økonomisk tid for flere ønsker festivalen å legge til rette for at flest mulig kan delta på Liv & Vekst sommerfestival og på Stagedive. Personer som har en krevende økonomi, kan søke om støtte for å delta. Dette skjer med en søknad til festivalsjefen. Søknadene kan behandles før betalingen skal skje.

Det er også verdt å merke seg at man gir rabatt på leirprisene for alle barn og ungdom om de er betalende medlemmer i Misjonskirken UNG. Det vil si at det er betalt kontingent i ei lokal UNG-gruppe. Dette gir også grunnlag for offentlig støtte til UNG.

For festivaldeltagere som ønsker å bidra til at alle kan delta, kan være med å sponse barn og ungdom med et valgfritt beløp. Dette skjer i påmeldingen i Checkin. Det er også mulig å støtte dette utenom påmeldingen. Da kan givere vippse et beløp til #93393 og merke gaven med «Leirstøtte».

Sommerfestivalen er for alle generasjoner. Her er en herlig samling av deltagere i 2022.

Talere og tema på festivalen

Ingrid Eskilt vil holde alle de tre bibeltimene som skjer torsdag, fredag og lørdag. Hun har i mange år vært førsteamanuensis ved Ansgar høyskole. Hennes fagområde er missiologi og interkulturell forståelse.

Siri Iversen og Rickard Lundgren er hovedtalere på Storsamlingen på kvelden i Stavernhallen. Da er det parallelle møter og opplegg for barna. Sunniva Hamnes Eid med team leder lovsangen i Storsamlingen. Siri som er generalsekretær i Misjonskirken Norge, er også med i festivalkomiteen.

Rickard er ansatt i vår søsterkirke i Sverige, Equmeniakyrkan. Der har han ansvar for å samordne menighetsplanting. Rickard er også riksevangelist, har besøkt over 50 nasjoner, har bodd flere år i Norge med sin familie og besøkt titalls norske menigheter.

Årets hovedtema for sommerfestivalen er «Framtidstro» >>

Seks ungdomsleirer på gang! 

UNG har nå fire ungdomsleirer på gang. I påsken blir det to Stagedive-leirer, og i pinsen er det Stagedive Nord på Rivermont ungdomssenter ved Harstad. I juni er det Across for de litt eldre ungdommene, og det skjer på Ansgar Sommerhotell i Kristiansand.

På sommerfestivalen i Stavern er Stagedive delt i to hovedgrupper; Jump Stagedive og Camp Stagedive. De har også mye felles, så som møtene Powerstation. Årets talere i Stavern er Martine Aanensen, Eivind Galdal og Rickard Lundgren, forteller arrangementskonsulent Helene M. Gundersen. Hun er også veldig fornøyd med årets leirsjefer som er Gina Skretting Furre (Jump)  og Rebecca Aanonsen (Camp).

Av Trond Filberg

På sommerfestivalen i fjor var det om lag 130 frivillige medarbeidere, og femti av disse var ledere på Stagedive. Bildet fra medarbeidersamlingen i Nesjarheim, kvelden før deltagerne ankom. (Foto: Trond Filberg)

Misjonsløpet på lørdagen samler alle generasjoner på festivalen. Mange av barna og ungdommene er i aksjon. Noen løper, noen heier, mange støtter innsamlingen. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X