NY PASTOR: Maarten Lindtjørn er ny pastor i Haugesund nordre misjonskirke. Innsettelsen var i februar og ble ledet av menighetsrådgiver Stein Bjørkholt (t.h.). Maarten står her sammen med Ingrid og datteren Clara. (Foto: MKN)


En prosess for tjenesten i Haugesund

I februar ble Maarten Lindtjørn innsatt som ny pastor i Haugesund nordre misjonskirke.

Mange mennesker hadde møtt fram ved innsettelsen for å hilse den nye pastorfamilien velkommen.

Forbønn ved pastorinnsettelsen. (Foto: MKN)

– Det var en fantastisk fin opplevelse å være til stede på pastorinnsettelsen søndag 5. februar. Det var tydelig både på fellessangen i gudstjenesten og stemningen under kirkekaffen at dette var en stor dag for menigheten. I Maarten har menigheten fått både en god hyrde, en solid bibellærer og predikant, sier Stein Bjørkholt som er menighetsrådgiver og ledet den formelle delen av innsettelsen.

Maarten holdt selv preken i gudstjenesten, og i sin første tale som menighetens pastor, valgte han å tale over bibelteksten med lignelsen om såmannen. Han la vekt på Bibelens viktighet og sentrale plass i det kristne livet.

– Jeg så misjonskirkens utlysning på pastorstillingen i fjor vår, og vi har brukt god tid i prosessen. Nå var tiden inne til å flytte, sier han. Det første han nå vil bruke tid på er å bli godt kjent med menneskene i menigheten.

– Jeg gleder meg over at dette er en menighet som ønsker å bety noe for flere i framtiden.

Kjenner seg hjemme i misjonskirken

Maarten Lindtjørn (33) er født og vokste opp i USA siden hans far jobbet i oljebransjen. Familien bodde også i Japan og Norge. Han er gift med Ingrid, som opprinnelig kommer fra Haugesund og har sin familie der. Sammen har de datteren Clara.

Maarten møtte Ingrid i Bjølsen misjonskirke, der hun da var med i lederskapet. Etter hvert ledet de lovsangen sammen.

Maarten Lindtjørn er pastor i Haugesund nordre misjonskirke. (Foto: Privat)

– Jeg følte seg veldig hjemme i misjonskirken. Både uttrykket og intensjonen om et misjonalt perspektiv som kristen, likte jeg.

Maarten har praktikum ved Menighetsfakultetet og studerte teologi ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. I Øvre Eiker hadde han en undervisnings­stilling halvannet år i Den norske kirke. Han var først vikarprest i Oppsal menighet, og fikk etter hvert kapellanstilling i Klementsrud og Mortensrud kirke i Oslo. Maarten er glad i å spille gitar og har et stort hjerte for å være stort hjerte for å være sammen med og undervise ungdom.

Av Trond Filberg

Haugesund nordre misjonskirke >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X