LIV & VEKST: I ettermiddag starter Liv & Vekst sommerfestival. De fleste medarbeiderne var på plass allerede i går. Fra venstre: møtekoordinator Ole Martin Kro, festivalsjef Cathrine Hortemo og Thomas J. Vårlid i festivalledelsen. I bakgrunnen i Festivalkontoret sitter Marit E. Hübenbecher og registrerer deltagerne som kommer. (Foto: Trond Filberg) 


Sommerfestivalen starter i dag

Campingvognene ruller inn. Internatene fylles opp. Medarbeiderne gjør de siste forberedelser. I ettermiddag starter Liv & Vekst sommerfestival i Stavern.

Folk hilser på kjente, og noen er med på bli-kjent-runden på området. I campingleiren pågår  rigging av telt og fortelt og plassering av vogner i forsvarlig avstand. Etter en skikkelig regntung tirsdagskveld og natt, er det opplett og godt utevær. I ungdomsleiren Stagedive har lavvoene blitt sjekket etter regnet, og de siste forberedelsene pågår for møter og aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Det er forventninger i luften. Ikke minst til godt fellesskap og styrket tro på Jesu nærvær.

Festivalledelsen har hatt møte om sikkerhet, så alle skal kjenne seg trygge. Tirsdag kveld var en stor gruppe frivillige ledere og medarbeidere samlet innendørs mens regnet trommet på taket. Siri Iversen og Svein Aksel Nakkestad ønsket alle velkommen. Det ble delt ord om festivalens livslange betydning for mange. Det ble servert pizza før det var tid til lovsang og bønn. Alle fikk personlig forbønn.

Tirsdag kveld var det medarbeidersamling ledet av Svein Aksel Nakkestad og Siri Iversen. Nærmere 140 ledere, hjelpeledere og medarbeidere er i sving under sommerfestivalen. (Foto: Trond Filberg)

Deltagerne kommer!

Det er onsdag etter lunsj. Ved innkjørselen står Jens Kristian Langås og dirigerer bilene videre inn på plassen. I festivalkontoret registreres både deltagere for hele uka og alle som er innom en dag. Alle deltagerne har allerede fått tilsendt et informasjonshefte med nyttige opplysninger om program, hvor barna skal være og gode råd for at festivalen skal gå bra.

Årets tema er «Framtidstro» >>

Festivalsjef Cathrine Hortemo krysser av på listene sine, sender sms på praktiske ting som ordnes og setter folk i sving. Grillmaten er plassert i fryserne, og plakater settes opp for å vise hvor aktivitetene skjer. I spisesalen er det middag. Fullt ved bordene. Praten går livlig. Flere rene tallerker kommer fra kjøkkenet. Festivalen har startet!

Ved starten av sommerfestivalen er det registrert at nærmere ett tusen deltagere, ledere og medarbeidere skal være med i år. Nesten en tredjedel av disse er på ungdomsleiren Stagedive, mens litt over 200 er barn opp til 12 år. Til sammen er det nærmere 140 ledere og hjelpeledere på arrangementet. I tillegg kommer det ofte flere deltagere som ikke er forhåndpåmeldt.

Liv & Vekst sommerfestival skjer på Stavern folkehøyskole fram til siste møtet søndag formiddag. Foruten folkehøyskolens lokaler, er det møter og samlinger i Stavernhallen og Turnhallen like i nærheten. I kveld er det fullt opplegg på tre aldersinndelte steder for barna, Storsamling for voksne der generalsekretær Siri Iversen taler, og deretter ungdomsmøtet «Powerstation» der Martine Aanensen, pastor i Arendal misjonskirke, taler.

Av Trond Filberg

Jens Kristian Langås (midten) er campingansvarlig og viser hvor ankomne deltagerne kan plassere telt og campingvogner. (Foto: Trond Filberg)

Annika Tønnessen og Isak Voie gjør de siste forberedelsene før ungdomsleiren Stagedive starter. (Foto: Trond Filberg)

Liv & Vekst sommerfestival foregår 12.-16. juli på Stavern folkehøyskole. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X