FEM BYER: Jonas Hompland tok steget og flyttet til Trondheim. (Foto: Trond Filberg)


Tok steget og flyttet

Han forlot trygge omgivelser og jobb på Lista, og flyttet til Trondheim uten å ha jobb. Nå samler Jonas Hompland unge voksne til trossamtaler.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Jeg tror unge mennesker i dag lengter etter tilhørighet, autentisitet og sannhet. Heldigvis har kirken det største potensialet for imøtekomme alle disse. Vi har sannheten, men har kanskje en vei å gå på å tilby tilhørighet og faktisk inkludere menneskene inn i livene våre, sier Jonas Hompland (26) som er fra Lyngdal.

Han har tidligere vært ungdomspastor i Lista misjonskirke. I høst ble han ansatt i en stilling i Misjonskirken UNG som student- og unge voksne-konsulent. Oppgaven hans er å se på mulighetene for å starte nye Touchpoint-grupper, disippelhus og disippelgrupper. Jonas er glad i å være sammen med folk, og han henger gjerne på seg gitaren og leder i lovsang.

Hør podkasten «Fem byer» fra turen i 2022 til Trøndelag >>

– Vi ønsker å være autentiske, men livene som Jesu etterfølger i en sekulær kultur kan være krevende. Noe av inntrykket mitt er at livene til «kirke-aktive Jesus-etterfølgere» og Ola Nordmann ikke alltid ser så ulike ut, sier han og tror tiden er moden for at vi bør være radikalt gjestfrie, radikalt imøtekommende og helt genuine med alt i våre liv.

Allerede i gang med å samle unge

I høst flyttet Jonas fra Sørlandet til Trondheim som er en stor studentby. Selv om det er mange aktive menigheter, er det rom for flere fellesskap, ikke minst blant studenter og unge voksne.

– Trondheim er en by med en utrolig rik «kristen-arv», men i dag er det mange unådde mennesker og flere titalls tusen studenter som ikke tror eller går i et kristent fellesskap. Det ønsker vi å gjøre noe med. Derfor har vi nå startet et prosjekt for studenter og unge-voksne ut ifra Trondheim misjonskirke, forteller han engasjert.

Målet er å utvikle noe som kan bli en Touchpoint-gruppe i byen. Touchpoint er et konsept for unge voksne og studenter. Det er utviklet og ledet av UNG, og fins allerede flere andre steder i landet. I Trondheim er de allerede i gang med å samle unge til mat, bibelundervisning, bibelsamtale og bønn. Jonas opplever det veldig inspirerende å se hvordan de unge ønsker å få dele de de leser om i Bibelen og i sine liv.

Var med på team for «Fem byer»

I desember 2022 var Jonas med Markus Kvavik og et lite team. De besøkte flere byer og steder i Trøndelag for å sjekke temperaturen på kirkeklimaet i regionen.

Jonas sammen med Sondre, Mari og Erik Tomin på tur i Trøndelag. (Foto: Markus Kvavik)

– Det er jo ikke til å legge skjul på at det var utrolig god timing. Skulle nesten tro Gud var involvert, smiler Jonas.

Les nettartikkelen «Sjekker ut aktuelle steder» – Fem byer besøker Trøndelag >>

Det var Markus Kvavik i prosjektet «Fem byer» som sådde idéer og drømmer for byen. I julen 2022 snakket Jonas med Erik Tomin Eriksen. Han fortalte at Trondheim kunne være et aktuelt sted å starte noe.

– Selv om det ofte er veldig kaldt i Trøndelag for en syden-glad sørlending som meg, har det heldigvis ikke vært til hinder for å bygge Guds rike enda, ler han.

Utfordrende å ta steget med å flytte

Å flytte til Trondheim startet som en veldig enkel relasjonell avgjørelse for Jonas.

– Jeg kjente på en dragning til å bo i en by, og en av mine to nærmeste ugifte venner hadde et ledig rom i sin leilighet i Trondheim. Derfor ble det et naturlig alternativ, og jeg bestemte meg for å flytte hit før jeg hadde ordnet meg jobb. Det var et steg i tro, forteller han.

– Jeg tror på mange måter at jeg undervurderte hvor krevende det er å forlate «faste rammer» og hverdagen jeg hadde som ungdomspastor på Lista. Det har helt klart vært utfordrende å savne alle de gode relasjonene som naturligvis ikke blir like nære lengre. Men tross savn og mindre utfordringer, så opplever jeg at Guds kall for livet mitt står fast. Trondheim by og menneskene er blitt lagt på mitt hjerte. Det føles både spennende og utfordrende, sier han.
Jonas oppfordrer både enkeltpersoner og misjonskirker andre steder til å be for byen og alle menighetene i Trondheim, for ham selv og de unge som nå søker fellesskap.

– Jeg trenger forbønn for å bli mer frimodig, og for å ivareta min brann og iver for Jesus, sier Jonas. Han ber om flere møter med mennesker som vil snakke om tro.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X