Innberetning gaver 2019

Fra i år skal menigheter som bruker Cornerstone selv sende rapportene til Misjonskirken Norge når den er klar. Fristen for å sende rapporten er 12. januar 2020.

Det nærmer seg årsslutt og det betyr at Skatteetatens frist for innberetning av gaver med rett til skattefradrag nærmer seg. All innberetning av gaver gitt i menighetene og til Misjonskirken Norge skjer via Cornerstone.

Menigheter som bruker Cornerstone:

En viktig endring siden i fjor er at menighetene fra i år skal selv sende rapportene til Misjonskirken Norge sentralt når den er klar, senes 12. januar 2020. Gaveinformasjonen rapporteres så videre til Skatteetaten.

Se på filmen hvordan dette håndteres

Følgende informasjon skal være oppdatert før dere sender rapporten til Misjonskirken Norge:

  • Fødselsnummer (11 siffer)
  • Alle gaver som er registrert
  • Kontaktinformasjon (helst e-post eller mobilnummer, eventuelt postadresse) for mottak av årsoppgaven

Alle gaver som er betalt med AvtaleGiro, OCRGiro, registrert ved bruk av «InnbetalingTotal» eller på giversiden med Vipps online eller betalingskort (Stripe), er automatisk registrert i Cornerstone. Andre gaver som ønskes skatteinnberettet må registreres manuelt i Cornerstone.

Om menigheten må korrigere gavebeløp etter hovedinnberetning den 12. januar, gjøres dette i Cornerstone på normal måte senest 23. februar. Send en korreksjonsrapport (samme prosedyr som hovedrapporten) når alle gaver er korrigert. Endringer som gjøres innen 23. februar vil komme forhåndsutfylt i Skattemelding (selvangivelsen). Justeringer blir rapportert videre til Skatteetaten.

Menigheter som bruker Solidus eller Profundo:

For menigheter som benytter Solidus eller Profundo fungerer skatteinnberetningen som tidligere år. Menigheten kan bare følge informasjonen som kommer fra leverandøren. Misjonskirken Norge mottar en samlet fil over givere fra leverandøren.

Menigheter som bruker et annet system:

For de som hverken bruker Solidus eller Profundo, ta kontakt medyngve@mknu.no så raskt som mulig, så vi kan planlegge aktuell prosess.

Årsoppgave for gaver i 2019

Det vil bli sendt ut årsoppgave den 31. januar til alle givere, med oversikt over gaver gitt både sentralt og til lokal menighet.

Årsoppgaven blir enten sendt ut som e-post, SMS eller brev fra Misjonskirken Norge med oppstilling over samlede gaver gitt til menigheten og Misjonskirken Norge sentralt.

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X