MISJONÆRER: – Vi ville være misjonærer igjen, forteller Elisabeth og Roberto. De er vårt nye misjonærpar, som med sine to døtre reiser til Colombia i slutten av februar. (Foto: Naomi Curwen)


Vil gi håp i Colombia

Ekteparet Elisabeth Gonzalez Bjelland og Roberto Gonzalez blir Misjonskirken Norges nye langtids-misjonærer i Colombia. Det er et land de allerede kjenner godt.

– Vi brenner for å gi mennesker håpet tilbake og være med å lede dem til en oppriktig relasjon med Gud! Med de nådegaver og utrustninger Gud har gitt oss, reiser vi med. For vi ønsker å være redskap for å spre Hans rike på jorden, sier Elisabeth og Roberto. De har to døtre, Rebekka Isabel og Hannah. Hele familien ser fram til å komme til Colombia, og utreise fra Norge er i slutten av februar.

Elisabeth og Roberto har tidligere vært misjonærer i Colombia i fem år, ansatt av Ungdom i Oppdrag med Skien misjonskirke som støttemenighet. Da de var i Colombia, underviste de og var med på å starte opp en helseklinikk utenfor kystbyen Cartagena. De var også med i en av menighetene til vår søsterkirke FIPEC i Colombia.

Ønsket å være misjonærer igjen

– Allerede før vi dro tilbake til Norge fra Colombia for snart fire år siden, hadde vi planer om å reise ut som misjonærer igjen på et senere tidspunkt, forteller Elisabeth. Da de forstod at Misjonskirken Norge var på utkikk etter nye langtidsmisjonærer i Colombia, følte de at det var muligheten de hadde ventet på, og at tiden var inne for å reise ut igjen.

Elisabeth er fra Flekkefjord og utdannet lege. De senere årene har hun vært ansatt ved Sykehuset Telemark, og fram til avreise gjennomfører hun sin spesialisering i pediatri ved Universitetssykehuset i Stavanger. Roberto som er født og oppvokst i Colombia, har jobbet for Ungdom i Oppdrag i nærmere tjue år i hjemlandet, Sverige og Norge. Nylig leverte han sin masteroppgave i internasjonal journalistikk. De har vært medlemmer i Skien misjonskirke siden 2009, og de føler tilhørighet der.

Viktig å bli kjent først

Oppgaven blir å støtte det arbeidet som allerede drives i Colombia, både i kystbyen Barranquilla der familien skal bo og i andre deler av landet. Roberto vil ha hovedfokus på menighetsarbeid, mens Elisabeth vil ha fokus på det diakonale arbeidet.

– Vi har mange tanker og ønsker om hva vi konkret kunne tenke oss, men det viktigste nå er å bli kjent med det lokale arbeidet, se hvilke behov de har, og la oss lede av Gud til å gå inn i de rette oppgavene. Så har vi jo selvfølgelig tanker om hvordan vi ønsker å bruke våre utdanninger til det beste for arbeidet, sier Elisabeth.

Gjestfrihetens velsignelser 

– Det å være gjestfri og ta oss tid til å være der for folk rundt oss, har alltid vært av høy prioritet for oss, både i Norge og i Colombia, forteller misjonærparet. Det ønsker de fortsatt å prioritere.

– Vi brenner for å bygge gode relasjoner og være med å bygge opp mennesker, både på det personlige plan og på lederplan. Dessuten håper vi å kunne være brobyggere for norske som ønsker å reise ut på korttidsmisjon, både enkeltmennesker og familier. Vi har selv opplevd hvor stor velsignelse dette har vært, og ønsker at andre skal få dele denne erfaringen, sier våre nye misjonærer.

Les om utreisen for Marie og Marcus >>

Jon-Arne Hoppestad.

I august i fjor var Elisabeth og Roberto med på felles dager med volontørene for å forberede utreise. Marie Igland og Marcus Vindenes som dro i oktober, kommer til å ha nært fellesskap med langtidsmisjonærene i tiden som kommer.

– Vi gleder oss over å kunne sende ut en flott misjonærfamilie til langtidstjeneste for misjon. Sammen med medarbeidere i vår søsterkirke, tror vi dette vil være med å styrke både menigheter og ledere i Colombia, sier Jon-Arne Hoppestad. Han er leder Internasjonal avdeling i Misjonskirken Norge og har selv vært misjonær i Colombia.

Misjonskirken Norge har vært til stede i Colombia siden 1981, og har gjennom årene hatt mange misjonærer, korttidsarbeidere og team i landet. Vi er engasjert i menighetsbyggende og diakonalt arbeid. Vår søsterkirke er FIPEC, som i dag består av rundt 50 misjonskirker. Hovedvekten av vårt engasjement skjer i byene og regionen omkring hovedstaden Bogotá, storbyen Medellín og kystbyen Barranquilla.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X