TRO SENDE PLANTE: – Jeg føler meg ganske sikker på at vi kommer til å se flere fellesskap vokse frem i Innlandet de neste årene,  sier prosjektleder for Fem byer, Markus Kvavik. (Foto: Trond Filberg)


Tror på noe nytt i Innlandet

Markus Kvavik besøker steder i landet for å finne mer ut om hvor det kan være aktuelt å hjelpe til for å starte nye, kristne fellesskap. Nå har han besøkt Innlandet.

– Det er inspirerende å møte menneske som etter mange år uten mange kristne rundt seg, fortsatt brenner for Jesus, og at mennesker skal bli kjent med Ham. Det er herlig å se, sier Markus Kvavik. Han leder prosjektet «Fem byer».

Sammen med Eline Vågsvoll og Benjamin Lindefjeld var Markus på tur til Innlandet i midten av februar. De besøkte Brumunddal, Gjøvik og Lillehammer.

Strategiplanen «Tro Sende Plante» sier: I Norge vil vi jobbe for å etablere fellesskap i 5 nye byer og plante 10 nye menigheter før 2030.

Se strategiplanen på film >>

– Innlandet er kanskje ett av de mest sekulære områdene i landet vårt. Samtidig vil jeg si at vi møtte flere fantastiske kristne mennesker fra ulike fellesskap i Innlandet.

Det gjør inntrykk å møte en av «våre studenter» som flyttet fra det glade Sørlandet til Gjøvik for å studere til å bli sykepleier. Sammen med fire-fem andre kristne har de ansvar for skolelaget på et studiested med 4 000 studenter. Det gjør at jeg tenker at jeg har vært bortskjemt i oppveksten, sier Markus som er fra det tjukkeste bibelbeltet sør i landet.

Har kontakt med folk som vil flytte

Han har tro på at det kan voksne fram noe nytt i denne regionen, og dette har vært et veldig konkret område som har vært med i tankene fra dag én i prosjektet «Fem byer».

– Jeg føler meg ganske sikker på at vi kommer til å se flere fellesskap vokse frem i Innlandet de neste årene, både i regi av Misjonskirken, men også i andre sammenhenger. Vi vet at dette er et område mange ber for og jobber med å plante nye fellesskap.

Les også: Markus og team besøker Trøndelag >>

I flere av byene har vi folk med bakgrunn i Misjonskirken, og vi er i kontakt med folk som kan tenke seg å flytte til regionen i løpet av de neste to årene, sier Markus og håper misjonsfolket er spesielt med i bønn nå for Innlandet og prosessene som skjer.

Husk å be for stedene!

– Jeg opplever at vi nå er i en fase med mye bønn og forberedelser i prosjektet «Fem byer», sier Markus som ser på seg selv som en utålmodig sjel som gjerne skulle sett at ting skulle gå fortere. Mye kartlegging er gjort gjennom reiser og samtaler. Det vokser fram noe nytt.

– Samtidig vil jeg gjerne oppmuntre folk i hele landet til å stå sammen i bønn for prosjektet «Fem byer». Be også for de byene og stedene vi nå ser noen muligheter for. Det er Harstad, Svolvær, Gjøvik, Brumunddal, Mo i Rana, Holmestrand og Sandnes.

Av Trond Filberg

Prosjektet «Fem byer» handler om at Misjonskirken Norge ønsker å etablere kristne fellesskap og misjonskirker i områder av landet vårt der det er lite kristen virksomhet. Markus Kvavik leder satsingen som er en del av strategien «Tro Sende Plante».

Mer informasjon på nettsiden for «Fem byer» – www.mknu.no/fem-byer

Vi vi tro, sende, plante!

Les mer om vinterkampanjen for å styrke innsatsen så flere mennesker kan komme til tro på Jesus, så vi kan sende flere medarbeidere dit det er behov – og plante nye kristne fellesskap og menigheter der de er lite eller ingen menigheter.

Nettsiden for vinterkampanjen 2023 >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X