VI PLANTER: I Oslo sentrum har flere unge voksne og studenter startet et nytt kristent, fellesskap som nå heter Grünerløkka misjonskirke. (Foto: Anniken Nordvik)


Kommer stadig nye i fellesskapet

I Oslo har unge voksne startet et helt nytt fellesskap som samler flere titalls unge voksne. Nå har de fått nytt navn.

Av Trond Filberg, redaktør misjonsnytt.no

– Vi er offisielt en kirkeplanting i Misjonskirken Norge, og i mars har vi skiftet navnet fra OMK Sentrum og vil fra nå av hete Grünerløkka misjonskirke, sier Håkon Vikse. Han er prosjektleder for menighetsplantingen i Oslo. I august 2023 hadde de sitt første møte, i bykjernen av hovedstaden. Siden den gang har fellesskapet vokst til rundt femti personer, de fleste i studentalder.

Håkon Vikse. (Foto: Anniken Nordvik)

– Det er stadig folk som kommer innom fra lokalområdet, som ikke er vant til å gå i kirka. Det er noe av fordelen med å drive et arbeid midt i sentrum av Oslo. I vår startet vi bibelgrupper i hjemmene, der vi har fokus på å komme enda dypere og tettere på Jesus. Vi snakker sammen om hva det er å leve et liv i disippelskap, forteller prosjektlederen.

Grünerløkka misjonskirke er en av tre nasjonale prosjekter for menighetsplanting i Norge. Målet i strategiplanen «Tro Sende Plante» er å etablere kristne fellesskap på fem nye steder og ti nye menigheter fram mot år 2030. Gjennom satsingen «Fem byer» og målbevisst oppfølging av menighetsplantinger, er det spennende rapporter som nå kommer. Allerede ser det ut til at flere steder kan bli nye planteprosjekter i år.

Trenger flere støttepartnere

I innsamlingskampanjen «Vi vil plante!» som nå er i gang, løfter Misjonskirken Norge fram konkrete behov for å kunne følge opp og starte de nye fellesskapene. Planteprosjektene trenger mer økonomisk støtte som å kunne etablere seg som selvstendige misjonskirker.

Det vil vi stå sammen om! Alle gavene som samles inn nå går derfor til å støtte de spirene som er i ferd med å vokse fram. Målet er å kunne etablere flere livskraftige fellesskap på steder med lite kristen virksomhet.

Les også: Bakgrunn for menighetsplanting på Fornebu >>

Din gave gir satsingen på menighetsplanting fart for å starte flere nye fellesskap! Bruk lenken og gi sikkert med bankkort eller Vipps – og få skattefradrag!

LENKE >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X