Pastorutdanning på Ngouédi

Vår søsterkirke, Kongos Evangeliske Kirke, opplever at mange kommer til tro i Kongo. Det pågår en kontinuerlig vekkelse over store deler av landet. Da oppstår det et stort lederbehov, og vår søsterkirke satser derfor på ledertrening gjennom bibelskolen på Ngouédi.

Ngouédi er et naturvakkert sted, en fire timers kjøretur vest for hovedstaden Brazzaville. Kongos Evangeliske Kirke har i flere tiår utdannet evangelister her. I dag tilbyr bibelskolen en treårig pastorutdanning for de som ikke har studiekompetanse nok til å studere ved det teologiske seminaret. Bibelskolen legger mer vekt på praksis og basisundervisning som lesing og skriving, i tillegg til bibelundervisningen.

– Jeg drømmer om å reise rundt for å evangelisere og hjelpe fattige, for å gi tilbake livslysten hos dem som har mistet håpet, forteller Nathalie, som var student i 2021.
Les hva rektor og noen av studentene forteller her.

Flere av studentene bor på Ngouédi sammen med familien sin. Kirkens eiendom består av en skolebygning med bibliotek, kontorer og undervisningsrom, kirkebygg, et vanntårn og boliger for lærere og studenter. Bo- og undervisningsforholdene er svært enkle og til tider ganske utfordrende.

Vår støtte går konkret til utbygging og forbedring av klasserom, tiltak for å bedre levekårene for pastorstudentene og til drift av bibelskolen.

Les mer om samarbeidsprosjektene i Kongo her.