KOM: Påske-Stagedive samlet over 300 deltagere og ledere på to leirer – med Jesus.

Ungdommene kom nære Jesus

Over 300 deltagere og ledere var med på de to påskeleirene Stagedive som UNG arrangerte 24.-27. mars. Gudsnærværet ble opplevd på en spesiell måte på begge leirene, og ungdommer ble frelst.

Stagedive påske på Vegårtun leirsted samlet ungdommer fra Sørøst-Norge og leiren i Fyresdal hadde invitert ungdommer i Vest-Agder. Det ble to fantastiske leirer med mange gode rapporter. Hovedtema for leirene var «Kom».

Forfulgt for troen
I helgen med Palmesøndag, var 180 deltagere og ledere, samlet på Stagedive på Vegårtun leirsted. I løpet av leirens fire dager deltok ungdommene på mange gøye aktiviteter og fikk bygge gode relasjoner med andre deltagere og ledere.
– Lørdag kveld fikk vi besøk av en fra «Åpne Dører» som organiserte et rollespill om forfulgte kristne – noe deltagerne fikk være på. Dette ga alle som deltok en opplevelse av hvordan mennesker rundt i verden blir forfulgt for sin tro, forteller leirsjef på Vegårtun, Therese Aas (bildet) som er fra Grimstad.

Sterke møter
Den hellige ånd ble opplevd på en sterk måte i møtene.
– På møtene gikk mange av deltagerne til forbønn, og under delekvelden fortalte ungdommer om deres opplevelser om hvordan Gud virker i deres liv. Denne kvelden var det flere deltagere som valgte å ta imot Jesus og som ønsker få en relasjon til Han, forteller Therese. Hun sitter igjen med takknemlighet til alle som bidro i planlegging og gjennomføring av leir.
– Takk for at dere lager leir for oss – at vi kan komme her og bli minnet på hvem og hva vi lever for, var responsen fra ungdommene på delekvelden.

Ingrid Torland underviste på påske-Stagedive i Fyresdal.

Takknemlige
– Årets leir i Fyresdal var en høydare. Jeg tror alle som har vært på en av Stagedive-leirene sitter igjen med mer tro enn da påska begynte og en takknemlighet for påskas budskap, forteller Isak Voie (bildet under), som var leirsjef i Fyresdal. Han er til daglig ungdomsarbeider for Ytre Randesund misjonskirke og studerer ved Ansgarskolen.

Det var 130 deltagere og ledere på leiren i Fyresdal. Morgen- og kveldsmøter var det forkynnelse av engasjerende og dyktige talere, de unge priste Jesus i lovsang og de bad for og med hverandre.

Lek og lovsang
– På mandag hadde vi turnering i en ny og lite utbredt sport som kalles kanonfotbasket. Dette var skikkelig gøy, forklarer Isak om denne sporten som kombinerer kanonball, basketball og fotball. Etter en spennende finale og dagens jevneste kamp, stod det igjen et vinnerlag som fikk heder og ære.
– Siste kvelden hadde vi delekveld. Ungdommene og lederne delte fra sine liv og erfaringer med Gud. Gudsnærværet var sterkt! Det ble avsluttet med en frelsesinnbydelse der flere valgte å ta imot Jesus i livene sine, rapporterer leirsjefen ivrig.

Vokser ut fra lokalt arbeid
– At leirene våre vokser og samler flere og flere er fantastisk! Dette er noe av frukten som kommer av den gode jobben som gjøres på lokalt plan! Takk til alle ledere og hjelpeledere som bidro på leir, men også takk til alle lokale ledere som står på, oppsummerer leirsjef Isak Voie på vegne av Misjonskirken UNG.

Stagedive er et beskyttet konsept som Misjonskirken UNG har utviklet for sine leirer.

Støtt leirarbeidet i UNG

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X