ALLE SAMMEN: På Liv & Vekst sommerfestival er det Alle Sammen-møter på formiddagene med mye glede, kreativitet og sang. På bildet tester pastor Knut Moholt maskinen som ga «velsignelser» under fjorårets sommerfestival. (Foto: Trond Filberg) 


Et fantastisk sted å bygge fellesskap og relasjoner 

Linda Andernach Johannesen gleder seg til å møte alle barna på Liv & Vekst sommerfestival i Stavern! Her er alle generasjoner sammen, og samtidig opplever deltagerne opplegg tilpasset egen aldersgruppe.

– Jeg gleder meg til å se alle barna komme sammen å ha det moro, se at de vil trives i det som blir skapt av alle de gode medarbeiderne, svarer Linda Andernach Johannesen når vi spør hva hun gleder seg mest til i årets sommerfestival. Hun er med i festivalkomiteen og står i spissen for tilbudene til barna under Liv & Vekst sommerfestival. Til daglig er hun ansatt i Misjonskirken UNG.

Linda Andernach Johannesen (Foto: Trond Filberg)

– Jeg gleder meg også til å se at barna vil oppdage ett lite, nytt glimt av hva Jesus kan bety inn i deres liv, i den fasen de er nå, fortsetter Linda. Festivalen har hele fire aldersinndelte tilbud som skjer alle dagene. I tillegg samles alle generasjonene på formiddagen i Alle Sammen-møtene. 

Programmet for Liv & Vekst >>

– Noe av det mest positive med å være en familie på sommerfestivalen, er at deltagerne er sammen som familie, samtidig med at alle kan få noe som er tilpasset sin egen aldersgruppe. Liv & Vekst er et fantastisk sted å bygge fellesskap og relasjoner både på tvers av generasjoner og med folk i egen aldersgruppe. Og kommer en familie uten å kjenne andre, er dette et fint sted å bli kjent med nye og bygge relasjoner med dem, sier Linda.

Hvordan ser en festivaldag ut?

Vi utfordrer Linda til å beskrive hvordan en festivaldag kan arte seg for en familie med tre barn i alderen 4-13 år.

På formiddagen er det Alle Sammen-møte for alle generasjonene. Det er et møte som nettopp fanger opp alle aldersgruppene, og som ikke varer for lenge. Videre ut på dagen er det muligheter både til leik, bading og aktiviteter som dukker opp. På kveldene fra klokka 18 er aldersinndelte samlinger. Mens barna er på sine aktiviteter og møter, får foreldrene dermed mulighet til å følge med på møter for voksne, så som Storsamlingen.

– Da kan yngstemann være med på SuperDuper. Dette er en samling preget av sang, lek og Jesus. I tillegg er god tid til fri lek og aktiviteter. For at alle barna skal kjenne seg trygge, er det vesentlig at alle er der med en voksen de kjenner. Det betyr at de voksne kan bytte på å ta ansvar for hverandres barn, slik at en voksen er der og følger opp flere barn.

For det mellomste barnet i familien er det aktuelt med samlingen vi kaller 24/7. Da møter barna Helene fra Grimstad og Therese fra Vågsbygd. De lager et flott opplegg som blir både fint og spennende.

Informasjonsside om opplegget for barn og familier >>

Eldste barnet på 12 år blir med på Tweens. I år blir det lagt opp til et eget hang-out-område for tweens. Det blir et møtepunkt der de kan treffe andre tweens, uten at det er voksenstyrt. Der er det muligheter for aktiviteter som de unge selv kan dra i gang når de er der. I tillegg er det Tweens Summer Games (TSG) som varer en drøy time fra klokka 18 med konkurranser og aktiviteter. Når klokka nærmer seg halv åtte trekker de bort til Turnhallen. Der er det «OneHour» med andakt, lovsang, dans, lek og grupper.

Har familien også en på 14 år er ungdomsleiren Jump Stagedive som er aktuell. De har sitt eget opplegg med både teltleir og eget program spekket med lek, action, Jesus, lovsang, nye og gamle venner.

Nytt opplegg for fredag kveld

– Fredagskvelden skiller seg litt ut fra resten av uka, sier linda begeistret og litt spent. Da åpner Powerstation opp dørene for flere, møtet for Stagedive. Både tweensen og voksne får være med.

Les også: Ungdommene elsker leir! >>

– For å få det hele til å gå opp, blir derfor barna på 24/7 gjennomført litt senere denne kvelden, og skjer samtidig med Powerstation. Men ikke nok med det: samme kvelden blir det en underholdningskveld for barna fra 3 til 8 år klokka 18. Det er selvsagt mulig for de som er over 8 år å være med også. Da inviterer vi til fjas, fest og gøy i Hovedbygget, sier Linda og håper at mange barn vil komme!

Viggo Klausen kommer.

– Vi er glade for at Viggo Klausen blir med på årets utgave av Liv & Vekst sommerfestival, både på Tweens og 24/7. Han blir også med på ett av Alle Sammen-møtene, forteller Linda. Grimstad misjonskirke har tatt på seg ansvaret og står for innholdet i Alle Sammen-møtene som er i Stavernhallen på formiddagene.

Viggo taler på søndagens Alle Sammen-møte. Øvrige talere på disse møtene er Isak Voie, Rebecca Aanonsen og Helene Igland Stensland.

Det er mange detaljer og mye logistikk som skal koordineres. Men det blir mye informasjon til alle som deltar, både med et informasjonshefte som sendes på e-post i forkant og med oppslag og informasjon på festivalområdet. Linda understreker dessuten at alle foreldre bør møte opp på informasjonsmøtet som skjer onsdag klokka halv fire. Der blir det mulighet til å hilse på lederne og stille spørsmål.

Festivalkomiteen anbefaler å melde seg på før 1. juni, fordi da stiger prisene. Personer på dagsbesøk skal også melde seg på.

Av Trond Filberg

Aldersinndelinger for barn og ungdom:

  • Krabbekroken: For barn med foreldre i alderen 0-2 år.
  • SuperDuper: For barn fra 3 år til og med dem som starter i første klasse til høsten. Barna må være i følge med en voksen.
  • 24/7: For barn som skal begynne i andre til femte klasse til høsten.
  • Tweens: For barn som starter i sjette og sjuende klasse til høsten.
  • Jump Stagedive: For ungdom som er født årene 2009-2010.
  • Camp Stagedive: For ungdom som er født årene 2006-2008.
  • Hjelpeleder på Jump: Født årene 2004-2006.
  • Leder på Jump/Camp: Født i år 2003 eller tidligere.
  • Across er for eldre ungdom og har egen leir i Kristiansand 23.-27. juni. Det er for ungdom som er født årene 2004-2007. Leder på Across skal helst være født i år 2001 eller tidligere.

Ungdomsleirene Jump Stagedive og Camp Stagedive i Stavern skjer parallelt med sommerfestivalen for voksne og barn.

Les mer om innhold og opplegg for ungdommene. Egen påmelding >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X