Markus Kvavik og Lisa Børud samtaler

KJENTE GJESTER: Markus Kvavik har fått med seg flere gjester som er velkjent i kristen-Norge til sin nye podcast. Her har han besøk av artist Lisa Børud.

Podcast om de store spørsmålene

– Vi håper å bidra til å utruste unge kristne i deres tro, forteller den ferske programlederen av podcasten «Store spørsmål», Markus Kvavik.

– Hensikten med podcasten er ikke først og fremst å fortelle folk hva de skal tenke og tro, men å starte tankeprosesser, refleksjoner og gode samtaler blant unge mennesker, forteller Markus. Han har akkurat hatt premiere på den første episoden i podcasten, som ble tildelt Tro og Mediers Mediestipend 2019.

– Vi ønsker også å belyse den kristne troen på en forståelig og interessant måte for de som ikke tror på Jesus, forklarer Markus.

Podcast bilde med Markus og teksten Store spørsmål

Pastor for ett år

I fjor flyttet Markus og kona Malin til Tromsø, hvor Markus hadde fått ett års vikariat i Frimisjonen, en av Misjonskirken Norges menigheter i nord. Han kom da fra en stilling som ungdomspastor i Lyngdal misjonskirke. og paret hadde nettopp blitt småbarnsforeldre. Planen var å frigjøre tid til å snakke sammen, reflektere og søke Gud for den neste perioden av livet. Det førte til noen utfordrende og spennende prosesser, som igjen påvirket veien Markus valgte etter at vikariatet var over.

– For meg var det boka «Under overflaten» som startet det meste av mine personlige prosesser. Jeg fikk en ny forståelse av det jeg kaller min «kallsopplevelse». Det innebar at jeg innså at Gud aldri hadde sagt til meg at jeg skulle være pastor, men at det var min egen tolkning av det Gud hadde sagt. Det ga en ny og fin, men også skummel frihet, deler Markus åpenhjertig.

Brenner for formidling

De siste årene har Markus også hatt i en mindre stilling i Misjonskirken UNG, hvor han jobber med utvikling av taleressurser til bruk i menighetenes ungdomsarbeid. Han forteller at han er takknemlig for muligheten til å være med å legge til rette for at de lokale ungdomsarbeiderne skal få en enklere jobbhverdag og oppleve samholdet det er i å stå i et kirkesamfunn.

Markus Kvavik og Egil Svartdal poserer for kamera.

Markus har også fått gode samtaler med «TV-pastor» Egil Svartdal, som lytterne får høre i senere episoder.

– Tidligere har jeg tenkt at det er på det lokale planet all «action» skjer, men de siste årene har jeg fått mer og mer troen på og sett mulighetene med det å ha en organisasjon som ung!

Når man ser arbeidet han legger ned i disse ressursene, og den høye kvaliteten han leverer både her og i podcasten, kan man ane at innholdsproduksjon og formidling er dette noe han brenner særlig for?

– Jeg brenner for å formidle Jesus, og vil forsøke å stadig finne nye måter å gjøre det på. Til høsten skal jeg gjøre dette gjennom å reise litt rundt for å forkynne, blogge litt og lage podcast, forklarer den ferske «freelanceren».Podcasten kan du nå lytte til både iTunes og Spotify, og i første episode Selvbilde hører vi samtaler med Lisa Børud, Jonny Løtoft og «vår egen»Turid S. Leksbø. Hun er psykolog og har hatt ulike engasjement i Misjonskirken Norge.

– Jeg håper podcasten skal bli til velsignelse for dem som hører på, og hjelpe oss til å ha samtaler om tro med folk som tror på andre ting enn vi gjør, forteller Markus engasjert.


Tekst: Rachel E. Olsen
Foto: Privat

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X