UTSENDINGER: Misjonskirken Norge planlegger å sende tre volontører til Colombia kommende høst. Fra venstre: Marcus T. Vindenes fra Bergen, Angie Vasquez fra Oslo og Marie Igland fra Grimstad. (Foto: Trond Filberg).


Sender ut nye medarbeidere

Denne uken hadde medarbeidere i internasjonal avdeling en forberedende dag sammen med tre nye volontører som skal reise til Colombia kommende høst. Dessuten vil staben for å satse videre på menighetsplanting bli styrket.

Misjonskirken Norge ønsker å sende ut flere medarbeidere i misjonstjeneste. Nå blir det muligheter for å sende ut volontører og misjonærer til Colombia.

Tre volontører er klare for utreise

Misjonskirken Norge planlegger å sende tre volontører til Colombia i høst. Marie Igland (24) er fra Grimstad og utdannet sykepleier. Hun jobber for tiden ved Arendal sykehus. Angie Vasquez (22) er født i Colombia og oppvokst i Spania og Oslo. Hun har gått ett år på Ansgar bibelskole og har akkurat fullført bachelor i markedskommunikasjon. Hun jobber nå på «Etter skoletid» i Oslo misjonskirke Betlehem.

Marcus T. Vindenes (26) er fra Bergen, har studert statsvitenskap og fullført mastergrad om menneskehandel. Han er deltidsansatt i Askøy misjonskirke og i Misjonskirken UNG.

Marie og Marcus skulle egentlig reist ut for ett år siden, men på grunn av pandemien ble dette utsatt. Nå planlegges utreise for de tre, og de skal være i Colombia i ti måneder. Den første tiden skal de bo hos vertsfamilier og så i egen leilighet i Bogotá.

Les også: Opptøyer og vold i Colombia preger oss, sier Monica Guerrero ved Misjonskirken Norges kontor i Bogotá.

Styrker staben for menighetsplanting

Misjonskirken Norge har gode erfaringer med hvordan starte nye menigheter. Målet er å skape en enda sterkere kultur i våre misjonskirker for å være med å plante nye menigheter. Derfor styrker trossamfunnet nå staben i nasjonal avdeling.

Markus Kvavik portrett

Markus Kvavik.

Markus Kvavik (26) er nå engasjert i prosjektstillingen som menighetsplantingskonsulent i Misjonskirken Norge. Fra 1. august starter han i 60% og øker til fulltid fra 1. januar 2022. Fra 1. august er Markus samtidig engasjert 40% stilling i Farsund Misjonskirke som forkynner og med oppgave om å følge opp lederne for vekstgruppene. Markus slutter som ungdomskonsulent i Misjonskirken UNG, men skal fortsatt være engasjert med taleverkstedet for ungdomsledere. Han er for øvrig ansatt i Tryg Forsikring fram til han starter i ny jobb. Markus har tidligere vært pastor i Frimisjonen Tromsø og ungdomspastor i Misjonskirken Lyngdal.

Anne Hansli har takket ja til å utvide sin faste stilling i Misjonskirken Norge fra 50% til 90%, fra 1. august. Stillingen er en del av staben i nasjonal avdeling. I tillegg er Anne ansatt i 10% i menighetsplanteprosjektet for Fornebu misjonskirke i Bærum.

Stein Bjørkholt som har vikariert på deltid som pastor i Ytre Randesund misjonskirke, vil fra 1. august være tilbake på fulltid som menighetsrådgiver i Misjonskirken Norge.

Endringer i menigheter

I menighetene er det flere skifter, blant annet i Haugesund og Skien.

Maria Morfjord har sagt opp som hovedpastor i Farsund misjonskirke og begynner i Haugesund misjonskirke.

Malin Malmgren-Johannessen er ansatt som ungdomspastor og Roar Svengård Åkre er ansatt som pastor i Skien misjonskirke. Hovedpastor, Martin Daland, gleder seg til å jobbe sammen med dem. Torbjørn Glenna som nå er pastor i menigheten, blir ny pastor i Gjerpen misjonskirke.

Roar Svengård Åkre og Malin Malmgren-Johannessen er ansatt som nye medarbeidere i Skien misjonskirke.


Les også: Viggo Klausen slutter i UNG >>

Etter utlysning i mai for å ansette flere medarbeidere, vil det skje flere stabsendringer i Misjonskirken UNG etter sommeren. En ny nettsak om dette kommer senere.

Av Trond Filberg

LINK TIL GIVERSIDE

Støtt arbeidet i Colombia!

Colombia opplever vanskelige tider, og vår søsterkirke trenger vår forbønn og støtte mer enn noen gang. Menighetene i Colombia utfordres til å møte humanitære behov, skolene og de diakonale prosjektene rammes av samfunnets uro, vold og korona-pandemi. Vi vil derfor styrke innsatsen og planlegger å sende både volontører og misjonærer til landet, sammen med all støtte vi kan bidra med til våre venner i Colombia.

Du kan støtte arbeidet i Colombia nå! Vipps en gave til #117008

Eller overfør gaven på vår gaveside på nett >>

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X