GENERALFORSAMLINGEN: Rektor Ingunn F. Breistein ønsker folk fra hele landet velkommen i mai til Ansgarskolen for Generalforsamlingen til Misjonskirken Norge og Eiermøtet for skolen. (Foto: Ansgarskolen)


Viktige saker på dagsorden

Generalforsamlingen i mai vil ta historiske beslutninger som vil påvirke arbeidet i mange år framover. Valg av ny generalsekretær, ny strategiplan fram til 2030 og valg til sentrale verv står blant annet på dagsorden.

Programmet for generalforsamlingen starter fredag 27. og varer til og med lørdag 28. mai, fra morgen til kveld. På dagtid er man på Ansgarskolen, mens på kveldene er det program med åpne møter i Kristiansand misjonskirke Salem i sentrum av byen.

Les sak om innstillingen til kandidat for ny generalsekretær >>

Fredag kveld er det ordinasjonsgudstjeneste med generalsekretær Øyvind Haraldseid som hovedtaler. Lørdag kveld planlegges innsettelse av ny generalsekretær og pastor Siri Iversen taler. Senere samme kveld inviterer Ansgar Gospel Choir, ledet av John Yngvar «Syver» Syversen, til en fantastisk konsert som er gratis. I løpet av programmet blir det også avtakking av Øyvind Haraldseid etter ti år som generalsekretær.

Gjensyn med «nye» Ansgarskolen

Alle forhandlingene skjer på dagtid de to dagene og foregår i nyoppussede og utbygde lokaler på Ansgarskolen som holder til på Hånes. Eiermøtet for Ansgarskolen inngår som en del av forhandlingene og skjer lørdag ettermiddag. Da tilbys også en omvisning i de nye lokalene.

Les mer om Ansgarskolen >>

Generalforsamlingen starter allerede fredag morgen, så flere langveisfarende ankommer trolig på torsdag, som for øvrig er Kristi Himmelfartsdag. Påmeldingen med booking for overnatting for delegater og observatører til forhandlingene åpner tirsdag 1. februar. Deltagerne kan bestille overnatting allerede fra torsdag og til og med søndag som en del av påmeldingen.

Snart frist for å fremme kandidater

André Tjersland

Valgkomitéen som ledes av André Tjersland, er i gang med å finne kandidater som skal velges til vervene. Frist for å fremme kandidater til komitéen er 31. januar. Det skal velges leder for Hovedstyret, tre medlemmer og to varamedlemmer til Hovedstyret, leder og to medlemmer til Kontrollkomitéen, samt to medlemmer til Predikant- og menighetsrådet. Det skal også velges til verv i Skolestyret for Ansgarskolen; leder, fire medlemmer og to varamedlemmer.

Presentasjon av kandidater, hele dagsorden for generalforsamlingen, praktiske opplysninger og påmelding, samt hele programmet for dagene i Kristiansand, publiseres fortløpende på nettsiden til Misjonskirken Norge. Saksdokumenter blir dessuten sendt alle menighetene og pastorer som er delegater.

Av Trond Filberg

Ansgarskolens hovedbygg til høyre på bildet, har fått en etasje til. I første etasje er det minglerom, ny resepsjon og stor, flott kantine. (Foto: Trond Filberg, oktober 2021)

Kveldsmøtene under generalforsamlingen vil foregå i Kristiansand misjonskirke Salem, i sentrum. (Foto: Trond Filberg)

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X