FESTIVALLEDERE: Festivalsjef Tor Marius Langås (t.v.) og UNG-leder Alexander K. Olafsen for Camp Stagedive og Across, gleder seg til innrykket 10. juli i Stavern. (Foto: Trond Filberg)


Sommerfestivalen er populær

Påmeldingene har strømmet inn og forberedelsene til årets sommerfestival i Stavern er godt i gang. Tirsdag 10. juli vil hundrevis av barn, ungdom og voksne ankomme festivalområdet til Stavern folkehøyskole. 

I dag, 29 dager før sommerfestivalen starter, er det påmeldte over tusen personer. De fleste er under 20 år. For 335 påmeldte er barn under 12 år, og 263 er ungdommer under 20 år som skal delta på enten Camp Stagedive eller Across. Antall voksne er 488 deltagere, som dermed utgjør 45 prosent av alle som så langt er påmeldt.

– Det er har aldri vært så mange påmeldt så tidlig som nå, sier festivalsjef Tor Marius Langås. Han oppfordrer dem som enda ikke er påmeldt og ønsker rom på Justissektoren om å melde seg på innen 25. juni fordi det etter dette kan bli vanskelig å rom i år. På festivalområdet er det allerede fullt, både på camping og overnattingsplassene. Men det går an å sette seg opp på venteliste.
– Vi ser at noen menigheter kommer med færre i år, mens andre menigheter har mobilisert større grupper, sier festivalsjefen glad.

Blant menighetene som tar spesielt ansvar i programmet i år, er Froland misjonskirke som har ansvar for Alle Sammen-møtene. Haugesund misjonskirke har ansvar for barna på 24/7, mens Flekkerøy misjonskirke står for tweens.

Nybygget i hallen
I fjor var det store byggearbeider mens sommerfestivalen pågikk. Nå er nybygget ferdig (bildet), og dette blir til stor nytte for aktivitetene, ikke minst for barna. I nybyggets sal vil det være opplegg for både Tweens og 24/7, mens SuperDuper skal være i «aktivitetssalen». Krabbekroken blir i «oppholdsrommet». Alt dette ligger inntil Stavernhallens hovedsal, gjør det enkelt for foreldre å levere og hente før og etter Storsamlingen. Festivalsjefen lover å skilte godt så alle finner fram.

Skal ta vare på alle
Alexander K. Olafsen jobber som arrangementskonsulent i UNG til over sommeren. Han trekker i trådene for Camp Stagdive og Across.
– Vi får disponere Nesjarheim alene i år, siden alt barneopplegget nå er flyttet til nybygget ved Stavernhallen. Det er bra for oss, sier Alexander som håper de kan sette deltagerrekord også i år. I Grimstad i 2007 var det 40 deltagere på Across, mens i år blir det nok flere enn hundre, tror han. I tillegg blir det mer enn 200 pluss ledere på Camp Stagedive.

– Vi har allerede god dekning med ledere, ikke minst takket være godt samarbeid med folk i nettverket ved Ansgarskolen. Across kommer til å ha et eget miljøteam som skal ta vare på de som er med for første gang og sørge for at alle har det fint gjennom uka.
Powerstation er fellesmøtene for Camp Stagedive og Across. Årets talere er Ingrid Torland fra Kristiansand, Marius Hodne fra Randesund misjonskirke, Johannes Øverland fra Salem Kristiansand og Daniel Brændeland fra Oslo misjonskirke.

Misjonsfokus på Colombia
Misjonsløpet samler i år inn til barnekirken i Colombia. Anita D. Isaksen står i spissen for løpet. Mange kjenner henne som speiderkonsulenten i UNG. Festivalen får dessuten besøk fra Colombia. Monica Guerrero (bildet) er daglig leder på vårt kontor i Bogotá, og hun jobber særlig med våre diakonale prosjekter i Colombia. Vår utsendte misjonær, Mona Risanger, vil også delta. Det inviteres på fredagen til en egen misjonærsamling i peisestua, og på lørdag en åpen samling om våre fadderprogram med ferske rapporter fra det som skjer i Colombia.

Waldemar og Hageberg
Fredag holder Karina og Jarle Waldemar ekteskapsseminar. Jarle deltar dessuten i barnas opplegg torsdag og fredag, og han er med i Alle Sammen-møtet fredag formiddag.
På scenen i Hagekroa på kveldene blir det blant annet to minikonserter, med Vegard Schow og Arne Olav Hageberg. Dessuten blir det underholdning med Uppstad & Waade torsdag, og Erik Andreassen og Knut Moholt holder talkshow fredag kveld i anledning festivalens tiende år i Stavern.

Erik Andreassen er for øvrig taler på Storsamlingen på torsdag kveld. Tirsdag taler Maria Morfjord, onsdag taler David Hasseløy, fredag taler Stein Bjørkholt og lørdag kveld i Stavernhallen er det Anne-May Abrahamsen som taler. Vegard Schow fra Misjonskirken Oslo Syd leder lovsangen i Storsamlingene.

Av Trond Filberg

© 2017 Misjonskirken Norge
Designet & utviklet av Avenew

X